Информация и снимки за Супърб 1

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
admin

Site Admin

Мнения: 2299
Регистриран на: 13.02.2015, 10:54:35
Репутация: 39
Местоположение: BG
Гараж: Шкода
Обратна връзка:

Информация и снимки за Супърб 1

Мнение от admin »

Шкода Супърб (Škoda Superb) е лимузина от среден клас на чешката автомобилна компания „Шкода“. Моделът се базира на „Фолксваген Пасат“, но се различава от него по междуосието, оборудването и някои части от вътрешния интериор. Произвежда се в завода в Млада Болеслав от 2001 г.
Автомобилът се предлага със следните двигатели:
  • 1,8-литров турбо бензинов двигател, 110 kW
  • 2-литров бензинов, 85 kW
  • 2,8-литров 6- цилиндров бензинов, 142 kW
  • 1,9-литров TDI, 74 или 96 kW
  • 2,5-литров 6- цилиндров TDI, 120 kW
Скоростната кутия е с пет предавки, но е възможен и вариант с петстепенна автоматична трансмисия при някои от моторите.
Освен обичайните днес технологии като климатична система и електрически управляеми прозорци, „Суперб“ разполага със светлини в долната част на страничните огледала и с автоматичен чадър.
Безопасността е осигурена с ESP (електронна стабилизираща програма), ABS (антиблокираща система) и четири въздушни възглавници.
Въпреки сравнително ниската си цена (22 000-40 000 евро на запад в зависимост от оборудването), „Супърб“ не се продава добре. През първото полугодие на 2005 са реализирани 10 442 продажби на автомобила.
Изображение

Интериор на Супърб 1
Изображение

Размери на Супърб 1
Изображение

източници: wikipedia, netcarshow
Новият Шкода Форум в България
www.skoda-bg.com

Публикувай отговор

Обратно към “Superb I”