Kodiaq 1.5 TSI мнения
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Kodiaq 1.5 TSI мнения
1.5 TSI едвам смогва на Карок, за Кодиак ще е мъка. Аз лично си реших проблемите с багажника като си купих Northline Tirol 420l - събира до пет куфара напреки и четиричленно семейство с количка, кошара, тротинетки и няколко куфара преспокойно си пътува. Кодиак трябва да е поне 190-200 к.с. И 4х4 иначе за какво ви е такъв тип автомобил
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150+к.с.
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Заради просторното купе и големия багажник. Не всички са състезатели и от тези 190 - 200 к.с. не всеки има нужда.
4х4 според мен е за хора кото ходят извън пътя. Аз не съм от тях и на мен лично неми трябва 4х4.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Ако му трябва просторно купе и голям багажник, а не му трябва 4х4, то не му трябва Кодиак, а Октавия или Супърб. И двете имат толкова или по-голямо пространство от Кодиака.Архимандрит Дионисий написа: ↑21.03.2023, 14:38:10 Заради просторното купе и големия багажник. Не всички са състезатели и от тези 190 - 200 к.с. не всеки има нужда.
4х4 според мен е за хора кото ходят извън пътя. Аз не съм от тях и на мен лично неми трябва 4х4.
Да се купува Кодиак без 4х4 наистина е безмислено. А 200 коня на Кодиак е много далеч от състезание... Динамиката на Кодиак с 200 коня е като на Октавия със 150 коня.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
150+к.с.
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Съгласен съм, ама сега е модерно да си нависоко и в голям SUV.
Я ти кажи вече като понатрупал километри с Кодиака как е спрямо Супърба, пространство, возия, комфорт и др.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Кодиака води в проходимост и комфорт на неравности. Това е. Във всичко друго Супърба го превъзхожда.Архимандрит Дионисий написа: ↑21.03.2023, 15:53:32 Я ти кажи вече като понатрупал километри с Кодиака как е спрямо Супърба, пространство, возия, комфорт и др.
Ако имаше Супърб с регулируем клирънс, щеше да е колата мечта за мен.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
- netizen
- Гараж: Skoda Kodiaq
- Архимандрит Дионисий
150+к.с.
- netizen
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Виждам, че си от Варна, където при 2 пръста сняг се обявява бедствено положение. Но това не изключва факта, че е доста гадно да караш голяма, дълга, тежка кола на предно при кофти сцепление.
-
Kodiaq 1.5 TSI мнения
За мен е много погрешно мнението, че 4 х 4 образно казано е задължително само за Алпите и то за сняг. Това е според мен е нещо, което по необходимост, би трябвало да се нарежда до въздушните възглавници. Може да те спаси в ситуации, за които даже да не разбереш че си попаднал - хлъзгаво, мокро и т.н. Определено при положение, че ти вдига разхода обикновено с до 1 литър, не е кой знае колко по-скъпо да го имаш. Последните ми автомобили са били винаги 4 х 4, не си спомням да съм имал някога някакви проблеми с него, както и да са се налагали ремонти.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Специално в случая с Кодиак, центъра на тежеста е толкова високо, че ако чакаш Халдекса да ти помогне при висока скорост - спукана ти е работата. При недозавиване с висока скорост (когато би трябвало задното предаване да ти помогне), задницата му е олекнала и няма голяма полза от него.
Халдекса е да не боксуваш. Толкоз.
Халдекса е да не боксуваш. Толкоз.
Бееееее.....
-
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Но при потегляне от стръмна улица или бързо изнасяне от кръстовище халдекса върши много добра работа . Ако си само на предно …. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И говорим за сух асфалт , че на мокро нещата са трагични
И говорим за сух асфалт , че на мокро нещата са трагични
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Е тъй де... да не боксуваш. А как ли преминават през кръстовище колите дето не са 4х4 си е мистерия ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И само пак да уточня, за мен Кодиак без 4х4 не е смислена покупка. Но 4х4 му трябва за да не боксува, не да го караш напред с вратите... последното не се получава, пробвано.
И само пак да уточня, за мен Кодиак без 4х4 не е смислена покупка. Но 4х4 му трябва за да не боксува, не да го караш напред с вратите... последното не се получава, пробвано.
Бееееее.....
- netizen
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Kodiaq 1.5 TSI мнения
Преди 10 години купихме на баща ми Nissan Qashqai 4x4 заради това, че на село вече никой не чисти снега от улиците и когато завали по-обилен сняг, няколко дена улиците стоят неразринати и неутъпкани. Оттогава все го питам как е с това 4x4, усеща ли го как работи, усеща ли се разлика, има ли полза от него и той всеки път ми казва, че досега нито веднъж (за 10 години !) не е имало ситуация, когато да му е трябвало да включва системата за 4x4. Да, Qashqai не е с габаритите на Kodiaq, но не виждам особена принципна разлика.
Освен ако човек не ходи постоянно по баири в зимни курорти в сняг и лед, за мен 4x4 е безсмислено. За 1-2 пъти в годината също е безсмислено. За градски и шосейни условия е безсмислено. Ако целта е да се тръгва бързо от кръстовища, едва ли Karoq и Kodiaq са точните возила за това.
Отделен в въпросът защо тогава народът масово купува такива возила само на предно. (Например, само 5% от продадените Nissan Qashqai бяха 4x4, останалите 95% бяха само на предно). За мен отговорът е - за малко по-висок клиренс и най-вече за фасон.