Време за доставка(от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Gavendish

Мнение от Gavendish »

Bp8 написа: 22.03.2023, 00:21:24 Привет от мен. Реших да ви вдъхна малко оптимизъм. На 16.12.2022г си поръчах Камик Монте Карло, 1.5 TSI , 150 к.с, автоматик, газов инжекцион Prins VSI DI 2.0 LPG и подписах договор за доставка за 180 работни дни, като ми обясниха че е възможно да го удължат с 60 дни /стана ми лошо, но модела ми допадна и реших че ще чакам/. На 01.03.2023 г дилъра ми се обади, за да ме информира, че колата е в София. Имал е инфо, че ще е готова на 8-9 седмица, но и чак той не повярвал, затова решил да ме изненада. Е, определено успя :) На 08.03.2023 ме поканиха да подпиша цялата документация и съответно платих. По график до края на тази седмица следва да и се монтира газовия инжекцион и след това да я регистрират. Живот и здраве се надявам до края на този месец или началото на следващия да ми я издадат.Та в календарни месеци равносметката е 2 и половина месеца изработка и доставка до БГ и 1 месец мотканици в БГ. Общо взето доволно ми е, че толкова бързо се получиха нещата, предвид че очакванията ми бяха за Коледа 23г.
Така че не губете кураж! Поздрави и бъдете здрави!

Честито колега ! Аз поръчах на същата дата само че Скала , но при мен ни вест ни кост !
Sinchero

Škoda Фен

Мнение от Sinchero »

Gavendish написа: 22.03.2023, 23:50:48 Честито колега ! Аз поръчах на същата дата само че Скала , но при мен ни вест ни кост !
А имаш ли някаква прогнозна седмица за производство? И аз чакам Скала, но е поръчана на 15.08.22г
Gavendish

Мнение от Gavendish »

Когато попитах дилара за седмица, той ми каза , че вече така информация не се дава , тъй като не била вярна и ще ме уведоми когато колата е произведена
Bp8

Мнение от Bp8 »

Правилно Ви е отговорил, защото наистина не знаят. Полагат усилия хората, но явно и тях ги объркват. Когато отидох да поръчвам Монте Карлото м.12.2022 г. дилъра ми каза, че се очакват много автомобили през февруари, март 2023г. и че може да ми запази Vison, тъй като била по график за производство/според това, което виждаше на монитора/ и вероятността да пристигне била голяма. В първия момент се съгласих, дори подписах, но след като огледах договора за доставка видях допълнителните 60 дни, което много ме смути. Съответно не платих капарото и на следващата сутрин отново бях при него. Казах, че след като не могат да се ангажират съществува вероятност и да се объркат нещата. Поисках нов договор за Монте Карло, тъй като този модел ми е на сърце, и че каквато и формалност според тях да са тези срокове може да се окаже едногодишно чакане, за компромисен вариант. Обаждането на 01.03.2023 г . , че е пристигнало въпросното Монте Карло беше голяма и приятна изненада за мен. В последствие разбрах, че конкретния Vision не е пристигнал и щял да излезе на 42 седмица. Интуицията ми се оказа печелившия вариант по отношение на доставката, дано и количката да е читава. Успех на всички чакащи! Дано се отпушат нещата и всеки да се зарадва на нова придобивка възможно най-скоро!
rts

Škoda Фен

Мнение от rts »

Интересни новини има във вестника на профсъюза. Поседната седмица уж всичко е работило на макс на три смени, като същото се очертава и за следващата 13-та. Дано има повече късметлии. Моята поръчка за Кодиак от 20-та седмица за пореден път се развъртя и отиде на 46-та.
Превода е правен с google translate:
Изображение
Изображение
Krassi

Škoda Фен

Гараж: Шкода citigo

Мнение от Krassi »

Може ли линк на синдикалния вестник? :)
Аватар
yovko

Škoda Фен

Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
Обратна връзка:

Мнение от yovko »

Krassi написа: 23.03.2023, 16:24:17 Може ли линк на синдикалния вестник?
От тук http://www.odborykovomb.cz - в менюто отляво, където има PDF за сваляне (Škodovácký odborář). Излиза нов брой всеки четвъртък.

Новини за Шкода излизат и в тамошния регионален вестник: https://www.mladaboleslav.cz/category/skoda-auto/
Последно промяна от yovko на 23.03.2023, 16:39:43, променено общо 1 път.
rts

Škoda Фен

Мнение от rts »

Заповядай - това е директно към броевете за тази година:

http://www.odborykovomb.cz/skodovacky-o ... 86/p1=1031
mirkoni

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI e-TEC

Мнение от mirkoni »

Звъннах на дилъра да питам как точно се случват доставките... ЕТ си ползват техни доставчици (ако имате познат/и с автовози, дайте координатите им на ЕТ, че си търсели), но проблема бил, че имало яко спекула с цените и им извивали ръцете. Колите от завода се карали на някакъв логистичен център в Германия и от там, според зависи от моделите коли и място на автовоза се качвали. Нямало tracking или информиране, точно кои коли (номер на поръчката ) са натоварени. Уж гледали да изчистят по-старите поръчки първо. Последното им инфо от 14.03, че около 6 автовоза (60 коли) се очакват да бъдат транспортирани. Та работата верно е на късмет + ЕТ не мисля, че си дават много зор с доставката (и ударно намиране на още доставчичи) понеже така или иначе са си вързали гащите с тия 180+60 дена за доставка.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

mirkoni написа: 24.03.2023, 11:50:05 Звъннах на дилъра да питам как точно се случват доставките... ЕТ си ползват техни доставчици (ако имате познат/и с автовози, дайте координатите им на ЕТ, че си търсели), но проблема бил, че имало яко спекула с цените и им извивали ръцете. Колите от завода се карали на някакъв логистичен център в Германия и от там, според зависи от моделите коли и място на автовоза се качвали. Нямало tracking или информиране, точно кои коли (номер на поръчката ) са натоварени. Уж гледали да изчистят по-старите поръчки първо. Последното им инфо от 14.03, че около 6 автовоза (60 коли) се очакват да бъдат транспортирани. Та работата верно е на късмет + ЕТ не мисля, че си дават много зор с доставката (и ударно намиране на още доставчичи) понеже така или иначе са си вързали гащите с тия 180+60 дена за доставка.
Май вече сме доста колегите, които очакваме доставки до БГ на вече произведени автомобили през Март... Яснота = 0
miraclem

Škoda Фен

Гараж: VW Golf 7 Wagon 2.0 TDI 6DSG Highline
Skoda Octavia 4 Moon White 2.0 TDI 7 DSG Edition +++

Мнение от miraclem »

albertf написа: 24.03.2023, 11:53:10 Май вече сме доста колегите, които очакваме доставки до БГ на вече произведени автомобили през Март... Яснота = 0
Моята пристигна в София след 48 дни дрямане по Чехии и Германии ..(произведена февруари месец)
kivvi

Škoda Фен

Мнение от kivvi »

mirkoni написа: 24.03.2023, 11:50:05 понеже така или иначе са си вързали гащите с тия 180+60 дена за доставка.
A когато тези 180 + 60 дни са минали с други 60 дни, какво правят в тази ситуация, кое си връзват? [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
mirkoni написа: 24.03.2023, 11:50:05 Уж гледали да изчистят по-старите поръчки първо.
Дано да е така [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Гараж: Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

Малък ъпдейт от мен. След един от коментарите тука в дискусията реших и аз да пиша не Infoline мейла на Шкода и след като им предсотавих данни за поръчката ми днес получих следния темплейтен отговор:
Thank you for your email regarding status of your order of new ŠKODA vehicle.

To our regret we have to inform you that the production and delivery of new cars has been delayed by up to several months, as car manufacturers across the globe have been affected by a shortage of semiconductor chips. The vast majority of manufacturers have had to reduce or, in some cases, stop their production lines, and a lot of that is due to a shortage of microchips. The reason behind is that every electronic device – including mobile phones, computers, games consoles and your car – use microchips in the circuitry. In car industry is the even worse, because every single new car uses MCUs – micro controller units – for the control of the various aspects of the vehicle, like the chassis, safety system, ABS, stability control systems, airbags, power windows and more. In cars you can find dozens of MCUs from many suppliers, if just one of those MCUs is in short supply, your car cannot be delivered.

We have our customers in focus and we keep the promise to deliver. However, under current circumstances, some delays on new cars orders are unavoidable. The length of these delays will vary, situation is changing every day, all manufactures are forces to slow down the production or even pause the production for the most critical period of time. We are working hard to implement the measures and we strongly believe, that these delays won’t last forever.

We have checked the status and so far vehicle has not fixed manufacture plan. Situation nowadays very complicated mostly because of missing components. Situation is very hard to predict and it changes every day.

Under current circumstances in the vast majority of cases it is not possible to say when the vehicle will be manufactured and delivered. Once this information is available, your dealer will be the first to know this positive information and we are convinced that he will be happy to pass this information on to you.
В крайна сметка ще се чака. Мойте първи 180 дни минаха и продължаваме със следващия период от 60. Дано да са единствените понеже не съм убеден колко ми се чака след това...
balki

Škoda Фен

Мнение от balki »

Здравейте,бихте ли споделили мейл адреса на който писахте?
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Гараж: Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

balki написа: 24.03.2023, 15:42:16 Здравейте,бихте ли споделили мейл адреса на който писахте?
Писах на Infoline <infoline@skoda-auto.cz> , получих отговор от - sks.service@skoda-auto.cz
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”