Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
колата е Octavia 3 1.4 бензин 140 коня, MT, на 2.5 години, на 42 000 км.
От известно време забелязвам проблем, който се появява по няколко пъти на ден, но не постоянно.
Натискам педала на съединителя за да сменя скоростите и прибирането на педала "нагоре" не е плавно, а сякаш в определена позиция опира в нещо.
Специално оглеждах дали реално не опира в стелката, даже карах 3 дни без нея, но пак си го имам проблема.
Преди месец ходих до Еуратек да оставя колата за боядисване и споменах за този проблем - нищо не произлезе. Щяха уж да я тестват, но честно казано се съмнявам да са го направили. Казаха ми, че понеже не се случва постоянно, не са успели да го възпроизведат.
Някой от вас имал ли е такъв проблем?
Някой има ли представа на какво може да се дължи?
Колеги, моля накой да каже работещ софтурер за андроид или уиндоус с който през OBD II мога да променям настройките на О3. Искам да активирам промяната на наклона на огледалата при заден ход, прибиране на огледалата от ключа и др. като видя какво ми предлага системата. Колата е с болеро. Прегледах предишните теми и не можах да намеря някъде нещо по темята. Ако съм пропуснал се извинявам за спама.
Благодаря предварително.
До @AirGomes, - С Безплатна Програма - няма как или ако има е рисковано. Най-добре става с този Кабел, който си върви в комплект с Програма: Натисни Точно Тук .
Точно Октавия 3 с MQB не е ама хич препоръчително да се човърка с нещо несигурно.@todor87, ще ви каже защо не трябва
Аз също съм си гълтал граматиката.
После решението с възстановяването е само в Еуратек.