Накладки в Еуратек

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
5rovaliev

Škoda Фен

Мнения: 25
Регистриран на: 17.05.2019, 17:47:14
Репутация: 5
Местоположение: Sofia
Гараж: Skoda Octavia III 2017 1.6 TDI 110PS

Накладки в Еуратек

Мнение от 5rovaliev »

Здравейте колеги, преди 2 седмици смених първи предни накладки на Шкода Октавия 3 1.6TDI в Еуратек Дружба.
Тръгнах си доволен от обслужването на автомобила и нямаше никакви проблеми. Вчера се загледах в предните накладки и забелязах, че не ми се струват много "нови". Дебелината на феродото не е такава каквато беше по спомени от тази на старото ми Ауди когато ги сменях. Възможно е и аз да си въобразявам и всичко да е наред. Предстои ми след седмица да ходя отново в Еуратек за да ми сменят микроключето на скоростния лост което дава дефекти и показва flash messages на таблото и мисля да ги попитам за накладките с молбата да отворят нови накладки пред мен и да ги сравним.

Някой може ли да покаже какво представляват чисто нови предни накладки за Октавия 3 ?
Поздрави и успешна седмица!

П.С. Честита баба марта на всички!

Аватар
Taratajki

Škoda Ентусиаст

Мнения: 1287
Регистриран на: 26.11.2017, 16:29:00
Репутация: 304
Местоположение: София
Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 3 2.0 tdi

Накладки в Еуратек

Мнение от Taratajki »

Дебелината на накладките е между 16 и 20 мм. Зависи от модела. В случая от доставчика. Ако са в този диапазон, всичко ти е наред.

Аватар
_v_

Škoda Фен

Мнения: 263
Регистриран на: 27.09.2017, 16:37:15
Репутация: 43
Местоположение: София
Гараж: Шкода Октавия Скаут, 04.2011 г., КР, Автомат.

Накладки в Еуратек

Мнение от _v_ »

Според мен нищо не пречи щом ще ходиш отново да се поинтересуваш и да поискаш да огледаш нещата лично, поне аз така бих направил. Все пак си заплатил за тази услуга!

Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Мнения: 984
Регистриран на: 19.04.2018, 12:04:10
Репутация: 148
Местоположение: София
Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC Instyle 4WD
Обратна връзка:

Накладки в Еуратек

Мнение от nrayanov »

5rovaliev написа:
02.03.2020, 10:25:44
мисля да ги попитам за накладките с молбата да отворят нови накладки пред мен и да ги сравним.
Добра идея. Едва ли са те измамили, но все пак, "доверяй, но проверяй", проверката е висша форма на доверие. [smilie=sarcastic.gif]

Аватар
kalata

Škoda Ентусиаст

Мнения: 1012
Регистриран на: 03.08.2015, 15:59:41
Репутация: 104
Местоположение: София
Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Накладки в Еуратек

Мнение от kalata »

Колега, свали едната джанта и измери дебелината на накладката. Направи една снимка с допряна линийка, ролетка, метър или каквото имаш под ръка. Дай да видим какви са ги свършили [smilie=sarcastic.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl

style34

Škoda Фен

Мнения: 87
Регистриран на: 18.11.2017, 01:02:22
Репутация: 17
Местоположение: София
Гараж: Octavia 3, 2.0 TDI, DSG
The SilveR BuLLeT

Накладки в Еуратек

Мнение от style34 »

И моите като ги смениха така ми се струваше. Явно само така изглежда. Аз в Надежда ги сменях преди година.

mischoka

Škoda Фен²

Мнения: 629
Регистриран на: 24.06.2015, 21:43:36
Репутация: 17
Гараж: VW

Накладки в Еуратек

Мнение от mischoka »

Аз така смених на едно ауди а3 предни дискове и накладки и ми се видя че накладките бяха много тънки, но си бяха нови. След една година накладките си бяха със същата дебелина, но новите дискове бяха вкопани вече. Явно като са по тънки накладките са по твърди и не се износват.

5rovaliev

Škoda Фен

Мнения: 25
Регистриран на: 17.05.2019, 17:47:14
Репутация: 5
Местоположение: Sofia
Гараж: Skoda Octavia III 2017 1.6 TDI 110PS

Накладки в Еуратек

Мнение от 5rovaliev »

Привет колеги, така днес ходих в еуратек за смяната на това микроключе на лоста на DSG-то и като изключим всички драми около смяната му за сега всичко е наред.

С приемчика проверихме накладките и се оказа, че просто са си такива накладките в едната част са доста по-тънки в другата част са дебели. Проверих и една от октавиите в шоурума и тя беше със същите накладки и изглеждаха по същия начин.

Поздрави и препоръката от мен е да инспектирате сами всичко след всяка интервеция по колата ви!
Когато имам повече време ще разкажа какви бяха драмите около смяната на микроключето.

Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнения: 2745
Регистриран на: 19.02.2017, 14:38:27
Репутация: 779
Местоположение: София
Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS

Накладки в Еуратек

Мнение от JORDITO »

5rovaliev, накладките са трапецовидни на 1.6. Ако ги гледаш странично се лъжеш,че са изядени и с наполвина феродо.
Няма проблем,карай си колата.
Каква драма имаш с паркинг позишън селектора? Те са си с бъг от доста време. Изписва съобщение, че не намира паркинг позиция. Сменяха масово по гаранция на DSG и чудесно го знаят всички приемчици в Еуратек.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS

5rovaliev

Škoda Фен

Мнения: 25
Регистриран на: 17.05.2019, 17:47:14
Репутация: 5
Местоположение: Sofia
Гараж: Skoda Octavia III 2017 1.6 TDI 110PS

Накладки в Еуратек

Мнение от 5rovaliev »

JORDITO, Точно така, само, че явно аз попаднах на някакви новобранци в Еуратек Дружба. По предварителна уговорка с доставка на въпросния датчик отидох за смяна в сервиза, оставих колата и уговорката беше да изчакам там защото ще е готова за максимум 1 час. След 30-40 мин приемчика дойде при мен и ми каза готова е колата паркирана е ето там и ми връчи ключа без никакви документи, фактури и т.н.(датчика се сменя по гаранция). Аз бях очуден, че стана толкова бързо и попитах приемчика, дали всичко са сменили и дали е имало проблеми и той потвърди, че всичко е наред да не се притеснявам. До тук добре, ходя си аз в колата готов да огледам всяка пластмаска около лоста да не би случайно да е одраскана, но огледа приключи още с отварянето на вратата когато видях, че кожения маншон на лоста е излязал от пластмасата. Върнах се при приемчика и го извиках да види какво са направили на колата, той влезе в колата натисна маншона надолу и каза просто са забравили да го натиснат и аз бях в потрес как може да ми отговори такава глупост. Влязох отноово в колата и го издърпах нагоре за да му покажа, че това не е нормално поведение и огледах долната пластмасова част по нея си личеше как 4-те щипки са счупени и че това е необратим процес. След дълги скандали от моя страна към приемчика и извинения и съжаления от негова страна вкараха отново колата в сервиза и се оказа, че счупените щипки са в долната пластина в която влиза маншона. Тя се намира под челната пластмаса където са изписани позициите на скоростния лост. Докато чаках отново да сменят и оправят проблема приемчика ми донесе счупената част и ми показа кои щипки са счупени и отново ме помоли да не разгласявам за проблема и да не се оплаквам на мениджър сервиз защото ще се наложи целия екип да плаща от джоба си частите и ремонта за който те са си виновни.

Така върнаха ми колата, отделих още 10-15 минути да огледам и опипам лоста и цялата централна конзола, за щастие нямаше очевидни прооблеми, дърпах маншона и изглеждаше сякаш е направен както трябва. Тествах и самия автомобил и кутията дали няма да дава някакви грешки: всичко беше наред.
Тръгнах си без да подавам оплаквания към когото и да било защото вече закъснявах за работа с 3 часа повече от предвиденото, но мисля когато се свържат с мен да споделя за тези проблеми по време на обслужването.

Поздрави от мен.
Съветвам ви винаги да проверявате след всяка интервенция какво се е случило в автомобила ви и никога да нямате 100% доверие в хората отсреща.

Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”