Време за доставка на Kodiaq - личен опит

Модел Kodiaq - 7-местен SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tzvetozar

Škoda Фен

Мнение от tzvetozar »

rts, yordan_ichev,

Мнение от blueeyes » 02.04.2023, 01:23:50

И аз имах поръчан Кодиак вижън 2.0 бензин 4х4, който от 22.11.22 беше планиран за 10-та седмица на 23г . Звъня в 10-та седмица да питам какво се случва , отговорът - ми тя вашата кола постоянно я местят и в момента е за 24-та седмица. А това е автомобил , който вече един клиент преди мен се е отказал да го чака ( кой знае колко време се е минало).
И така аз също се отказах , казах им да си търсят клиент и да ми връщат капарото. Точно за 2 дена хванаха нов шаран , върнаха ми капарото и хич няма да ги чакам 73261651717 дни. То бива тъпотия ,ама сами са си виновни, че казват някакви седмици и настройват хора.

Да не е този :) Между другото от доста време няма произведени дори готови конфигурации. Единствения вариант да е произведен или да го чакат скоро е да е поръчка на някой, който се е отказал.
geri_pisi

Мнение от geri_pisi »

yordan_ichev написа: 06.04.2023, 11:25:41 Привет на всички,

Това е първия ми пост във форума - надявам се да бъда полезен някому.
На 31.03.2023 поръчах Кодак Вижън, 2,0 TSI / 190 к.с. с 4х4 / сребърен металик. От ЕТ казаха, че се очаква да бъде произведена през 20-та седмица и доставена до края на Юни 2023.
Не съм добавял никакви допълнителни екстри за да спазят срока на доставка, че не ми се чака - изрично ми казаха, че ако добавя каквото и да е, може да я очаквам през септември.

Успех [smilie=pleasantry.gif]

Нашият Кодиак е същия, същото оборудване, само имаме добавена подготовка за монтаж на теглич, поръчан 16.08.2022 и прогнозната седмица е 21, а се съмнявам, че ще остане и същата. Ако знам, че този теглич ни е проблема, веднага о отказвам.
yordan_ichev

Мнение от yordan_ichev »

tzvetozar написа: 06.04.2023, 12:07:51 Да не е този
Няма как да знам дали е същия, но ще изчакам 40 дни докато дойде датата на производство и ще видим. По тази логика имат 2 налични някъде в завода (lava blue vision и graphite silver selection), който казаха че могат да доставят до 30 дни, на хора, които са се отказали, в случая без да се намери клиент за техния автомобил (горят с капарото?)
Не се връзва.. ама и ние се опитваме да правим сметки без кръчмар.
Би било доста непрофесионални да правят напразни обещания/оферти…
Малко търпение и ще разберем :)
tzvetozar

Škoda Фен

Мнение от tzvetozar »

yordan_ichev, Като изтече срокът от 180+60 не горят с капарото. Следя не само този форум и случаите, особено при поръчки от 2021 и 2022, при които изтича този срок и хората се отказват не са малко.
yordan_ichev

Мнение от yordan_ichev »

tzvetozar написа: 06.04.2023, 12:34:48 хората се отказват
И аз бих се отказал след година чакане.
Малко по ръба на темата, но дали някой е видял, че в Чехия са налични 387 кодиака в момента.

https://stock-cars.skoda-auto.com/260/c ... Mi4wLjAuMA..

Каква е разликата между тези там и нашите освен менюто на Български и ако е само това защо ли ЕТ не дърпат от тези налични автомобили и не сменят настройките при пристигане.. чисто пазарна политика на Шкода, дискриминираща българския им пазар или бюрокращина - не разбирам..
tzvetozar

Škoda Фен

Мнение от tzvetozar »

yordan_ichev, И това сме го видели. И не само ЕТ не дърпат от там - нито в Германия, нито във Великобритания дърпат от там. Някаква политика на Шкода за местния пазар вероятно. Иначе и цените са им различни, ако сметнеш.
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 3
Ленд Ровър Дискавъри 5
Обратна връзка:

Мнение от R Dynamic LR5 »

Шкода България (Еуратек) в момента имат промоционална кампания за Кодиак Vision:

https://www.skoda-auto.bg/promotions/pr ... on_200_4x4
tzvetozar

Škoda Фен

Мнение от tzvetozar »

R Dynamic LR5, И промоцията е със срок на доставка 180 работни дни! :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Това щях да питам, не е ли малко цинично да промотираш нещо, дето нямаш?
Бееееее.....
yordan_ichev

Мнение от yordan_ichev »

tzvetozar написа: 06.04.2023, 13:26:31 И промоцията е със срок на доставка 180 работни дни!
Имате ли я тази оферта?
Каква е цената?
Виждам, че само мога да заявя оферта от дилър.
tzvetozar

Škoda Фен

Мнение от tzvetozar »

yordan_ichev, Крайна цена с включена отстъпка 88 401 ЛЕВА с вкл. ДДС за 1 бр.

2.Срок на доставка: 180 работни дни

Предполагам могат и различни условия да предложат при повече бройки или ако е на място. Но принципно цената звучи добре.
dimpeev

Мнение от dimpeev »

dimpeev написа: 05.04.2023, 19:27:23 Нашата поръчка е от 13 септември 22'. Колата е ниво на оборудване Вижън, 2.0 TDI, 200 к.с., 4x4. Като добавки има DCC, 3-ти ред седалки и някави дреболии - пакет family, греди на покрива, стелки и удължена гаранция. Преди коледа информацията беше за 4-5 седмица, после мина на 8-9, накрая стана 11та седмица. Колата беше произведена на 27 март и чака транспорт, който ще бъде някога.
Малък ъпдейт от мен. Колата е произведена на 27.03, а в понеделник (03.04) нямаха никаква информация относно доставката. Днес ми се обадиха да ми кажат, че колата е в България, но все още нямат идея къде в България е. [smilie=hunter.gif]. Най-вероятно другата седмица ще е налична за първоначален оглед. Така че явно наистина всичко е тото и се тегли чоп коя кола кога тръгва.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

dimpeev написа: 06.04.2023, 17:57:01 Днес ми се обадиха да ми кажат, че колата е в България, но все още нямат идея къде в България е. . Най-вероятно другата седмица ще е налична за първоначален оглед. Така че явно наистина всичко е тото и се тегли чоп коя кола кога тръгва.
Това с доставките стана огромен проблем.... Не мога да си обясня как така не се знае коя кола къде се намира ....
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Цецо75 написа: 06.04.2023, 13:42:29 Това щях да питам, не е ли малко цинично да промотираш нещо, дето нямаш?
Ше имаме захар на изключителни цени, ма чакаме кубинците да почнат да режат тръстиката.
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Гараж: Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

Здравейте колеги!

Освен и аз да се включа в дискусията...
Кодиак Вижън 2.0 TSI 7 DSG поръчана на 01.07.2022
Допълнително оборудване:

- Адаптивно окачване (след като ме отказаха от панорамата заради сроковете)
- Пакет лошо пътища
- Дреболийки като usb на огледалото
- Акустични стъкла ... най-сложната екстра на тази планета

След като не ми беше давана никаква информация и прогноза за производство през първите 180 дни бях принуден да искам смяна на дилъра (първия беше тотален кътил) и се отказах преди седмица и половина от акустичните стъкла в жалък опит да забързам поръчката.

Според последни данни имало някаква "крайно несигурна производствена седмица" 23та... Което си е след 240те дни и откровенно казано не смятам, че ще имам търпение след това да ги чакам.

Октровенно казано тотален цинизъм и ужасно изживяване. Единственото позитивно е работата с новия ми дилър който е изключително възпитан и ерудиран господин с който поне не вдигам кръвно като се чувам отвреме навреме.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kodiaq”