Мил съм така 2-3 пъти на село и се отказах. Ако миеш вътре в двора, неминуемо става кал, а и препаратите не са добре за почвата и тревата. Представи си как си напръскваш джантите с препарат за джанти и после цялата чернилка се стича в тревата ти. Ако пък миеш отвън, трябва да опъваш маркучи още по-надалеч и ще има стичащи се сапунени води, пяна и чернилка по улицата. Трето, освен шампоан ти трябва и безконтактен препарат за предмиене, а също и пенообразувател. Затова на автомивка (където да си занесеш и ползваш твоите си препарати, гъби и кофи) е много по-практично. Единственото предимство на миенето вкъщи е, че след подсушаването (което никога не е перфектно) няма да се наложи да пътуваш към вкъщи и да налепиш дотам пепел по неизсъхналото.
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Може ли да ми препоръчате препарати за насекоми и за премахване на асфалтови петна. Гледах на Сонакс, но не знам дали са добри и подходящи за фолиото по предницата. Керамика нямам.
В момента първо пръскам на сухо с Bilt Hamber Auto foam за предизмиване (по препоръка на @YYakovliev, ), изплаквам и след това мия с Gyeon Bathe+ (по препоръка на @digitalundgrd, ).
Препаратът за насекоми преди или след предизмиване е добре да се ползва?
Много съм доволен и от двата препарата за предизмиване и шампоана.
Auto foam-a го пръскам с Kwazar foamer 2 литра. Не се разпенва силно, както препаратите, които ползват по мивките, но смъква голямата мръсотия.
Шампоана изобщо не мога да го разпеня, но въпреки това измива много добре и оставя хидрофобен ефект. Не съм пробвал, както съветват да го разпеня с водоструйката в кофата, но и така върши много добра работа.
В момента първо пръскам на сухо с Bilt Hamber Auto foam за предизмиване (по препоръка на @YYakovliev, ), изплаквам и след това мия с Gyeon Bathe+ (по препоръка на @digitalundgrd, ).
Auto foam-a го пръскам с Kwazar foamer 2 литра. Не се разпенва силно, както препаратите, които ползват по мивките, но смъква голямата мръсотия.
Шампоана изобщо не мога да го разпеня, но въпреки това измива много добре и оставя хидрофобен ефект. Не съм пробвал, както съветват да го разпеня с водоструйката в кофата, но и така върши много добра работа.
-
- Гараж: Skoda Superb 3 2.0TDI 190(+) 7DSG 4x4
Аз си взех бъг ремуувър на fx protect по-бюджетен вариант, но много дибър, този на gyeon също върши прекрасна работа, ползваш ги преди предизмиване, също можеш да напръскаш, да изчакаш да се накисне и след това да напръскаш с пяната и чак тогава да плакнеш.За смолата пробвай TRIX carpro той е tar+iron remover и също върши прекрасна работа. За шампоана Bathe+ е добър вариант ако имаш положена керамика, но ако нямаш не е най-добрият вариант особено ако искаш след него да полагаш друга защита, защото с керамиката слоганът: колкото повече толкова повече не важи. Бих преопоръчал carpro reset за шампоан и ако искаш лесна защита gyeon wetcoat отгоре.Драгомир написа: ↑12.07.2023, 11:39:16 Може ли да ми препоръчате препарати за насекоми и за премахване на асфалтови петна. Гледах на Сонакс, но не знам дали са добри и подходящи за фолиото по предницата. Керамика нямам.
Последно промяна от peshodh на 12.07.2023, 12:37:53, променено общо 1 път.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
- Обратна връзка:
За мен , най-добрият препарат за насекоми е на Carpro. Ползвал съм на Gyeon, на Gtechniq и на GoodStuff, от Карпрото съм най-доволен.
- digitalundgrd
- Гараж: i30N Drive-N '22
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17
Ако ще се ползва на автомобил като единствен продукт, а и като цена/качество/количество в мл - ДА, ТОП е.peshodh написа: ↑12.07.2023, 11:48:58 Brilliant shine detailer е най-добрият quick detailer на пазара, и като лесност за нанасяне, и времетраене, и хидрофобност, и блясък, и едно от най-големите му предимства е, че запълва малките драскотинки по лака, точно както истинска вакса.(1:1 работи по-добре)
Иначе за коли с керамика по-добре е да се използва детайлър съдържащ Si02.
Аз лично съм фен и използвам на Gyeon нещата. Смятам, че нямат слаб продукт (или поне не съм попадал на такъв).
За мен е безмислено да слагаш керамика за 1000+лв и да мажеш отгоре с вакса или нещо на силиконова основа, каквото е и Сонакс BSD, ако не се лъжа.
@Драгомир,
Шампоанът Bathe+ не прави много пяна по дифолт, но това си му е специфика ( не се мъчи да го пениш в кофата с водоструйка )
-
digitalundgrd написа: ↑12.07.2023, 12:45:16 Ако ще се ползва на автомобил като единствен продукт, а и като цена/качество/количество в мл - ДА, ТОП е.
Иначе за коли с керамика по-добре е да се използва детайлър съдържащ Si02.
Аз лично съм фен и използвам на Gyeon нещата. Смятам, че нямат слаб продукт (или поне не съм попадал на такъв).
За мен е безмислено да слагаш керамика за 1000+лв и да мажеш отгоре с вакса или нещо на силиконова основа, каквото е и Сонакс BSD, ако не се лъжа.
@Драгомир,
Шампоанът Bathe+ не прави много пяна по дифолт, но това си му е специфика ( не се мъчи да го пениш в кофата с водоструйка )
Разбира се, че става въпрос за коли без керамика, но дори и да си с керамика можеш да го ползваш за waterless wash. За мен gyeon си е най-добрата марка, единственият им слаб продукт е шампоана защото не се пени много много и ако не си направил Pre wash шанса да надереш лака е по-голям, защото няма много лубрикаця. И само да попитам коя керамика струва 1000 лева, аз си сложих gyeon за 200 лева.
- digitalundgrd
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17
Pre - wash мисля, че всеки в темата си го прави стандартно. Гледам всеки се е заредил с ръчни кани пръскачки итн...
Относно самата химия в бутилката не струва 1000 лв. Но като идеш да ти сложат керамиката, плащаш за цялостната услуга 1000 лв. Ако сам си я слагаш, както явно е при теб случая - плащаш само шишето с продукта.
И все пак идеята е, че слагаш керамиката заради нейните специфични свойства. Защо да мажеш с вакса или нещо друго с по-лоши показатели върху нея като "топер" ?
Относно самата химия в бутилката не струва 1000 лв. Но като идеш да ти сложат керамиката, плащаш за цялостната услуга 1000 лв. Ако сам си я слагаш, както явно е при теб случая - плащаш само шишето с продукта.
И все пак идеята е, че слагаш керамиката заради нейните специфични свойства. Защо да мажеш с вакса или нещо друго с по-лоши показатели върху нея като "топер" ?
-
Разбрах какво си имал в предвид за 1000 лв. Пък за топер различен от керамичен такъв не съм говорил, на няколко мивки в зависимост от метерологичните условия си пръскам wetcoat и керамиката си държи. Само ме е яд, че на джантите не си сложих керамика, защото сега търкам много. Силно препоръчвам керамични спирачки, защото не цапат, а ако нямате финанси за керамични спирачки, слагайте керамично покритиеdigitalundgrd написа: ↑12.07.2023, 13:19:52 Pre - wash мисля, че всеки в темата си го прави стандартно. Гледам всеки се е заредил с ръчни кани пръскачки итн...
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Има и керамични накладки, които цапат по-малко.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Здравейте, мисля да поръчам Gyeon q2 leather shield и q2 View. Дали мога да объркам нещо с полагането? И този продукт за кожата, дали е подходящ за вентилираните седалки?
И имаме ли някакви промо кодове за форума в някой магазин?
И имаме ли някакви промо кодове за форума в някой магазин?
-
"Не използвайте върху кожа с отворена структура, анилин или полуанилинова кожена тапицерия." Според инстуркциите за употреба, но съм виждал и коли с перфорирана кожа с керамика, тоест според мен го пишат само, за да си вържат гащите. Няма нищо сложно в полагането, само трябва много добре да я изчистиш преди това и да не са останали други покрития по нея, за да може да залепне най-лесно. За керамиката за джама, там има повечко неща където можеш да объркаш повечко неща, първо стъклото ти трябва да е в много добро състояние, после трябва да му пръснеш iron/tar remover, после клей ако не е паднало всичко, после обезмасляваш и чак тогава слагаш започваш да следваш стъпките от инструкциите за покритието, трябва да си внимателен също дали си положил равномерно, защото на места може да останат високи точки от неправилно полагане и стои като на петна от масло във вода(като дъга), от там ти идва другият проблем, трябва да си вземеш течност за чистачки, която пази керамиката(до колкото съм намирал само на angelwax има за 40 лева), защото със нашите със спирта, на 10тото чистене на прозореца ще падне керамиката, ако я оставяш на автомивка с техните препарати също бързо ще падне. Сега звучи че казвам, че не си заслужава, но напротив уникално е, след 50-60 чистачки не ти трябват, но ако на всяка мивка пръскаш Wet coat се получава подобен ефект, далеч не толкова добър, но задоволотелен.
-
- Гараж: Seat Leon ST FR
С какъв препарат и кърпа чистете таблото, навигация, средна конзола и тн ?
- digitalundgrd
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17
Ползвам APC на gyeon , защото мога да бръша различни неща, както вътре, така и външно. Само променям концентрацията. За вътре дори много добре се справя с почистването алкантарата на воланЯ и скоростния лост с леко навлажнен микрофибър с въпросния APC разреден в съотношение 1:10 или 1:15.
Микрофибър стандартен 350 gsm
Микрофибър стандартен 350 gsm
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 2
Взех още няколко неща и аз
Микрофибър на The Rag (1100gsm)
И две ръкавици за измиване (едната за джанти) на Work Stuff
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Кърпата е един път, както всяка на раг къмпани.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!