Регулиране на LED фаровете на O3 FL

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
maiden

Škoda Фен

Мнения: 104
Регистриран на: 04.01.2018, 21:31:54
Репутация: 36

Регулиране на LED фаровете на O3 FL

Мнение от maiden »

Здравейте, колеги!

Доста хора си накупиха Октавия 3 фейслифт и голяма част са с LED фарове.
Според моите наблюдения всички нови коли излизат от заводите с много консервативно настроени фарове, за да получат хомолгация и да минат лесно първоначален преглед.
Почти всички, които познавам с LED фаровете се оплакват, че светят много ниско.
Моите също не бяха изключение, буквално светеха на 12-15 метра.
Регулирането е елементарно, изобщо не ходете да тормозите ЕТ за това.
Всеки от фаровете има по 2 бели регулиращи винта.
Могат да се въртят с шестограм и с кръстата отверка, препоръчвам шестограм, за да не се замазва пластмасата и да си личи, че са пипани.
Вътрешните винтове са за височината, външните са за странична настройка : тях не ги пипаме.
По часовниковата стрелка вдигате фаровете нагоре, обратно на часовниковата стрелка ги сваляте надолу.
При мен корекцията беше 1 оборот по часовниковата стрелка и сега са супер : не заслепяват и осветяват на около 50 метра.
Успех!

Аватар
Бърдаров N1

Škoda Фен²

Мнения: 467
Регистриран на: 01.09.2018, 12:37:23
Репутация: 89
Местоположение: Бургас
Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Обратна връзка:

Регулиране на LED фаровете на O3 FL

Мнение от Бърдаров N1 »

браво

nmnikolov

Škoda Фен²

Мнения: 316
Регистриран на: 08.09.2019, 13:28:18
Репутация: 71
Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DSG

Регулиране на LED фаровете на O3 FL

Мнение от nmnikolov »

Ще дам и моите 2 стотинки по темата. Досега 4 пъти ходих да ми регулират фаровете [smilie=pardon.gif]. 2 пъти в края Януари и 2 пъти миналата седмица. Наистина фаровете заводски светят доста късо. След като отидох в края на Януари ги бяха настроили мнооого високо. И двата фара снопа доста се вдигаше нависоко, вместо да пада. Поне за левия това е задължително условие. На другия ден спешно отидох да го оправят. Карах месец и нещо и реших пак да отида при тях и да ги накарам съвсем леко да ги свалят. Причината е, че като са вдигнати повече от необходимото, то те не са толкова ярки и не ми харесваша. Та отидох миналата седмица и казах, че искам да са по-ниско от текущото положение, но да са по-високо от заводското. Т.е им казах да са мааалко по-високо от заводските настойки, така че да светят още 20-25 метра. Като взех останах недоволен. За тях явно заводско означава да го настроят спрямо уреда. И ги бяха вдигнали съвсем леко нагоре след настройка с уреда, вместо да ги свалят каквото беше моето желание. На следващия ден бях при тях с лаптоп и записи от видеорегистратора още от януари. Показах директно на техника клиповете и казах какво искам. Та след като ги настрои уж по стандарт ми показа скалата и свали десния фар малко по-ниско. Това го направи механично използвайки двата винта.

Има обаче едно важно НО, което е хубаво да се прочете. Преди да коригира фаровете със шестограма отключи софтуерно фаровете с лаптопа!!! Едва тогава започна да ги регулира, след което отново ги заключии. След това свали двата фара допълнително съвсем леко софтуерно и накрая пусна да се самообучат.

Утре ще пусна тук клипове преди и след...

За протокола - първите 6 месеца или 10 000 км. регулирането е безплатно!

dem4oy

Škoda Фен

Мнения: 16
Регистриран на: 07.01.2020, 21:06:00
Репутация: 9

Регулиране на LED фаровете на O3 FL

Мнение от dem4oy »

Колега предполагам записването става предварително , защото работата не изглежда да отнеме повече от 5-10 минути? Също така да попитам ти на колко метра направи твоите фарове да светят най - оптимално ?

nmnikolov

Škoda Фен²

Мнения: 316
Регистриран на: 08.09.2019, 13:28:18
Репутация: 71
Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DSG

Регулиране на LED фаровете на O3 FL

Мнение от nmnikolov »

Да, запиши си час предварително. Иначе само десния фар ми дорегулира механично и само на него ми показваше какво прави, но не помня точно цифрите от скалата. Първо го регулира спрямо стандартите на уреда, после го свали още малко механично. Накрая свали допълнително и двата фара още малко надолу софтуерно.

Преди


След

Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”