Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G,
Skoda Rapid 1.6 TDI CXMA
и служебен Citroen C3

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от makaveli »

Мичев написа: 31.05.2023, 15:06:00 Не само че не е левче, ами и времето са понамалили.
От известно време ползвам автоматичните мивки на Шел (с въртящите четки), за около 12-тина лева се измива доста добре но и преди влизане пръскат с безконтактен по предница, прозорец-таван и задница. Самостоятелно като е мия на "Двулевчетата" стигам до 8 лв и не е така измита! Ползвам е за служебния автомобил и нямам притеснението, че може да му надраска лака... той си надраскан вече. [smilie=pleasantry.gif]
И за да не съм оффтопик: преди бях закупил този препарат https://www.emag.bg/sprej-motul-e7-inse ... DJZWS3BBM/
Ами да ти кажа след 2-часа каране с 140 км/ч в летен сезон, спрея не може да смогне... и пак си иска търкане!
Аватар
andreev

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 2

Мнение от andreev »

Изображение

И от другата страна беше така [smilie=ireful1.gif]

За 5 Мин спрях, връщам се и така я намерих. Айде с вода накисване и с мокрите кърпи веднага (мн внимателно), че оставиш ли го край…

Днес даже в центъра един много нагъл гларус - вървя към него и не се маха, стигнах до него и го изритах [smilie=sarcastic.gif] (много ги мразя тези животни)
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G,
Skoda Rapid 1.6 TDI CXMA
и служебен Citroen C3

Мнение от makaveli »

andreev написа: 31.05.2023, 16:17:19 много ги мразя тези животни
Те са ОПГ! [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Последно промяна от makaveli на 31.05.2023, 17:32:32, променено общо 1 път.
Аватар
andreev

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 2

Мнение от andreev »

@makaveli, и тези са гадни, но гларусите особено в Бургас се размножават със страшни темпове, а нямат естествен враг (освен мен [smilie=sarcastic.gif]) , ама за жалост не мога да [smilie=hunter.gif] , иначе има с какво
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

най-странното , е че и в София има гларуси или чайки, аз така и не ги научих кое кое е , ама ги има, особено около сметищата са си стабилно количество
Аватар
acronym
Гараж: KAMIQ

Мнение от acronym »

В Бургас гларусите и гълъбите (напоследък) са нещо ужасно. В началото намразих котките, защото дебнат да спреш колата и се качват на капака на топло. После - следи от нокти.
Обаче гларусите са нещо друго, сякаш нарочно се целят по някои автомобили. Няма твар която да мразя повече.
Понякога колата ми прилича на курник. И сега юни и юли им са "най-силните" месеци.
Ще дам една камара пари за керамика, но разбрах, че не е добре да се търка. А гларуската мизерия иска киснене и търкане. Оставиш ли я, лака заминава.
Трябва да има препарат за почистване на такива неща, както тези за насекоми по бронята и фаровете.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

DoH_KuXoT написа: 31.05.2023, 17:08:07 гларуси или чайки,
Всичкото е чайка.
Гларуса е жълтонога чайка,ама му викат гларус [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

acronym написа: 31.05.2023, 17:14:20 сякаш нарочно се целят по някои автомобили.
Само сякаш да беше. Даже съм убеден, че за кеф го правят. Последният път се бяха престарали и акали дори по едната гума...
Аватар
digitalundgrd

Škoda Ludicrous

Гараж: i30N Drive-N '22
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17

Мнение от digitalundgrd »

Мичев написа: 31.05.2023, 17:30:44 бяха престарали и акали дори по едната гума..

Хаххахах това малко като надпис в обществен кенеф : "Всеки може да пикае по пода. Бъди мъж! Осери тавана!"
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 3 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Майка им гнусна и на чайкини на гълъби [smilie=ireful1.gif] Аз ги отстрелвам. Взех си пистолет "въздушен" на CO2, после и пушка за гларусите [smilie=sarcastic.gif] Че те кацаха по далечко и с пищова не можех да гинубия, само ги гонех.
И като пукнах 20-тинангълъба и 2 чайки, вече не кацатбоколо моя блок. Не са глупави. Сега па гарги са се навъдили, но те някак си не са такива боклуци. Гракат бая силно, но не серат като чайките и гълъбите. И сойки много при мене, а те ядат врабчетата, които почти изчезнаха от моя квартал. Но и сойки отстрелвам [smilie=sarcastic.gif]
А сигурно има 30 котки, що не ядат шибаните гълъби...
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Тъъкмо бях почистил едни гигантски по предният капак.. и забелязах как се бяха престарали -
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Тъй като сме почнали, имам един спомен с е28 цата преди, тва нещо 100 про беше повърнало на таванаИзображениеИзображение
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
111E8

Škoda Фен

Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW

Мнение от 111E8 »

Колегите с къщи с дворове, мога ли да ви попитам миете ли си каляските с маркучи, кофи и тн? Мисля да пробвам днес като имам купени шампоани, ръкавици, кофи
Аватар
digitalundgrd

Škoda Ludicrous

Гараж: i30N Drive-N '22
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17

Мнение от digitalundgrd »

Внимавай само да не ти е много варовита водата, с която ще миеш. Щото веднъж с Фабията го "ядох" така като реших "само" да си изпръскам предницата от мухите на една вила без да я подсуша. На сутринта предницата цялата беше на милиони бели кръгчета.

Тоест, ако е такава водата - мий късно вечер без пряка слънчева светлина и ламарините на колата да не са нагряти. Накрая задължително подсушаваш с микрофибър [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Гараж: Оctavia 3 RS TSI
Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

111E8 написа: 02.07.2023, 09:43:52 Колегите с къщи с дворове, мога ли да ви попитам миете ли си каляските с маркучи, кофи и тн? Мисля да пробвам днес като имам купени шампоани, ръкавици, кофи
по бързо и лесно е на автомивката
GUNTER SERVICE
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”