Време за доставка на Kodiaq - личен опит

Модел Kodiaq - 7-местен SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
bobo80

Škoda Ентусиаст

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Мнение от bobo80 »

Колеги!
Посах го и миналата година що годе по това време пиша го и сега.
В Италиа сме в момента за техния велигден.
Хотела ни е на сто метра от шоурума на Шкода в Падуа. От тъпо любопитство влезнахме онзи ден в четвъртък да погледнем. Между другото има изложен Кодиак РС и много ме грабна.
Жена ми говори сносен жабарски и след две минути разговор с търговеца искаше да ни води на плаца с наличните автомобили да си избираме екземпляр. Конкретно питахме за Октавия.
Та проблема е главно в нашия дистрибутор в лицето на ЕТ и занижените квоти след паниката с Ковида. Ще видите всички , че от втората половина на 2023 нещата с ново поръчаните коли рязко ще се нормализират.
И сега има моментни наличности при нас какъвто беше случая със Супърба на брат ми , който бе в гаража на 8 мия ден след като за пръв път посетихме салона в Дружба, но са рядкост.
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Гараж: Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

Малко новини от мене... 2 седмици след като махнах проклетите акустични стъкла извода е :
1 - Шкода (завода) грам не са отразили промените в новините
2 - За сметка на това седмицата се е променила от 23та на 29та :D

Чакането продължава.... Поне до 06.06 когато изтичат 240те дни. Ще дам сигнал ако развея белия флаг някой да се реди за моята кола ако иска [smilie=sarcastic.gif]
rts

Škoda Фен

Мнение от rts »

@LeDech, вече си на финала стискай зъби - може би пък скоро да се обърне тенденцията и да ти я дръпнат по-напред. Личния ми опит съм го описал по-напред в темата - за съжаление и моите седмици само на горе вървят. Скоро очаквам да "паднат" от 47-а при мен на едноцифрена, но годината да е 2024 ;)
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Мнение от LeDech »

rts написа: 11.04.2023, 14:55:27 @LeDech, вече си на финала стискай зъби
То да стискам ама вече ми е развали цялото изживяване с тези простотии... Тука се шегувахме за Теслата , но сериозно го обмислям като вариянт да се метна на един модел Y и да се приключва. Освата да го продам като концепция на властите (у дома) , че ще карат с телевизор посредата :D
rts

Škoda Фен

Мнение от rts »

То сега е модерно с тези телевизори. Явно е такава тенденцията, няма да ти е трудно според мен да ги убедиш :)
Между другото и за кодиак има нова ценова листа от днес 11.04.2023 г. - не виждам някакви изменения за момента, чудя се какъв е смисъла да пускат нова при положение, че няма промени.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Старата има срок на валидност.
Бееееее.....
KikoTM

Мнение от KikoTM »

Привет и от мен.

Новопоръчана на 05.04.2023.
7-местна, Lava Blue. 2.0 TDI, Vision изпълнение, 4х4, 200 PS. Стандартен Vision, без каквито и да е добавки. Производставо 23-та седмица, но така като чета имам чувството, че дилърите седят зад монитор и си измислят седмиците като на бинго. Ще видим [smilie=music.gif]

Пълна простотия с това изчакване, ама пуста немотия :) иначе един Туарег [smilie=search.gif]
rts

Škoda Фен

Мнение от rts »

KikoTM написа: 11.04.2023, 23:07:27 Привет и от мен.

7-местна, Lava Blue. 2.0 TDI, Vision изпълнение, 4х4, 200 PS. Стандартен Vision, без каквито и да е добавки. Производставо 23-та седмица, но така като чета имам чувството, че дилърите седят зад монитор и си измислят седмиците като на бинго.
Не е точно така, няма и за какво да си ги измислят - на мен лично ми е показвал екрана от програмата си и седмиците се виждат. седмиците се променят много ама директно от чехите. При твоята поръчка е супер учудващо - та ти имаш седмица съвсем скоро. Колеги тук чакат месеци и даже не им излиза прогнозна, а на теб са ти дали за началото на юни още след подписването, което си е много добре. Стискай палци да не се промени.
geri_pisi

Мнение от geri_pisi »

При нас планираната седмица отново се промени, минахме от 21 на 22 седмица
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Мнение от LeDech »

rts написа: 12.04.2023, 09:30:51 Колеги тук чакат месеци и даже не им излиза прогнозна, а на теб са ти дали за началото на юни още след подписването
ммммммххммммммммм .....
Стискам палци да стане разбира се защото това би било нормално време за доставка (в моите очи)... но започва тенденция хора поръчаил последните няколко месеца да им се случват нещата и това ме озадачава (и други цветни емоции) много сериозно...
maiden

Škoda Фен

Мнение от maiden »

KikoTM написа: 11.04.2023, 23:07:27 Привет и от мен.

7-местна, Lava Blue. 2.0 TDI, Vision изпълнение, 4х4, 200 PS. Стандартен Vision, без каквито и да е добавки. Производставо 23-та седмица, но така като чета имам чувството, че дилърите седят зад монитор и си измислят седмиците като на бинго. Ще видим [smilie=music.gif]

Пълна простотия с това изчакване, ама пуста немотия :) иначе един Туарег [smilie=search.gif]
Стандартните версии се изпълняват бързо. Винаги е било така. Добавиш ли едно нещо и си дотам.
70d0r

Мнение от 70d0r »

Не съм сигурен, че Vision се води стандартен пакет. Те и затова в договорите си пишат Style + нещо си. Поне така беше за октавията.

Доколкото разбирам, вторият линк са стандартните модели.

Ceníky ve formátu PDF
Kodiaq https://www.skoda-auto.cz/_doc/154e27e5 ... 5f4eecb597

Kodiaq skladové vozy https://www.skoda-auto.cz/_doc/5983360b ... fbacb57ce1
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

70d0r, Точно така, Вижън и Селекшън са пакети правени "по-поръчка" за ЕТ. Надграден Стаил и Амбишън.
Бееееее.....
dimpeev

Мнение от dimpeev »

geri_pisi написа: 12.04.2023, 13:21:28 При нас планираната седмица отново се промени, минахме от 21 на 22 седмица
Когато се променя с малко е хубаво и не е проблем. И при нас беше така.

А и както се оказва в момента, дори да е произведена и доставена колата до централния им склад в София, те не могат да ги транспортират до дилърствата си. Втора седмица се чака колата да я преместят, за да я видя, че е цяла и да им давам парите. [smilie=hunter.gif]
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Мнение от LeDech »

Вижън си е пакет от екстри за да не си губи човек времето да сглабя. Най-малкото в него са ЛЕД матричните фарове които по официални данни са една от причините за бавенето (поне според ЕТ). Както и 4х4 модула.
Такаче "от врата" има поне два компонента за които са казали от завода, че имат проблем с доставките на компоненти и респективно забавяне на цялото производство.

При последното ми чуване с моя дилър в ЕТ даже спомена и нещо за аргоседалките (или поне част от тях) , че липсвали компоненти за някои функции.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kodiaq”