бях насърчен от Stuci и stefan L да пусна едно ревю на Комбито.
Ето няколко снимки :

Автомобилът е от декември 2014 в мен и е напълно стоков от наличност с Ambition оборудване, тъй като не ми се чакаше. Едва успях да се добера до брилянт металик, пред опцията бяло (карал съм 4 години бяла О1 и нон-стоп по мивки не ми се ходеше). От 2003 до 2014 все Октавия I хетчбек съм карал и това беше първо комби. Първо ме изненада доста по-голямата дължина и широчина спрямо О1. Като човек с две малки деца бях повече от доволен от обема на багажника и мястото на задната седалка. Качвайки се първия път да я карам ми се стори като космически кораб

По принцип не съм състезател и не се хвърлям на конски сили, по-скоро залагам на икономичния разход, тъй като навъртам доста километри, затова и беше избора ми на 1.6 дизел 105 коня. Колата се държи добре, вече е на 50 000 км и нямам забележки относно работата на мотора или проблеми по окачване.
През 2015 успях да я тествам лятото с едно пътуване до Испания и обратно 6000 км и факта че пътувахме трима възрасти с две малки деца в столчета и щората на багажника си беше дръпната говори повече от добре за обема отзад (или за моите умения в подреждането на багажа). В това пътуване платих повече магистрални такси, отколкото гориво. Среден разход за 6000 км при посочения по-горе товар и постоянно включен климатик - 5.1 л/100 км.

Между другото ето колко струва Кастрол в Испания в магазин от типа на Фантастико (баркода му отзад е с 8-ца)

Иначе най-нисък разход съм постигал в едно пътуване до Ниш с 90-100 км.ч. сред колони от тирове

В следващи постове ще опиша какво съм подобрявал във времето, но само вътре в купето.