Вчера се завърнах от кратката екскурзия до Гърция, която си направих. Не го бях посещавал тамошния регион Дион-Олимп (по крайбрежието, иначе съм катерил самата планина до горе), в подножието на планината Олимп. Доста живописно, зелено и с дървета, за разлика от други региони, където преобладават камънак и храсти. Септември може би пак ще го посетя със семейството за годишната почивка. Хареса ми много - храна, хотели, плаж - всичко отново на ниво. Пътят до там беше идеален, основно по магистрали.
Накарах се. С един резервоар 100 октана налят в София успях да стигна до долу и да се върна след Кулата на Шела да сипя пак (даже имах резерва за още 150 км да мина), че в Гръцко 95-цата беше близо 5 лева.
Странно ми стана на границата и двата пъти не ми искаха документи за колата никакви, като се замисля май и предни години само лични карти ги е интересувало. Колата - топ - комфортно, удобно и спокойно пътуване. Като е бяла не се нагрява толкова много вътре, като я оставя някъде на пек, което е голям плюс. След няколко хиляди километра имам доста добри впечатления и съм доволен от Continental SportContact 7 - и като поведение на колата и като шум - гумите са на високо ниво. Разходът беше приличен, в предвид по-тежкия крак по нашата магистрала.
София - Кулата:
Паралия Пантелеймонос - Кулата:

Още веднъж да благодаря на компанията от форума, че ме приеха за няколко дена да им досаждам. В другата тема, където се писа за изпраните евра - истина е. Явно е практика там да се случва това, да се влиза в морето със значителни суми и после да се сушат банкнотите на хавлията на плажа. Герберски схеми някакви....