Kodiaq 1.5 TSI мнения
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- v0rt3x
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Здравейте, какво мислите за този двигател - 1.5 TSI, 150к.с., 7DSG само на предно.
Има ли достатъчно сила за подобно купе?
Знам че не е перфектен от към мощност, но като цяло заслужава ли си?
Срава въпрос за каране в града и от време на време извънградско.
Притеснява ме извън града ако се налага да се правят изпреварвания как се държи колата. Успява ли бътзо да се изтегли?
Всяка информация ще е от полза.
Има ли достатъчно сила за подобно купе?
Знам че не е перфектен от към мощност, но като цяло заслужава ли си?
Срава въпрос за каране в града и от време на време извънградско.
Притеснява ме извън града ако се налага да се правят изпреварвания как се държи колата. Успява ли бътзо да се изтегли?
Всяка информация ще е от полза.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- v0rt3x
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Защото сме фенове на палатки и къмпингуване и като се пътува с малко дете и куче си трябва голяма кола
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Този автомобил не знам защо се предлага и на предно предаване? Какъв е смисълът?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Ами сложна работа.... Двете си противоречат.
Кодиака определено е тегав за завиране из улички и паркиране. Радиуса му на завой е доста голям (предполагам заради полуоските), а високата муцуна крие всички препятствия под половин метър.
Зависи какво ти е градското, но ако включва тесни улички и паркиране по центъра, най-добре вземи един тестов да провериш как ще се чувстваш.
Иначе опредпределено за къмпинг е ОК. Мисля, че и на предно ще се справи добре, ако не го вкараш в някоя голяма кал.
Относно мотора, на мен ми малее, но това е много индивидуално усещане, зависи какво е карал човек преди това.
Просто не е удобен за тесните улици. Преди това имах Супърб дето е пак голяма кола. Е с Кодиака е значително по-тегаво в тясното.
Все пак огледай и Карока. Откъм багаж е по-малко естествено, но пк е прилично. А пък в града се вре много по-лесно. И този мотор ще го мести по-добре.
Кодиака определено е тегав за завиране из улички и паркиране. Радиуса му на завой е доста голям (предполагам заради полуоските), а високата муцуна крие всички препятствия под половин метър.
Зависи какво ти е градското, но ако включва тесни улички и паркиране по центъра, най-добре вземи един тестов да провериш как ще се чувстваш.
Иначе опредпределено за къмпинг е ОК. Мисля, че и на предно ще се справи добре, ако не го вкараш в някоя голяма кал.
Относно мотора, на мен ми малее, но това е много индивидуално усещане, зависи какво е карал човек преди това.
Просто не е удобен за тесните улици. Преди това имах Супърб дето е пак голяма кола. Е с Кодиака е значително по-тегаво в тясното.
Все пак огледай и Карока. Откъм багаж е по-малко естествено, но пк е прилично. А пък в града се вре много по-лесно. И този мотор ще го мести по-добре.
Бееееее.....
-
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Привет,
Мисля че е редно да се уточни нов или употребяван автомобил се обсъжда. Ако е втора ръка, аз не бих рискувал с амортизацията която върви с малолитражните мотори особено на VW ( патил съм!) Ако е нов и цената е решаващ фактор, бих отделил ~ 9000лв отгоре и бих се насочил към дизела. Повече НМ и по-лесно ще издърпа този тюфлек при изпреварване. Ако вземеш нов 1.5 tsi, просто се примири, че няма да изпреварваш тирове ако нямаш 600м чист път.
Мисля че е редно да се уточни нов или употребяван автомобил се обсъжда. Ако е втора ръка, аз не бих рискувал с амортизацията която върви с малолитражните мотори особено на VW ( патил съм!) Ако е нов и цената е решаващ фактор, бих отделил ~ 9000лв отгоре и бих се насочил към дизела. Повече НМ и по-лесно ще издърпа този тюфлек при изпреварване. Ако вземеш нов 1.5 tsi, просто се примири, че няма да изпреварваш тирове ако нямаш 600м чист път.
- v0rt3x
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Благодаря за отговорите.
Карока му малее. В момента съм с голямо комби и понякога едва събирам всичкия багаж.
За това се насочих към Кодиака точно.
Няма да се кара в тежък offroad. По-скоро предимството му, че е висок и няма да задира по черни пътища.
Иначе става въпрос за нов автомобил, а не втората ръка.
Карока му малее. В момента съм с голямо комби и понякога едва събирам всичкия багаж.
За това се насочих към Кодиака точно.
Няма да се кара в тежък offroad. По-скоро предимството му, че е висок и няма да задира по черни пътища.
Иначе става въпрос за нов автомобил, а не втората ръка.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI
Tiguan TDI 4motion
0896670196 - Обратна връзка:
-
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Аз съм с Октавия с този двигател и кутия. За нея е ок при 1300кг. При рязко изпреварване има 1-2 секунди докато отвори всички чакри. Но се свиква и се изпреварва безпроблемно. На магистрала си караш със 180 без проблем. И доста икономичен за бензинов.
За тези килограми на кодиака не съм сигурен как ще се държи и колко ще издържи.
Иначе си хапва по литър на 20к. Обаче има и едно омасляване на двигателя при входа на турбината. На следваща инспекция ще го гледат по сериозно.
За тези килограми на кодиака не съм сигурен как ще се държи и колко ще издържи.
Иначе си хапва по литър на 20к. Обаче има и едно омасляване на двигателя при входа на турбината. На следваща инспекция ще го гледат по сериозно.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Това не е от мощността на двигателя, а от екологиите. Всичките го имат, даже и големите мотори.
Бееееее.....
-
-
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Ами донякъде. Пак има лаг, но е по-къс. Говоря за последното поколение 2021 и насам.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Няма нужда от "избор на режим на каране". Дърпаш си скоростния лост назад и превключваш на спортен режим. Това не е до оборудване. Проблемът е, че и там не винаги е напълно отзивчив автомобила. По закона на Мърфи, винаги когато ти трябва малко повече отзивчивост на секундата - не си в този режим
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Проблема основно е при доускоряване. Свиква се, трябва да подготвиш колата 1-2 секунди преди това.
Ако си карал ръчна кутия преди това, ти се вижда страшен лага... Ако си карал някой дърт автомат - направо ти се струва мълниеносна реакцията на DSG-то.
Ако си карал ръчна кутия преди това, ти се вижда страшен лага... Ако си карал някой дърт автомат - направо ти се струва мълниеносна реакцията на DSG-то.
Бееееее.....