Здравейте! Описаното по-долу е единствено на базата на лични, т. е. субективни наблюдения, без да се потвърждава от технически или електронни средства. Допълнително добавям, че при изминатите около 5000 км. не съм прехвърлял 140 км./ч. и 3000 оборота. Управлявам автомобила плавно, без рязко ускорение, но не и "бабешката"

"За":
1. Разход на гориво - до момента средният ми разход е 6.2 л./100 км. Това включва около 1500 км. градско и около 3500 км. извънградско шофиране, без магистрала. Не усетих разлика в динамиката, мощността и разхода при използването на бензин със 100 или 95 октана. Наблюденията са ми от зареждане до "пълно", както и от борд-компютъра. При две от зарежданията борда отчете разлика от около 0,1 л./100 км. в полза на 100-те октана, но според мен е пренебрежително малко. При сам човек в колата с малко багаж - 5.3-5.5л./100 км., при двама с багаж - 5.6 - 5.8 л./100 км., при трима с багаж - 5.9 - 6.2 л./100 км.
2. Позиция на седене - шофьорската седалка е много добра за ръста и теглото ми: 178 см., 80 кг. Страничните опори са страхотни и обхващат горната част на бедрата и таза. Вдигането й във височина позволява отличен обзор към предната част на автомобила. Предполагам, че ако е в най-ниската си позиция ще е подходяща и за хора с ръст до 195 см.
3. Видимост и обзор - предните и страничните стъкла са големи и позволяват отлична видимост напред и встрани. Предните лява и дясна колони не са масивни и способстват добра ориентация. За мен обзорът назад е един от най-добрите в подобен тип амтомобили, за което помага широкото задно стъкло и "тънките" задни колони, които са проектирани така, че да улесняват личното наблюдение, а не единствено камерата за заден ход или страничните огледала.
4. Маневреност - впечатлява ме малкия радиус на завой, който по спецификации е 10.9 м. и според мен напълно отговаря на написаното. По мое наблюдение Карок е по-маневрен от предишния ми автомобил, който беше с дължина 4.21 м. и беше с добра маневреност.
5. Мощност и динамика - 150 к.к и 250 нм. напълно задоволяват нуждите ми. Мощността е налична от около 1500/1600 оборота и се поддържа със сигурност до 3000. На 6 предавка може да се изкачват леки склонове дори и със слабо ускорение. На 5 предавка може да се изпреварват по-бавно движещи се превозни средства при изкачване. Ако е необходима повече сериозна мощ трябва по-често да се превключва на по-ниска предавака, като за мен свалянето до 4-та е оптималното.
6. Интериор - всичко по волана, таблото и предната част на автомобила е удобно и интуитивно. Може би само старт/стоп бутона можеше да бъде изнесен от кормилната колона, но пък се свиква. Уредите са отлично четими, а автоматичното им осветяване или затъмняване е повече от добро. Бутоните са приятни на допир и реагират добре, включително и тези на волана или шофьорската врата. От инфотейнмънт "Болеро" съм доволен, като може би част от сензорните бутони като "Car", Menu" и "App" по-добре щяха да стоят от лявата страна на мултимедията, защото на моменти ме разсейват, въпреки че част от тях се дублират с бутоните на волана, но това все пак е лично мнение. Като цяло материалите и пластмасата са прилични и не дразнят на допир или визуално.
"Против":
1. Шумоизолация - при двигателя е добре, но на подкалниците /и предни и задни/ е почти никаква. Абсолютно всяко камъче се чува като тежък удар по каросерията и не веднъж съм се изправял на нокти.
2. Работа на двигателя - при работа на място е почти безшумен, но ако си в купето и без странични шумове, на моменти се усеща леко ритмично "почукване", което според ЕТ и VW Group е нормално за 1.5 TSI и се дължи на работещ клапан, който не мога да обясня

3. При превключване от 4 на 2 цилиндъра се усеща леко притрепване на двигателя, което моментално се потвърждава и от индикацията "eco" на таблото. Не знам дали при продължителна, но щадяща употреба на двигателя и около 180/200 к. км. това "трептене" няма да доведе до по-бързо и неравномерно износване на цилиндрите и буталата, които се изключват. Лично аз не усещам промяна в работата на 1.5 TSI при превключване от 2 на 4 цилиндъра.
4. Сглобката на задните врати - имам чувството, че там е най-големият компромис с качеството и материалите. Все още не скърцат и не проявяват паразитни вибрации, но според мен при закрепването на корите с металната част са използвани нискокачествени щипки и крепежни елементи, защото усещам леки луфтове.
5. Возия - слабото място тук е задното окачване. При перфектно асфалтиран път е без забележки и возията е достатъчно комфортна, но при наличие на къси или дълги неравности отзад се усеща леко "трополене" и "изтърсване" при преминаването им. Както казва съпругата ми "... имам чувството, че гумите отзад са квадратни...".
6. Споменатия от мен в предишни постове дефектен лентов кабел.
7. Есктериор - част от винтовете, крепежите и тапите по подкалниците започнаха да ръждясват. Хромираните части трябва да се подсушават добре след козметика, защото имам чувството, че при неправилна поддръжка ще се увредят до 1 година.
8. Асистентът за разпознаване на умора - за мен не работи твърде адекватно, но за сметка на това е "шумен и агресивен". При интензивен трафик с множество изпреварвания на тир-камиони в участъка Русе - Бяла - В. Търново на няколко пъти ми напомни да "пия кафе", въпреки че бях напълно свеж.
Това е засега, продължавам с наблюденията...