Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте на всички,
Казвам се Павел и отскоро съм собственик на Кодиак. За сега само позитиви, но много ми липсват ветробраните, които имах на Пассата (Б8). Разглеждах каталога с аксесоари на Кодиак и не видях такива? Има ли някакви драми с Team Heko ветробраните? Спомням си, че като избирах ветробрани за Пассата се спрях на оригиналните, защото закрепването ставаше с пластмасова клипси докато при Heko те са метални? Ако няма драми с Heko от къде мога да ги поръчам в България, за да не чакаме доставка от чужбина?
Благодаря !
Heko определено са добър избор. А за клипсовете,не е болка че са метални. Слагаш,и забравяш. На предната кола даже без клипсове бях ги сложил. Предните е почти невъзможно да изпаднат.
Цецо75 написа: ↑22.03.2023, 17:06:54
Най - вече има ли го влудяващия натиск на тъпанчетата, като открехнеш прозорец над 90км/ч.
На всички коли, които съм имал, първата работа след придобиването им беше да си монтирам ветробрани и то на TEAM HEKO. Няма го това бучене в ушите при движение с отворен прозорец.
Здравейте колеги,
След размисли и страсти се спрях на ClimAir (170 лева комплекта) от https://www.kalocom.com/products/skoda. Разгледах няколко видео клипа в youtube и ми допаднаха защото са по-широки от Хеко и изглежда, че клипсите не са метални (така и не преживях фобията от металните клипси да не наранят гуменото уплатнение). Ще чакам около месец за доставка и живот и здраве края на Април ще пиша отзиви.
Поздрави!
Послепис: Така изглеждат ClimAir на Кодиак
Имам въпрос към тези, които ползват ветробрани - не се ли получава допълнителен шум от тях при движение с по-висока скорост?
На мен шумът при 130 и нагоре ми идва в повече, а ако и ветробраните генерират допълнителен такъв, то тогава интересът ми към тях рязко ще спадне.
ecubg написа: ↑20.04.2023, 16:21:29
не се ли получава допълнителен шум от тях при движение с по-висока скорост?
На всичките ми коли съм слагал ветробрани. По-високи нива на шум заради тях не съм усетил. Но са много полезни при лошо време и леко свален прозорец. А пък с по-висока скорост въобще не може да се разбере дали допринасят за повече децибели.
zzankov написа: ↑09.04.2019, 20:07:37
Зимата ми е много приятно, особено в движение в бавна колона,да си отворя стъклото два пръста.
Гумите шумят приятно по снега,пушкам си с кеф, влагата от мокрите обувки изфирясва бързо. Парното жули,а аз по къс ръкав.
ecubg написа: ↑20.04.2023, 16:21:29
Темата е интересна за мен и ще я следя.
Имам въпрос към тези, които ползват ветробрани - не се ли получава допълнителен шум от тях при движение с по-висока скорост?
На мен шумът при 130 и нагоре ми идва в повече, а ако и ветробраните генерират допълнителен такъв, то тогава интересът ми към тях рязко ще спадне.
Не знам с каква кола си, но при мен Кодиака при 140 е много тих. Според мен много добре са направили страничните огледала, за да няма такъв шум. Предстои да видя как ще са ветробраните на Кодиака, но при Пассата нямах абсолютно никакво увеличение на шум заради тях (Пассата е по-Шумен при 140 на магистрала). Иначе ми пристигнаха ветробраните на ClimAir и за сега смятам, че не сбърках - качество на изработка: чудно. Предстои да ги сложа другата Събота. Ще слагам фолио на прозорците и затова реших да не ги монтирам, а после демонтирам. Следващата Събота/Неделя ще пиша ревю.