Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от fryeruk »

Rangel написа: 20.01.2023, 12:11:47 Интересно, обърнах целия LIDL.de и не намерих такава.
Ето я:
https://www.lidl.de/p/parkside-20v-akku ... p100351774
Почти съм сигурен, че и в БГ са я пускали,но дали е било скоро...
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS

Мнение от JORDITO »

fryeruk написа: 20.01.2023, 12:02:50 взех да се чудя за Parkside
Имам я тази вкъщи и върши чудесна работа.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Докато сте на тема прахосмуци, да знаете някой смислен комплект накрайници за почистване на автомобил?
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Мнение от fryeruk »

JORDITO написа: 20.01.2023, 12:21:27 Имам я тази вкъщи и върши чудесна работа.
Благодаря, @JORDITO, Ще я дебна да я пуснат, ако не ще я поръчам от Германия. Идеята е да се използва за междинно почистване между основните и най-вече, когато съм отдалечен от вкъщи и автомивки.То ако не се чисти една кола с месеци, после и пране с водоструйка трудно помага [smilie=sarcastic.gif]
Мичев написа: 20.01.2023, 12:22:49 да знаете някой смислен комплект накрайници за почистване на автомобил?
Аз използвам тесния накрайник за по-силно засмукване и тесен удължен накрайник (мисля от Кауфланд го взех) покрай седалките, а за таблото, около скоростния лост, въздуховодите - четка с мек косъм, докато прахосмуча.
Сега чакам от Aliexpress и това:
Изображение
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

fryeruk написа: 20.01.2023, 12:34:33 Аз използвам тесния накрайник за по-силно засмукване и тесен удължен накрайник (мисля от Кауфланд го взех) покрай седалките
Тесният накрайник към прахосмукачката не влиза между седалките и прага. Трябва да е по-тънък и по-дълъг. Иначе табло и около скоростен лост гледам да съм предимно с микрофибърна кърпа и много рядко с прахосмукачка. Имам зор с чистенето на мокета, та ми се иска нещо смислено да имам и за там.
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Мнение от fryeruk »

Мичев написа: 20.01.2023, 12:38:33 Тесният накрайник към прахосмукачката не влиза между седалките и прага. Трябва да е по-тънък и по-дълъг.
Такъв съм си взел, като допълнение към домашната прахосмукачка. Гъвкав е и идеално се завира между седалките и средната конзола. Има го и в emag:
Изображение
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

Много благодаря, ще поровя да го открия.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS

Мнение от JORDITO »

fryeruk написа: 20.01.2023, 12:34:33 ако не ще я поръчам от Германия
Директно от немския Лидъл я вземи. Скоро я бяха пуснали тук и едва ли отново в близките 6 месеца ще я има.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
mykacu

Škoda Фен

Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)

Мнение от mykacu »

fryeruk написа: 20.01.2023, 12:02:50 Някой ползва ли автопрахосмукачка?
Аз съм много доволен от тази:
https://www.citytel.bg/rachna-prahosmuk ... -mini-120w

Компактна и предостатъчно мощна за пясък и дребни камъчета. Лесна е за почистване и батерията изкарва достатъчно. Не може да се ползва, докато се зарежда, но това е нормално за повечето акумулаторни.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

fryeruk написа: 20.01.2023, 12:02:50 Някой ползва ли автопрахосмукачка? Чистя редовно колата с домашната, но искам да си купя и мобилна да стои в багажника.Като се тръгне на море особено с този пясък навсякъде, планина и т.н И все пак искам да има всмукателна мощност.
Аз имам едно такова Daewoo DAVC150, купено намалено на 27 лв от Метро:

Изображение

Става да събере камъчета и пясък. Става за грубо почистване по-наедро. За прецизни работи не става. За честа употреба не става. Смуче слабо, нищо че го рекламират с 96W мощност. Мисля, че и другите прахосмукачки от този вид са от същия дол дренки.

Тази поне е с 4 метров кабел, включва се в запалката, че другите такива са с по-къси кабели, а на новите коли изводът за 12V е чак в багажника и като се включи там прахосмукачката не можеш да достигнеш с нея отпред пред предните седалки. С тази с малко зор се стига дотам.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, 7DSG, 4x4, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Вредно ли е за лака/боята на колата, да се мие тя при студени температури, близки/под нулата? Подсушаването ще е трудно, защото ще замръзне водата отгоре, докато я избършеш, но останалата част от процеса?
[smilie=scratch_one-s_head.gif]
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
digitalundgrd

Škoda Ludicrous

Гараж: i30N Drive-N '22
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17

Мнение от digitalundgrd »

Вредно ще е за тебе, защото докато се обърнеш/затъркаш едната част, другата е на кокал като се обърнеш [smilie=sarcastic.gif]

Миенето на температури под 0-лата си е чисто "упражнение за луди". Не че не съм го правил, но съм стигнал до заключението, че по-добре е да се изчака и да измиеш колата при 2-3 градуса...
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Единственото нещо, което е негативно - бързо замръзва водата при изплакването. И ти се вкочаняват ръцете. Самото миене (шампоан или там, каквото се ползва) е ОК и няма как да замръзне докато се случва. Проблема идва след/по време на изплакването. При теб обаче би трябвало да се задържа съвсем малко вода заради керамиката и да е ОК. Вреда за покритието няма как да има. Все пак, колата се ползва и в дъжд и в сняг при доста по-сурови условия (питай я като я караш с над 100 км/ч. как се охлажда зимата при снеговалеж). Общо взето, негатив май е само мръзненето на автомивката наздраве
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Зимно време у нас е кал навсякъде. Даже и да не вали, отстрани се топи сняг и лед и се стичат кални вадички по пътното платно. Така или иначе след 1 км по колата пак ще се нахвърлят кални пръски. Затова повечето пъти зимно време аз само отмивам с пароструйката едрото замърсяване без да търкам с каквото и да било, най-много преди това да я облея с безконтактно, и накрая подсушавам само стъклата.
danch087

Мнение от danch087 »

Здравейте група.
Моля дайте съвет за избор на водоструйка, ще се позлва за миене на две коли по няколко пъти в месеца. По тази техника с предизмиването ( )
Спрял съм се на няколко варианта:
1. https://www.emag.bg/vodostrujka-bosch-a ... v_pd-title
2. https://www.stihl.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE ... ntrol.aspx
3. https://www.lidl.de/p/parkside-hochdruc ... p100343658
Линковете са примерни.
Приемам предложения и за други марки, не ми се иска да давам повече от 500лв.
Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”