Време за доставка на Kodiaq - личен опит

Модел Kodiaq - 7-местен SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Гараж: Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

TMarov написа: 04.05.2023, 19:38:54 Здравейте колеги!

И аз да се включа в темата, и на опашката с чакащи.
На 14.03.2023г поръчах Kodiaq Vision 2.0 TSI 190 к.с. с добавен трилъчев волан с пера за DSG.След около 2 седмици получих прогнозна дата 21-ва седмица. Викам си супер! Да ама не. В средата на Април седмицата стана 26-та. Добре още месец не е драма. Е вчера седмицата стана 35-та.

На същата дата заедно с мен приятел поръча също Kodiaq Vision 2.0 TDI 200 к.с. допълнително пера за DSG.Близо месец нямаше дата, когато получи прогнозна седмица 21-ва. Вчера все още седмицата си е тази.

На 17.03.2023г баща ми поръча Kodiaq Vision 1.5 TSI 150 к.с. ръчни скорости, допълнително трилъчев волан и теглич. Колата вече е произведена и чака доставка.

Като чета по форума нещо тези с 2.0 TSI май май ще си почакаме.
Привет и добре дошъл на опашката. Аз съм поръчал още на 01.07.2022 и скоро седмицата ми стана 38ма след като даже махнах екстра с цел да се забърза. Моят Кодиак е същото оборудване , двигател и кутия.

От това което забелязвам действително дизелите и ръчните скорости минават доста по-бързо от бензините и автоматиците - детайл който удобно пропускат при подписване. Официалната информация която имам е , че има "официално забавяне" за 4х4 модула, ЛЕД фаровете и акустичните стъкла. Откровенно не вярвам на това тъйкато като изкл. стъклата останалите компоненти са еднакви и за дизелите и за бензините , но все пак разлика в сроковете за доставка има и то сериозна...

Зареди се с търпение колега... като гледам как се движи и колегата @rts, може и да мине поръчката отвъд тази година - искренно ти желая да не съм прав!
TMarov

Мнение от TMarov »

LeDech написа: 04.05.2023, 20:40:39 Зареди се с търпение колега... като гледам как се движи и колегата @rts, може и да мине поръчката отвъд тази година - искренно ти желая да не съм прав!
Благодаря! Дано всички си ги получат по-скоро.
tzvetozar

Škoda Фен

Мнение от tzvetozar »

Информацията за следващата седмица в профсъюзния вестник:

Следващата седмица производството в MB I (Octavia, Enyaq) отново ще тръгне на пълни обороти, където дори беше планиран плюс флекси акаунт от петък до събота след дълго време. Производството на автомобили в Kvasiny също ще работи без ограничения. Друга ще е ситуацията през 20-та календарна седмица в MB II (Fabia, Scala, Kamiq), където, за съжаление, отново ще се произвежда само на две смени. Следващата седмица всички нощни смени отново ще бъдат отменени в монтажния завод MB II, същото важи и за заваръчния цех MB II, където първата нощна смяна ще се проведе в ограничен режим. В Бояджийски цех МБ А всички нощни и съботни смени ще са на ограничен режим. Няколко ограничени смени ще се извършват в пресовите цехове във връзка с нуждите за сглобяване на автомобили. В PK нарушаването на смените ще се прояви главно в производството на двигатели EA211. При монтажа всички смени в понеделник се отменят, а на други работни места, като цилиндрова глава, цилиндров блок, мотовилка и плазмена обработка, в допълнение към понеделник, всички смени във вторник също се отменят, включително нощните смени от вторник до сряда и нощта няма да има и смени от неделя до понеделник. Подобна е ситуацията с производството на скоростни кутии MQ в Млада Болеслав, където смените в понеделник и вторник (включително вторник следобед) са отменени. Някои операции ще се изпълняват с ограничения. Във Vrchlabí при DQ 200 в момента не са планирани спирания. Предоставената информация е без гаранция, конкретни служители ще бъдат информирани от техните началници. Както и в предишни случаи, синдикатът KOVO договори пречка от страна на работодателя за засегнатите служители в размер на 80 процента от средната работна заплата, т.е. приблизително дневна заплата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Един съвет, спрете да четете вестници. Еле пък профсъюзни. [smilie=sarcastic.gif]

По лесно се живее, когато не ставаш сутрин с мисълта за тая кола. Все пак това е просто ламарина. [smilie=beach.gif]
Бееееее.....
tzvetozar

Škoda Фен

Мнение от tzvetozar »

Цецо75, Изцяло си прав. Просто ми е интересно какво се случва. Иначе зор нямам, а и сегашната ми ламарина е сравнително нова :)
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

Цецо75 написа: 11.05.2023, 10:16:13 Все пак това е просто ламарина.
Абе, съм съгласен тръпка си е чакането на нещо ново. Лошото е че чакаш 9 месеца и тръпнеш и после след 2 месеца ползване губиш тази тръпка. Те и затова половината съфорумници прибягват до тунинг за да я върнат.
vkamenov

Мнение от vkamenov »

Здравейте. Направих поръчката в началот на Януари 2023. 5 местен, 1.5 TSI, Ambition + Selection пакета. Абсолютно нищо извън стандартния пакет. Очаквана доставка беше Септ 2023
На 8ми Март 2023, по случай празника :), ми се обади дилъра и каза, че вече има номер на шаси и двигател, тоест колата е произведена, остава да се придвижи до София. Не знам защо това отне около два месеца, но автомобила си го взех от Шкода Дружба преди седмица.
Няколко важни неща, които се набиват на очи:
Всякакви допълнителни неща извън пакета, особени комбинации от екстри, матрични фарове - всичко това удължава доставката, по наблюдения на дилъра.
Другото нещо - тъй като за някои неща се чака доста, често се случва някой да не издържи да се откаже от поръчката си, докато колата е на път да бъде завършена. В този случай , ако имате късмета конфигурацията да съвпадне с вашата чакана кола, може да намажете кратък срок на доставка , просто защото колата е била полуготова, още когато сте поръчвали вашата.
Успех и безаварийни километри на всички.
rts

Škoda Фен

Мнение от rts »

Честито, със здраве и безаварийно да си го караш и много хубави места да посетите с него.
Отново се потвърждава това, че 4х4 е изглежда най-проблемния възел, заради който се бавят колите поръчани с такова задвижване.
TMarov

Мнение от TMarov »

Честито колега, със здраве да си го караш и много много безаварийни километри!

Малко ъпдейт по моята поръчка. Премести се от края на август за юли, което е добре ако остане така. Ама има много време до тогава.
geri_pisi

Мнение от geri_pisi »

Добри новини и от нас. Нашият мечок е произведен, сега ще чакаме да ни го докарат до България.
TMarov

Мнение от TMarov »

Здравейте, да си дадем малко надежда. На баща ми колата дойде.
TMarov написа: 04.05.2023, 19:38:54 На 17.03.2023г баща ми поръча Kodiaq Vision 1.5 TSI 150 к.с. ръчни скорости, допълнително трилъчев волан и теглич. Колата вече е произведена и чака доставка.
До 10-тина дни вече трябва да е регистрирана и получена.
bobby2005

Мнение от bobby2005 »

Моят личен опит опровергава някои от изказаните по-горе предположения. [smilie=pardon.gif]
Кодиак Вижън, дизел 200кс, с добавени някои екстри ( при това ниво на оборудване няма много допълнителни опции), поръчан в началото на декември 2022, беше получен в София в средата на март 2023. Дилърът ми каза, че автомобил с подобно оборудване на моя, поръчан 4 месеца по-рано, все още не е влязъл в производство.
storm1st

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

@bobby2005, имаш основание ,ами късмет ли е, що ли - не знам . Ето при мен как се развиха нещата / писал съм в по-предишна тема, писах и на колеги, извинявам се за повторението / . Кодияк поръчан края на 6.22 дойде предсрочно с месец и половина почти преди да изтекат първите 180 дена . И да не говорим ,че от датата на производство до разтоварването в София - 8 дена / началото на 02.23 месец се развиват нещата/ . Самия търговец дори беше учуден . А колата е 4х4 , с всички проблемни екстри накичена и си дойде както е поръчана. Малко вероятно е да е друга отказана поръчка защото е по-специфична с оборудването ама знае ли се . Да не говорим ,че добаявях нещо края на 9 месец 22. А и я регистрираха за 1 седмица също .
LeDech , 3 дена след мен е поръчал и още чака . И не е само той ..... :(

Така ,че логиката ако я има е много странна . А аз въобще не бързах , никакъв зор нямах . Даже след като дойде Кодияка, ЕТ бяха съгласни и някой ден да остане при тях ако трябва ,че джанти и зимни гуми чаках . А и джантите дойдоха за 1 седмица- пак от ЕТ поръчани . А аз им занесох гумите .

Пожелавам на всички да им дойдат по-бързо поръчаните коли .
Аватар
LeDech

Škoda Фен

Гараж: Octavia II 1.6 FSI

Мнение от LeDech »

storm1st написа: 29.05.2023, 18:04:50 LeDech , 3 дена след мен е поръчал и още чака . И не е само той
Чака си още... на 06.06 стават 240 дни. Но има светлина в тунела! Имам производствена седмица 25та (19-23.06)! Дано свърши тая епопея :)
Били почнали да доставят с влакови композиции за да смогнат на бройките...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

storm1st написа: 29.05.2023, 18:04:50 Така ,че логиката ако я има е много странна . А аз въобще не бързах , никакъв зор нямах .
Напротив, баш това е явно логиката [smilie=pardon.gif]

И аз бях така, един единствен път бях звъннал да питам какво става - казаха ми зле е положението (то тогава баш се сговняса). После не съм ги търсил, те ми звънаха накрая през ден да питат защо не отивам да си я взема, да не съм се отказал.

То е като с жените - ако искаш да стане свалката - оставяш инициативата на тях [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kodiaq”