Рено
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Рено
Да, спряха 1.8-цата в Талисман за жалост - еко норми, какво да правиш, само 1.33 има. Който не е никак лош мотор за спокойно шофиране, има си достатъчно мощност, за да не му е проблем теглото на колата, просто не става за състезателни изпълнения. Казвам го на база Каптюр-а със 154 коня версията и кубчесто купе, което при високите скорости ще трябва да е равносилно като динамика на по-тежкият (малко), но по-аеродинамичен Талисман.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, 7DSG, 4x4, 426 PS, 561 Nm
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Рено
Талисмана го спират от производство в началото на 2022. Даже вече някои двигатели не се предлагат.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
- kras4o
- Гараж: Оctavia 3, 2.0 TDi, 150 hp, Estate
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
Рено
Не се научиха тия франсета. Нямат постоянство. Пускат модел, след 5г го спират. През тия 5г, имат 15 ревизии и ако ти се налага да търсиш някаква част си е кОр.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Sneaky Bastard
- Гараж: 2020 S3FL Edition
Рено
Renault Austral, вече официално и напълно показано. Рендак, сър - ненатрапчив готин дизайн и миксер под капака...
Иначе се хвалят с 10,1м диаметър на завой... И за първи път въвеждат вместо RS линията - Alpine линия
Иначе се хвалят с 10,1м диаметър на завой... И за първи път въвеждат вместо RS линията - Alpine линия
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Рено
@digitalundgrd, рязко ще ѝ тръгне цената на горе на твоята
...
Renault Megane RS To Be Discontinued Next Year
https://www.msn.com/en-xl/news/other/re ... c109286207

Renault Megane RS To Be Discontinued Next Year
https://www.msn.com/en-xl/news/other/re ... c109286207
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP
> Renault Captur TCe 154
Рено
И мен ми стан мъчно кат видях новината.
И се замислих дали не е време да разкарам Каптюра все пак
и да доплатя за хубав hot hatch ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
И се замислих дали не е време да разкарам Каптюра все пак
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: MEGANE RS CUP '20
Рено
Аз като гледам мобилето те от сега са се вдигнали, не знам като "тръгне" на горе цената, както ти казваш до какви висоти ще стигне...
В момента всичкото Megane RS, което се продава е карано поне 2г (само до Кауфланд налЕ
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
П.с. От началото на годината не съм виждал в сайта на Омникар/Еспас да се предлага Меган РС като модел, който е възможен за поръчка. Има само Клио РС-Лайн и до там
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: MEGANE RS CUP '20
Рено
За 2 години и 10 месеца успях да му навъртя 33 000 км на МеганЯ. Реалният среден разход по касови бележки е 10.2л/100км. За този период имах само 1 гаранционно влизане в бокса заради пробит воден радиатор. Иначе само съм си кешал за бенДзина, течност за чистачки, обслужване масло+филтри и нови предни гуми всеки сезон ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Планът като го взех 2020г беше по това време вече да го "женя"... Икономическата ситуация, несигурните времена и чакането с години за нов автомобил
, обаче ме накараха да преосмисля малко нещата и да стигна до извода, че най-умното решение е да си го покарам рендето до 5-тата година...
В началото на месеца имах ходене до Истанбул и съвсем случайно до хотела имаше едни пичове, занимаващи се с детайлинг. Видях на място как работят и какви коли правят, тааа реших че сега е идеалния момент да го "свежна" RS-a малко преди зимата. Процедурата отне 3 дена. Включваше лек полиш и ново нанасяне на керамика, детайлинг (облизване на всичко) под предния капак, почистване и импрегниране на гуми/джанти, полиране на предно стъкло + керамика, цялостно интериорно почистване.

В крайна сметка с ръка на сърцето бих казал, че се справиха не по зле от някой БГ детайлинг корифей тип GK, Кушеви итн. Имал съм честа да ги тествам
Цената за всичко това беше 4300 турски лири (460 лева) като със сигурност, ако бях местен и говорех турски щеше да е по-евтино(не съм се пазарил изобщо). В сайта на Кушеви има калкулатор за подобни услуги чукваме и подминаваме 2000 лева...
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Планът като го взех 2020г беше по това време вече да го "женя"... Икономическата ситуация, несигурните времена и чакането с години за нов автомобил
![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
В началото на месеца имах ходене до Истанбул и съвсем случайно до хотела имаше едни пичове, занимаващи се с детайлинг. Видях на място как работят и какви коли правят, тааа реших че сега е идеалния момент да го "свежна" RS-a малко преди зимата. Процедурата отне 3 дена. Включваше лек полиш и ново нанасяне на керамика, детайлинг (облизване на всичко) под предния капак, почистване и импрегниране на гуми/джанти, полиране на предно стъкло + керамика, цялостно интериорно почистване.

В крайна сметка с ръка на сърцето бих казал, че се справиха не по зле от някой БГ детайлинг корифей тип GK, Кушеви итн. Имал съм честа да ги тествам

Цената за всичко това беше 4300 турски лири (460 лева) като със сигурност, ако бях местен и говорех турски щеше да е по-евтино(не съм се пазарил изобщо). В сайта на Кушеви има калкулатор за подобни услуги чукваме и подминаваме 2000 лева...
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Рено
Евалата... Карай си колата. Даже и повече от 5 години... И ти като мен не караш много - 10-12к на година. Няма смисъл да се занимаваш, още повече, че колата е супер.
Моята я мислех на петата година да я продавам, но в последствие реших да я държа поне до 8-та. Върши ми перфектна работа, доволен съм, защо да я сменям. Още повече, както всички виждаме, идват тежки времена...
Моята я мислех на петата година да я продавам, но в последствие реших да я държа поне до 8-та. Върши ми перфектна работа, доволен съм, защо да я сменям. Още повече, както всички виждаме, идват тежки времена...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“