Доставка на Скала
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Доставка на Скала
поръчана на 04.10.2022, ambition/business, TSI 80Kw/110 к.с. Нямам сигурна седмица на производство. Пиша на дилъра всеки месец, аз го предупредих още при подписване че ще му досаждам, макар да знам че нищо не зависи от него.
-
Доставка на Скала
Здравейте. Моята Скала я поръчах на 28.12.2022 (Варна) - Вижън, 95кс без кой знае какви екстри. Дилърката ме убеждаваше, че тия 180+60 дни са безумно дълъг срок и няма да чакам толкова
Естествено не ѝ повярвах и затова не съм я тормозил, понеже чета колко чакат хората. Тааа въоръжил съм се с търпение и след 2-3 месеца ще звънна да проверя какво става.

-
Доставка на Скала
До Собствениците на Скаличката, ( дето си я карат и ме дразнят, че аз си я чакам още)
таааа, как получихте уведомление, че почва да се произвежда, съответно, че е проведена и че се очааква доставка?
Поздрави!![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
таааа, как получихте уведомление, че почва да се произвежда, съответно, че е проведена и че се очааква доставка?
Поздрави!
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
Доставка на Скала
Здравейте,
На 05.12.2022 г поръчах Шкода Scala Ambition с двигател TSI 80Kw/110 к.с.Добавих темпомат и падаща облегалка на предната седалка.Заявката я направих в София в офис Надежда.Предупредиха ме, че ще трябва да чакам около 9 месеца.Съгласих се. Вчера минаха близо 4 месеца и се обадих, за да попитам как се движат заявките и производството.Отговорът беше, че при модела Scala има много голямо забавяне.Казаха ми да се обадя на края на 9-тия месец, за да ми кажат, какво се случва.Обясниха ми ,че модела Kamiq ще има производство в следващата седмица.Когато се насочих към Шкода исках да закупя точно Kamiq.Една от причините, която ме накара в крайна сметка да поръчам Scala, беше по-големият обем багажник и по-добрата аеро динамика и по-ниският разход на гориво.Не знам сега, дали не сбърках.Нямам идея, лошото е ,че и дилъра няма, кога ще дойде колата.Много неприятна ситуация, при условие, че искаш да си купиш нова кола, не да ти я подарят!
Разбирам, че няма система за следена от клиента на доставките и производството, но в такъв случай, би могло дилъра официално да проверява и да публикува на сайта си кратка информация, какво се случва с доставките и производството на моделите, които продава.Така поне ще има някаква яснота.Който чака, ще си проверява и няма да звъни през месец и да пита, какво се случва.
Не ми остава нищо друго в сегашната ситуация, освен да се се заредя с търпение и да се надявам старата ми кола да не ме предаде преди да си получа новата.
На 05.12.2022 г поръчах Шкода Scala Ambition с двигател TSI 80Kw/110 к.с.Добавих темпомат и падаща облегалка на предната седалка.Заявката я направих в София в офис Надежда.Предупредиха ме, че ще трябва да чакам около 9 месеца.Съгласих се. Вчера минаха близо 4 месеца и се обадих, за да попитам как се движат заявките и производството.Отговорът беше, че при модела Scala има много голямо забавяне.Казаха ми да се обадя на края на 9-тия месец, за да ми кажат, какво се случва.Обясниха ми ,че модела Kamiq ще има производство в следващата седмица.Когато се насочих към Шкода исках да закупя точно Kamiq.Една от причините, която ме накара в крайна сметка да поръчам Scala, беше по-големият обем багажник и по-добрата аеро динамика и по-ниският разход на гориво.Не знам сега, дали не сбърках.Нямам идея, лошото е ,че и дилъра няма, кога ще дойде колата.Много неприятна ситуация, при условие, че искаш да си купиш нова кола, не да ти я подарят!

Разбирам, че няма система за следена от клиента на доставките и производството, но в такъв случай, би могло дилъра официално да проверява и да публикува на сайта си кратка информация, какво се случва с доставките и производството на моделите, които продава.Така поне ще има някаква яснота.Който чака, ще си проверява и няма да звъни през месец и да пита, какво се случва.
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Не ми остава нищо друго в сегашната ситуация, освен да се се заредя с търпение и да се надявам старата ми кола да не ме предаде преди да си получа новата.
-
Доставка на Скала
Тази информация винаги ще бъде остаряла (съответно невярна) и само ще си създадат проблеми, за да отговарят на постоянните въпроси от типа "ама там пише така, защо не е така?". Това е играно много пъти вече.slvpp написа: ↑04.04.2023, 10:10:22 би могло дилъра официално да проверява и да публикува на сайта си кратка информация, какво се случва с доставките и производството на моделите, които продава.Така поне ще има някаква яснота.Който чака, ще си проверява и няма да звъни през месец и да пита, какво се случва.
-
Доставка на Скала
Аз работя в голяма компания.Част от работата ми е свързана с това да осъществявам комуникация с най-големите световни производители на оборудването с което работим и предлагаме.Мога да получа информация, какво има на скад, какво пътува към централен склад в Европа и какво се очаква и в какъв период се очаква. Момента в който информацията беше неточна и много разтеглива(в смисъл доставка от 5 - 7 месеца до "не знам") беше през 2021г. Сега получавам много точна и актуална информация.Точно така, както беше преди пандемията.
Не съм в автомобилният бранш и щом вие твърдите, че те не могат да го направят и да имат някакво планиране и комуникация със своите партньори и дилъри в 21 век, добре съгласен съм.Тогава работят така, както могат и се съобразяваме с тези услови, които те ни предлагат!Не,че имаме голям избор.

-
Доставка на Скала
Здравейте,някой поръчал Скала миналата година лятото да има информация относно производството на автомобила?
Започвам да се напрягам вече,след 2 седмици ми изтичат 180-те дни, последно като питах ми казаха 32 седмица!
Дилъра ме убеждаваше, че при Скала и Камик няма забавяне и ги изпълняват в срок,ама явно не е така..
Започвам да се напрягам вече,след 2 седмици ми изтичат 180-те дни, последно като питах ми казаха 32 седмица!
Дилъра ме убеждаваше, че при Скала и Камик няма забавяне и ги изпълняват в срок,ама явно не е така..
-
Доставка на Скала
Днес звънях на дилъра,планираната седмица з а производство продължава да е 32(така е от 2-3 месеца насам), потвърди че имат проблеми с производството на Скала, но нищо конкретно.Чакането явно ще продължи!Sinchero написа: ↑11.04.2023, 17:29:49 Здравейте,някой поръчал Скала миналата година лятото да има информация относно производството на автомобила?
-
Доставка на Скала
Каквооо, тоест да я чакаме август ли ? Аз си я поръчах на 22-ри юли 2022 г. На 10.04.23 година минаха 180 дни. Не съм звънял на дилъра, но май ще тези дни ще отскокна да питам ;(
-
Доставка на Скала
Всеки месец си му звъня,поне последните 4 месеца и седмицата за производство не е мръднала 32-ра,интересно ми е, с какво ще ни компенсират,ако се запазят тези срокове за производство? Да не говорим пък кога ще ги доставят!!!
-
Доставка на Скала
Здравейте, как вървят доставките? Вървят ли изобщо? Чакам поръчана на 04.10 .22 Скала Ambition/Business, DSG 1,0 TSI 80Kw. За момента прогнозна седмица е 42ра. Чета че за Скала има големи забавяния, както и за автоматик. Някой да сподели скорошен опит/прогноза
-
Доставка на Скала
balki,
n the production of EA 211 engines, Monday shifts and the night shift from Monday to Tuesday are eliminated.
Това пише в синдикалния вестник за производството на TSI двигателите през следващата седмица и е така втора седмица подред. Липсват блокове за управление.
n the production of EA 211 engines, Monday shifts and the night shift from Monday to Tuesday are eliminated.
Това пише в синдикалния вестник за производството на TSI двигателите през следващата седмица и е така втора седмица подред. Липсват блокове за управление.
-
Доставка на Скала
Това е малоумна работа,дано не съм прав,ама така като гледам май ще си чакаме до началото на 2024
![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
-
Доставка на Скала
Колеги, явно има раздвижване с Октавиите, особено ръчни скорости. Някой скоро да е получавал новини за своята Скала, прогноза за производство? Май имат проблем с автоматичните скоростни кутии :/
-
Доставка на Скала
Преди 2 седмици говорих с дилъра - намало конкретна информация.