Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
На S3 си излизат при Waze на макси дот-а. Даже ме дразни, че винаги при задаване на дестинация се появяват. При прекъсване на връзка с медията и възстановяването ѝ след това - пак започва да показва инструкциите на макси дот-а ако е имало зададен маршрут. Колата е с MIB3 и си има вградена навигация, та упътващите стрелки не са заради липсваща навигация например.
-
- Гараж: Skoda Octavia 3 FL 1.8 TSI
Ясно мислих че е някаква екстра, която се включва от някъде, а то май е бъг....
Честно казано, на мен би ми допадало така да излизат стрелките, някак е по лесно да гледаш ... отколкото отстрани навигацията... но явно стрелките са разрешени само при фабричната навигация...
Честно казано, на мен би ми допадало така да излизат стрелките, някак е по лесно да гледаш ... отколкото отстрани навигацията... но явно стрелките са разрешени само при фабричната навигация...
-
- Гараж: ..
Колеги, поръчах си CarlinkKit A2A уж най новата версия, и чакам да пристигне.
Някой да е имал такова нещо?
https://www.carlinkitfactory.com/produc ... roid-auto/
Някой да е имал такова нещо?
https://www.carlinkitfactory.com/produc ... roid-auto/
-
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Царлинкит 3.0 - да. Конкретня - не, но следейки темата по други форуми, а и какво предлагат те като характеристики на продуктите им - всичко е еднакво, сменят едни цифрички и пишат new. Разликата е в поддръжката на apple/android и на блутут версиите.
Имат ужасни аудио декодери, кофти лаг и като цяло не работят надеждно. Поне още 2ма човека от форума са писали, че са ползвали и после продават устройствата.
Впечатленията ми с iOS съм писал тук.
Любопитно ми е дали и за "новата" андроидска версия ще се потвърдят. Пиши като тествашmykacu написа: ↑09.05.2022, 23:36:33 Carlinkit 3.0 дойде. Тествах го 1-2 дни и го разкарах.
Като цяло, работи така както е описано - върши работа.
Минуси, с които не ми се свикваше
- лаг при смяна на песни (по подразбиране е 1s и може да се намали, но тогава започват по-чести прекъсвания на музиката.)
- много голяма вероятност за едно единствено "пукане"/прекъсване/лаг в началото на почти всяка песен.
- вероятност за неуспешно изходящо обаждане - веднъж на няколко набирания директно прекъсва набирането. Рестартирах и се оправи.
- качеството на аудио сигнала е значително по-лошо от кабелното. (бях впечатлен, че дифолтния блутут стрийм е с най-дълбок и силен звук, та, дори кабелния carplay не е с перфектен аудио сигнал).
- компактен е, но пак заема място и кабелът дразни. Трябва някакви магии да се правят, за да се скрие по-добре. А безконтактното зареждане в октавията ми е толкова на неудобно място, че предпочитам всеки път да закачам кабел.

- odo
- Гараж: Skoda Superb 3 TSI 4x4
Когато ползвате донгълите телефоните прегряват ли ви?
Моят с Car2Play пече зверски и Waze забива, същият закачен към безжичният CarPlay на колата нито забива, нито загрява.
Моят с Car2Play пече зверски и Waze забива, същият закачен към безжичният CarPlay на колата нито забива, нито загрява.
-
Би ли пробвал с WiFi Analyzer да провериш на какъв wifi стандарт ти се закача към донгъла и директно към колата?
Повечето донгъли ползват Realtec RTL8822BS wi-fi чипове, които по спецификация поддържат wifi 5 (ac), но на практика (до преди една година) се връзват само по N (wifi 4), защото в kernel-a (софтуера на ОС) не са сложили последните драйвъри.
- odo
- Гараж: Skoda Superb 3 TSI 4x4
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Милене, аз нямах такъв проблем като теб с греене.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Какво значение има скоростта на wifi в случая? Защо ще загрява при 802.11n а на 802.11ac/ex няма? По скоро е проблем софтуера който е написан от страна на тоя девайс - Car2play.
-
абе target wake time на wifi 6 използва по-ефективно ресурсите, но това е друга тема.
И аз смятам, че проблема е някъде около калпав софтуер/драйвъри. Може и да е беграунд процеси на телефона, стриймване, лош сигнал и тн...
Въпросът ми беше заради това, че по-новите стандарти използват по-оптимално ресурсите, но наистина между 4 и 5 на теория не би трябвало да има разлика.
На някой ако му е интересно как може да си оправи брикнат карлинк или да налее по-стар софтуер, в тази тема има доста информация.
https://www.geckoandfly.com/11175/optim ... onnection/
И аз смятам, че проблема е някъде около калпав софтуер/драйвъри. Може и да е беграунд процеси на телефона, стриймване, лош сигнал и тн...
Въпросът ми беше заради това, че по-новите стандарти използват по-оптимално ресурсите, но наистина между 4 и 5 на теория не би трябвало да има разлика.
На някой ако му е интересно как може да си оправи брикнат карлинк или да налее по-стар софтуер, в тази тема има доста информация.
Малко по-сложно се оказа, отколкото очаквах - май ще трябва и лаптоп. Не си заслужава труда, само за да открием дали стандарта е wifi 4 или 5.
https://www.geckoandfly.com/11175/optim ... onnection/
- Erebus
- Гараж: Octavia IV 2.0 TDI
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
-
- Гараж: Megane III 1.9 dci

И при мен се ъпдейтта, като цяло изглежда по-добре. Бутоните са по-близко до водача, като че ли екрана е станал по-голям(има повече място), бутона за набиране е +, и вече може да въртиш напред-назад песните в spotify.
- Erebus
- Гараж: Octavia IV 2.0 TDI
При мен само гугъл се отваря на цял екран, уейз - не.
-
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Да, Waze все още не са го update-нали, но и това ще стане след известно време. Иначе и аз чакам да ми активират Coolwalk. С чистене на кеша и данните на Android Auto не стана. Имам инсталирана последната версия на Android Auto. На мен ми е интересно как ще изглежда split screen-а на Bolero-то на Octavia 3. За разлика от на O4 при O3 екрана не е чак толкова широк, така че навигацията може да е доста малка и да не е удобно.
Edit: явно Waze вече тестват split screen-а в бета версиите си
Edit: явно Waze вече тестват split screen-а в бета версиите си
https://www.xda-developers.com/waze-and ... -coolwalk/Android Auto's split-screen redesign also known under codename 'Coolwalk', started rolling out at the beginning of the month, giving users a revamped split-screen layout, bringing more functionality by putting more information on display when possible. Now, Waze is gaining support for Android Auto 'Coolwalk' with its latest beta update, giving users more choice when it comes to mapping and navigation in their vehicles.