Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Аз на сегашната ми кола сложих фолио на предните прозорци преди 3 години и малко и досега не съм имал проблеми/коментар. С минимално затъмнение е, целта му бе само да намали УВ. Но ако наистина шкодата ще дойде с фабрична УВ защита, то няма смисъл.
Само дано не съм сгрешил отказвайки се от фабрично затъмнение на задните и задното стъкла. Дано не са ги окомплектовали по някъв нелеп начин ..
Само дано не съм сгрешил отказвайки се от фабрично затъмнение на задните и задното стъкла. Дано не са ги окомплектовали по някъв нелеп начин ..
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Може и да бъркам, но мисля, че не е 70% затъмнение, а 70% пропускливост. Или до 30% затъмняване на предните прозорци. Аз съм с тонирани стъкла и 80 пропускливост, измерена предварително (без фолио). Сложих фолио на предните с 7% затъмнение и стана общо 27% затъмнение. Спирали са ме няколко пъти, но никога не съм имал проблем. Фолиото го сложих повече с цел безопасност, а не за затъмняване.
-
- Гараж: Octavia 3, 1.4TSI, 140к.с., 6M
В очакване на Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
-
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI тази година надявам се.
-
- Гараж: Octavia 3, 1.4TSI, 140к.с., 6M
В очакване на Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
А ако ти се наложи да чупиш стъклото отвътре, какво се случва? Ако фолиото повишаваше безопасността, щяха да го предлагат заводски срещу доплащане.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP
> Renault Captur TCe 154
Май не сте чупили триплекс...
На фолио за безопастност да се разчита е парадокс!
На фолио за безопастност да се разчита е парадокс!
-
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI тази година надявам се.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, 7DSG, 4x4, 280 HP, 400 Nm
Така е, терминологията не ми е точна в случая.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Тъй като предното стъкло е обърнато към основното натоварване, по-практично е да се направи от триплекс или многослойна модификация. Това ще осигури максимална безопасност за водача и пътника отпред в случай на инцидент.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това щях да кажа, не случайно триплексово се прави само предното стъкло. Не мисля, че цената е проблема, защото и на премиумите е така.
Бееееее.....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Триплекс или ламинирано стъкло при автомобили са наистина само предните стъкла. Има изключения при разни Бентлита и прочее марки, но са частни случаи.
Страничните стъкла са доста издръжливи на натоварване и при чупенето им се пръскат на малки парченца, които се водят "non-cutting" и не би трябвало да режат и да нанасят щети по оголените части на тялото и лицето на пътниците. Това е добре, но...винаги може и по-добре.
Ако има фолио, макар и само слънцезащитно, то успява да задържи парчетата при счупване на прозореца. Ако се продължи да се блъска с предмет по вече счупения прозорец, разбира се, че ще почне да се разпада на парчета, но идеята е при първият удар (катастрофа) - да не се "пръсне" стъклото в лицето ни. Освен това, повишава сигурността при проникване на предмет през стъклото. Ако няма фолио, много възможно е, през стъклото да влети камък, бухалка, желязо...всякакви олигофрени вече щъкат по улиците, та е добре, за всеки случай да има нещо допълнително. И пак става дума за първият нанесен удар по джама. След като се счупи, но все още всичко е на мястото си, прозореца лесно може да се дочупи и отстрани при нужда.
При липса на фолио, най-често, картинката е това:

Ако има фолио, след първият удар, нещата изглеждат така:

Страничните стъкла са доста издръжливи на натоварване и при чупенето им се пръскат на малки парченца, които се водят "non-cutting" и не би трябвало да режат и да нанасят щети по оголените части на тялото и лицето на пътниците. Това е добре, но...винаги може и по-добре.
Ако има фолио, макар и само слънцезащитно, то успява да задържи парчетата при счупване на прозореца. Ако се продължи да се блъска с предмет по вече счупения прозорец, разбира се, че ще почне да се разпада на парчета, но идеята е при първият удар (катастрофа) - да не се "пръсне" стъклото в лицето ни. Освен това, повишава сигурността при проникване на предмет през стъклото. Ако няма фолио, много възможно е, през стъклото да влети камък, бухалка, желязо...всякакви олигофрени вече щъкат по улиците, та е добре, за всеки случай да има нещо допълнително. И пак става дума за първият нанесен удар по джама. След като се счупи, но все още всичко е на мястото си, прозореца лесно може да се дочупи и отстрани при нужда.
При липса на фолио, най-често, картинката е това:

Ако има фолио, след първият удар, нещата изглеждат така:

-
Наскоро сложих керамично отпред 75% и разликата в температурата на кората на вратата и на таблото е много голяма, така че освен сигурност както добре е описал @zloQQ, това също е голям +
-
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
А шумоизолиращите стъкла какви са?Че са двойно ясно ама има ли нещо между тях?
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B7 1.6tdi cayc
Имат слой найлон, бмв е60 , ауди а6 4ф, и т.н. ги имат като опция , водят ги акустични стъкла, мисля и шкодите имат такива пакети в горния клас SUperb , лесно се познават при свалено стъкло ясно личи как са слепени две стъкла и между тях има найлон
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
При Тесла Модел Y и четирите стъкла са двойни.Не че е еФтина,ама не е премиум ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)