Škoda Octavia III Комби 1,6 TDI-CR 105 PS - JORDITO

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS

Мнение от JORDITO »

Здравейте,
бях насърчен от Stuci и stefan L да пусна едно ревю на Комбито.
Ето няколко снимки :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Автомобилът е от декември 2014 в мен и е напълно стоков от наличност с Ambition оборудване, тъй като не ми се чакаше. Едва успях да се добера до брилянт металик, пред опцията бяло (карал съм 4 години бяла О1 и нон-стоп по мивки не ми се ходеше). От 2003 до 2014 все Октавия I хетчбек съм карал и това беше първо комби. Първо ме изненада доста по-голямата дължина и широчина спрямо О1. Като човек с две малки деца бях повече от доволен от обема на багажника и мястото на задната седалка. Качвайки се първия път да я карам ми се стори като космически кораб :)
По принцип не съм състезател и не се хвърлям на конски сили, по-скоро залагам на икономичния разход, тъй като навъртам доста километри, затова и беше избора ми на 1.6 дизел 105 коня. Колата се държи добре, вече е на 50 000 км и нямам забележки относно работата на мотора или проблеми по окачване.
През 2015 успях да я тествам лятото с едно пътуване до Испания и обратно 6000 км и факта че пътувахме трима възрасти с две малки деца в столчета и щората на багажника си беше дръпната говори повече от добре за обема отзад (или за моите умения в подреждането на багажа). В това пътуване платих повече магистрални такси, отколкото гориво. Среден разход за 6000 км при посочения по-горе товар и постоянно включен климатик - 5.1 л/100 км.

Изображение

Между другото ето колко струва Кастрол в Испания в магазин от типа на Фантастико (баркода му отзад е с 8-ца)

Изображение

Иначе най-нисък разход съм постигал в едно пътуване до Ниш с 90-100 км.ч. сред колони от тирове

Изображение

В следващи постове ще опиша какво съм подобрявал във времето, но само вътре в купето.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Škoda Octavia III Комби - Ambition - Брилянт металик - 1,6 TDI-CR 105 PS

Мнение от Sec8200 »

Със здраве да си го ползвате семейството и да ви вози сигурно навсякъде!
Много практичен избор
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

След като покарах един месец колата нещо не ми допадаше да е само с предни тонколони и почна да ме гложди мисълта, че трябва да се сложат и отзад. Тайничко се надявах да има пуснати кабели, ама се оказа че няма. Мислех си , че нещата са като на О1 и ще се справя сам, но се отказах. Отидох при един квартален майстор и освен, че счупихме ръчката за прозореца на задната врата, друго не свършихме [smilie=fool.gif]
(Дръжката поне е поносима цена - 12 лв в Еуратек)
Така се наложи да се прибягва до Авител. Мотаха ме сутринта от 9 часа , та чак вечерта в 17 си взех колата срещу 120 лв. За капак не можаха да ми активират FADER , защото нямали програма и останах само с ляв и десен баланс. Наложи се да ходя до Еуратек и още 35 лв минус за активен FADER. [smilie=ireful1.gif]
По "съвет" бях взел едни трилентови Сони и голяма греда. Баси нц, чуваха се като радиоточката на баба ми. Изтърпях ги два дни и реших да ги връщам на съветниците в Технополис ,със замяна за двулентови Херц http://www.technopolis.bg/bg/Car-speake ... 3/p/302764
За капак , като отворих корите да ги свялям установих, че Авител бяха боднали кабелите отдолу и през маншона по кабела се е стичала вода и фланците бяха пълни.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На Херц-а вкарах с малко преправяне пищялките в оригиналните места в кората и обърнах буксите за кабелите да са отгоре, като си прекарах кабелите през маншона с другите кабели на вратата и сега няма вода вече при колоните. Саунда се подобри много. Може би не е същото като със туба в багажника, но за мене е повече от добре. Стефан днес го чу и той каза , че е повече от ок.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Практичен автомобил. Със здраве да ви води по различни маршрути.
Не само маслата на скандални цени в БГ. Като няма кой да се оплаче и необходим реален контрол, си правят каквото искат.
TSI Team
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Мнение от mischoka »

За изолирането на такива кабели има едни шлаухки които при нахряване с пистолет с въздух се свиват и става много по практично отколкото с тиксото.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

За пореден път се убеждавам, че Авител са посредствени.
120лв и такава аматьорщина.
Колата ти е много добра. И ти шофираш доста като мен. Аз също залагам не подобрения в интериора.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

След няколко месеца и постоянно возене на деца отзад и постоянно търсене на нещо по пода и под седалките, един ден видях че има дупки в седалките и отпред за плафони за осветление в краката. И ми бръмна мухата как да ги запълня тези дупки [smilie=pleasantry.gif]
Питах в Еуратек и комплекта плафони излизаше някъде около 100 лв с всички кабели и букси. Мислех да взема плафони и да ги вържа към предния и задния плафон в купето и да светват когато се отварят вратите. Идеята ми беше , че вътрешното осветление не се следи от контрол модула и ако ги заменя с ледове, няма да се натовари системата.
Ровейки и проучвайки в нета, попаднах на тази тема в Бришкода https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... ii/?page=2
То всичко хубаво, но за да не отпадне гаранцията почнах да тормозя Еуратек да ми го направят. Тормозя е силно казано, защото Пепи Вангелов ми се върза на ината :) С едни разпечатки и снимков материал цъфнах един ден с тази придобивка https://m.aliexpress.com/item/326793056 ... 2679305658
След около 6 часа си взех колата и вече имах осветление в краката, да ама VAS не можа да ми активира димирането и опция да се вижда в мултимедията. Имах само нон-стоп светещи плафони.

Изображение

Изображение

Изображение

Почнах да търся някой с VCDS над версия 15.3 за да ми цъкне чафките. Попаднах на едни образи в Обеля и под мое давление с инструкцията от Бришкода стана работата.
Сега вече съм ги заменил с ледове и нещата са още по-добри.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

В следваща стъпка реших да заменя всички крушки W5W в купето с ледове. Гледах, че всички много хвалят Нарва, но пък две крушки за 14 лв , при положение, че на мен ми трябват 15-16 бр ми се видяха доста. Взех две Нарва, само за страничните огледала, че поне да не се налага да се разглобява често.

Изображение

Изображение

Изображение

А това ми е уреда за смъкване на огледалото :)
Изображение

Впоследствие поръчах едни лед кобове от Али експрес за багажника и още са здрави

Изображение

Изображение

За интериора поръчах едни други с бяла светлина и то на килограм, че ако горят да сменям докато свършат. За 6 месеца съм изхвърлил 5-6 броя. Имам още 14, така че за година напред съм подсигурен :)

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

На задния номер се оказа че не става работата. Дори и крушки уж CAN BUS FREE не сработват. Оригиналните лед плафони от Суперб са 80 лв бройката. (Онзи ден разбрах, че същите плафони ги има за Ауди с друг номер по VAG и струват 40 лв бройката в Порше София Запад)
Това е на Самуил ръката (дано не ми искаш авторски права,че използвам снимката) :)

Изображение

Поръчах едни със съпротивление от Ауто про Пловдив и светеха като фарове за мъгла направо. Нямаха грешка, докато не се наложи да се прибирам в най-голямата снежна буря от Букурещ , през Русе към София. (Китайците, не са уплътнили добре отгоре капачето и се напълниха с вода) Сега мисля да взема по-нататък тези за Ауди и да мирясам :)

Ето :
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Обратна връзка:

Мнение от BlackPearl »

Поздравления колега.
Имаш мерак да си "доработваш" колата, която както се вижда от снимките е един хубав и практичен семеен автомобил.
Да си го караш със здраве!
браво
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Следенето на задния номер може да се програмира за лед и да не ти свети индикация. :)
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

И откакто съм я купил тази кола ми се искаше да бъде с афтърмаркет медия. Питах, интересувах се, четох и в един момент Самуил ми написа - "Забрави". Много кофти. Бях се примирил, докато на скъпата ми жена не сменихме колата. Там пак е от VAG групата - Сеат, но братовчед с Октавия 2.
Реших да и направя подарък (или по-скоро аз да си начеша гъдела) и поръчах WITSON с андроид за СЕАТ-а в комплект със задна камера. То дали ще дам пари за парктроници, че ми писна от паркинг щети или пари за медия с камера, дойде горе долу на кантар.
Пристигна , монтирах го и много се изкефих как работи. Рових, четох по руските форуми и реших да рискувам въпреки съвета на Самуил. Ходих и питах преди това в Еуратек и отговора беше - "само да не е някой скапан китаец, да ти прецака контролите"

И пристъпих към действие с поръчка на това , само че предния модел А5520 с Андроид 5.1
https://www.aliexpress.com/item/WITSON- ... autifyAB=0

Поръчах го на 11.11 миналата година и беше с 60 евро по-евтино.
Пристигна и въоръжен този път с разпечатки от Workshop manual и тези джаджи пристъпих към действие.
Изображение

Оригиналното радио Суинг се оказа LG произведено в Китай :)
Изображение

Изображение

Всичко ми отне 4 часа с пиене на бира и шеги с един приятел. Незнам Авител какво правиха цял ден с колоните. Най-много време ми отне задната камера докато и пусна кабелите до отпред. Монтирах външния микрофон горе в плафона на оригиналното място и нещата заспаха.
С голямо притеснение дадох на контакт и воаля, светна и заработи. Че и всички функции на колата са си там. Оригиналното USB си работи и фасона му е почти като на Колумбус. Зелена подсветка, лого Шкода , дизайн на бутоните също като на парното. Пълна функционалност на всички бутони на волана.
Изобщо много добро изпълнение. Тунера е Тошиба и смея да твърдя, че вади по-добър звук от оригиналния СУИНГ. Имаше една грижа, че се разпадаше блутут връзката след обаждане и не показваше отрицателни температури а някакво число -6545,6 , но с актуализация на фърмуера се оправи.
Ето и снимки :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Мнение от JORDITO »

Бях вързал задната камера на плюса на светлината за заден ход и маса от задния стоп, но се оказа , че колата когато е в покой на контакт подава 12 волта на задната светлина, а като се запали двигателя, задната светлина свети с 85% мощност и вероятно към камерата отиват 10 волта. И имаше смущения в картината. Интересното беше, че на СЕАТ-а ги няма тези смущения. Посъветваха ме да сложа филтър за шум, но положението не се промени. Направих си регистрация в Бришкода и питах какво да правя. Хората много любезни ми дадоха вярното решение за Октавия 3.

Изображение

Купих си реле и за пореден път разглобих кората. Интересното беше, че ако оставя кабела маса да е от задния стоп, пак има смущение. Затова си хванах хубава отделна маса от купето и сега всичко е повече от перфектно. Изкарах и второ USB , на което съм боднал една флашка на Мтел и сега си има постоянен интернет в колата.

Изображение

Изображение

Изображение

Надявам се повече да не ми бръмва мухата в скоро време [smilie=yahoo.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

много приятна мултимедия, евала
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Гараж: Оctavia 3 RS TSI
Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Евала за труда. Много хубава медия.
Избор на режим на шофиране действа ли? Примерно
Бях ти написъл забрави, защото нямаше добри предложения.
Сега има. И аз се ослушвам.... Има един Алпайн много як, ама много скъп.
GUNTER SERVICE
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”