viewtopic.php?f=37&t=3706&p=266270#p266270
*тема проект:
viewtopic.php?t=4340
*предна тема на бившата ми кола:
viewtopic.php?p=195560#p195560
Започвам новата тема с усмивка и положителни емоции. Току що се връщам от Еуратек, където обитавах последните няколко дена. Новата кола е капарирана и поръчана и я чакам да стане в близките 90 работни дни. А тя е:
Skoda Superb III Facelift 2022 L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, 7DSG, 4x4, 280 PS, 400 Nm
Долу ще дам спецификациите и екстрите, с които поръчах колата, която е с нов мотор от тази година (280 коня, +50 Nm отгоре на старите). Започвам ново приключение с марката, като този път се надявам то да е по-дълготрайно. В новата тема можете да очаквате същото ниво на откровеност и споделяне на проблеми, каквото и в старата. Отново няма да спестявам и хубаво и лошо. Да ги видим тия арийски бензини колко са безпроблемни...
Ето и колата, макар и за момента само дигитално:

На Бат Ники ще му хареса със сигурност. Цветът е Бяла Луна, джантите са 19-ки Тринити Антрацит. Доста се чудех между Sportline и L&K, но Sportline излизаше с 7 000+ лева по-скъп (едни и същи екстри), плюс това сядах в такъв салон и не усетих същото ниво на качество като при L&K, не ми хареса, не беше моята кола. Да не говорим че е и по-ниска от L&K, което за целите на автомобила не е ОК. Та с две думи - L&K излизаше най-изгодно, с най-много екстри и най-голяма отстъпка.
Екстрите, които избрах са:
Цвят: Луна бял металик
Джанти: 19” лети джанти Trinity - Антрацит. полирани
Интериор: черен
Traveller Assist разпознава пътните знаци с мултифункционална камера
Камера за наблюдение от всички страни Area View 360°
Допълнителна защита за двигателя и предавателната кутия с усилен щит
Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба
Прогресивно управление на волана
Виртуален педал и електрическо отваряне и затваряне на капака на багажното отделение
Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични стъкла
Челно стъкло с подгряване
Хромирани капачки на педалите
Автоматично отключване на щората на багажното отделение с мултифункционален джоб
Подвижна мрежа, отделяща купето от багажника (само за Комби)
Удължение на гаранцията за 5 години, до 150 000 km
Таван на купето в тъмен цвят
Навигационна система AMUNDSEN + WLAN + WEB радио
USB в огледалото за обратно виждане
2 спицов мултифункционален кожен волан за DSG
Без емблеми отзад
Виртуален кокпит (вече включен безплатно в пакета L&K от вчера)
Много ми хареса как стана колата, не съм правил компромис с абсолютно нищо, това е автомобилът мечта за мен. Семейството ми го чака с нетърпение, излишно е и да казвам, че ще го разпоря от каране и ще го гледам по-педантично и от предния.