Японче от Плевен
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Японче от Плевен
Да взема най-накрая да се отсрамя и да напиша две-три думи за моята скромна количка.
Накратко за мене:
Отрасъл съм в компанията на задно-моторна Шкода S100,дядо ми я купи като бях на 3год.
На нея се научих да въртя геврека и от тогава като чуя звука на задно-моторна,настръхвам.
Сменил съм шест Шкоди:две S100,две120L,Фаворит,Фелиция
За сегашната ми 120ка кратка история:
Купих я лятото на 2014г.Видях я в обява и беше в моя град.След три секунди/образно казано/ беше моя.На 60000 км е.Запазена е доста добре с изключение на боята,която не е оригинална,а е наръсена с спрей изключително непрофесионално.
Много си я обичам и не я сменям дори за на Сами бегачката
Понеже съм адски слаб фотограф,ще се възползвам от труда на Емо/с негово позволение,надявам се/и ще кача няколко негови снимки на моята кола ;
Накратко за мене:
Отрасъл съм в компанията на задно-моторна Шкода S100,дядо ми я купи като бях на 3год.
На нея се научих да въртя геврека и от тогава като чуя звука на задно-моторна,настръхвам.
Сменил съм шест Шкоди:две S100,две120L,Фаворит,Фелиция
За сегашната ми 120ка кратка история:
Купих я лятото на 2014г.Видях я в обява и беше в моя град.След три секунди/образно казано/ беше моя.На 60000 км е.Запазена е доста добре с изключение на боята,която не е оригинална,а е наръсена с спрей изключително непрофесионално.
Много си я обичам и не я сменям дори за на Сами бегачката
Понеже съм адски слаб фотограф,ще се възползвам от труда на Емо/с негово позволение,надявам се/и ще кача няколко негови снимки на моята кола ;
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Японче от Плевен
Тя права като струна, бе. Една боя иска само.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- joro120L
- Гараж: Škoda 120L
Японче от Плевен
skodko написа:Тя права като струна, бе. Една боя иска само.
и........ какви са бъдещите творчески планове?
- PVV
- Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача
Японче от Плевен
Туй японче е попаднало на правилния човек и тепърва ще събира погледите. Много добри снимки си направил.
- pechatara
- Гараж: Октавия 1 AHF chiptuning bega4kata
- Обратна връзка:
Японче от Плевен
Аз се запознах с Десо в Копривщица...изключително позитивен човек и голям фен на марката! От нашата кръвна група е!
- bobi-rz
- Гараж: Skoda Superb I 1.8T 150PS TST-racing
Японче от Плевен
От Плевен са така хораата,позитивни
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Японче от Плевен
Бъдещите планове са да я снимам редом с вашите,че да разбера трябва ли нещо да правя по колата... ...и не на последно място - за да не се чувства така самотно като на Копривщицаjoro120L написа:skodko написа:Тя права като струна, бе. Една боя иска само.
и........ какви са бъдещите творчески планове?
Благодаря на Пепи и Боби за позитивните мнения!
...То позитивното настроение идва само в компанията на приятни хора,имащи Шкоди!
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Японче от Плевен
Ще се радвам да се запозная с нея и със собственика и на срещата на Соколския!
- Škoda 130LRh
- Гараж: Škoda Felicia 1.3-МОРКОВА
Škoda 120 L-136 1987
Škoda 120 L 1986 (LS)
Škoda Octavia Mk1 Vrs
(Общо Шкоди 14 броя)
- ustavri
- Гараж: Шкода 120/135 л
Шкода Йети 1,8 - Обратна връзка:
Японче от Плевен
Ами на Копривщица не можахме да сберем "Плевенските мартенички"(извинявам се за плагиатството), но Деско няма да можем и на Сокола... Някой ден ще се получи
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Японче от Плевен
Моля,моля!Адмирациите за красивите снимки са за PRO...,аз само местех колата напред-назад.PVV написа:Туй японче е попаднало на правилния човек и тепърва ще събира погледите. Много добри снимки си направил.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo ex
Tiguan TDI 4motion
0896670196 - Обратна връзка:
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Японче от Плевен
Имам един луфт като разклатя предно дясно колело вертикално.
Мислех,че е от лагера,ама тая сутрин прегледах лагерите и ги оправих,но не е от него.
Луфта е в шенкела,най-вече в горната част.
Знам,че шенкела може да се понатяга,но ми се иска да ви питам от къде и как?
Може би от тая коронната гайка дето е най-отдолу,ама ако някой е наясно,да не си правя експерименти...
Мислех,че е от лагера,ама тая сутрин прегледах лагерите и ги оправих,но не е от него.
Луфта е в шенкела,най-вече в горната част.
Знам,че шенкела може да се понатяга,но ми се иска да ви питам от къде и как?
Може би от тая коронната гайка дето е най-отдолу,ама ако някой е наясно,да не си правя експерименти...
- Škoda 130LRh
- Гараж: Škoda Felicia 1.3-МОРКОВА
Škoda 120 L-136 1987
Škoda 120 L 1986 (LS)
Škoda Octavia Mk1 Vrs
(Общо Шкоди 14 броя)
Японче от Плевен
Махаш шплента на гайката мисля , че беше 24 ( но не съм сигурен ) . Ако можеш избий и накрайника , за да усетиш колко натягаш гайката . Оставяш шенкела малко по- стегнат да не върви много свободно - малко мазно да се движи . Самия шенкел си има гресъорка . Трябва да го гресираш , спираш когато избие обилно греста от шенкелния болт . Айде действай
КЕФА ЦЕНА НЯМА ...
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Японче от Плевен
Намерих днес време да понапиша малко по темата.Все се канех,канех...
...Ще разкажа малко от моето житие-битие.
Та,значи,имаме една къща на 22км.от Плевен в едно много красиво за региона село.От доста време стягах по малко тази къща и с жената си мечтаехме да си живеем там.
Тази година от месец март превърнахме мечтата в реалност,т.е. вече живеем там.
Преди година,като купих Шкодата,имах планове да не я карам,за да я запазя максимално,но след тези събития нещата се промениха..
В началото започнах да пътувам с буса,който имам,но с него е некомфортно и не икономично в сравнение с Шкодата и се запитах: тая кола защо я взе? за удоволствие ли?
защото умираш да се возиш на задномоторка ли?
Отговорите бяха естествено"ДА"
И започна пътешествието-всеки ден по 50км и нагоре.
Япончето от 57000 в началото на годината сега е на 64000км.
Честно казано,въобще не съжалявам за избора си.Изживявам Огромно удоволствие всеки ден и си давам сметка,че това всъщност съм искал - да пътувам с Шкодата,а не само да я стягам и лъскам.
Иначе си я поддържам на ниво,скоро смених десен шенкел и маншончетата на накрайниците+регулировка на предницата,вчера й регулирах клапаните...и т.н.
...Та,с две думи:Япончето си върви по нормалния житейски път,преодолява с лекота и икономичност километрите(6.5/100 смесен разход) и ми пълни душата всеки ден!
...Ще разкажа малко от моето житие-битие.
Та,значи,имаме една къща на 22км.от Плевен в едно много красиво за региона село.От доста време стягах по малко тази къща и с жената си мечтаехме да си живеем там.
Тази година от месец март превърнахме мечтата в реалност,т.е. вече живеем там.
Преди година,като купих Шкодата,имах планове да не я карам,за да я запазя максимално,но след тези събития нещата се промениха..
В началото започнах да пътувам с буса,който имам,но с него е некомфортно и не икономично в сравнение с Шкодата и се запитах: тая кола защо я взе? за удоволствие ли?
защото умираш да се возиш на задномоторка ли?
Отговорите бяха естествено"ДА"
И започна пътешествието-всеки ден по 50км и нагоре.
Япончето от 57000 в началото на годината сега е на 64000км.
Честно казано,въобще не съжалявам за избора си.Изживявам Огромно удоволствие всеки ден и си давам сметка,че това всъщност съм искал - да пътувам с Шкодата,а не само да я стягам и лъскам.
Иначе си я поддържам на ниво,скоро смених десен шенкел и маншончетата на накрайниците+регулировка на предницата,вчера й регулирах клапаните...и т.н.
...Та,с две думи:Япончето си върви по нормалния житейски път,преодолява с лекота и икономичност километрите(6.5/100 смесен разход) и ми пълни душата всеки ден!