Не мога да разбера дали уреда за температурата на таблото ми показва вярно
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Шкода Фабия 1.9 SDI уреда на таблото стрелката на температурата за водата мърда до една трета и то много бавно.Колата има идеално парно почти на втората пета минута започва да духа топло.Смених няколко термостата с инициали 89 гродуса и резултата е същия. Извън града срелката почти не мръдва или 2-3мм. Сега сложих един картон пред радиатора и срелката по някога отива до средата. Следя я да не я прегрея но никога не отива след средата. Не чувам да се включват и вентилаторите и за това си мисля че е от термостата.Има ли някъде датчик който да контролира уреда на таблото. Къде се намира ако го има.Ако някой е имал същия проблем моля да го сподели.Благодаря ви предваритлно.
- ЦецоNOL
- Гараж: 089 911 69 69
- Обратна връзка:
Има.
Има едно нещо и се казва - ДИАГНОСТИКА.
Чак се учудвам как се сменят термостати в несвяст.
За качва се колата, гледа се за грешки , гледа се на студено, на топло и т.н.
Таблата често или се разваля уреда за показание или показва грешно в следствие на дефектирал датчик от който се взима сигнала.
Моята кола има 3 термостата, които са 1000лв с труда.
Не ми се мисли, ако трябва да ги сменям за проба/грешка.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
Залагам на датчик. Ако беше таблото щеше или да не мърда стрелката или ту да тръгва ту да спира.