За сметка на - Защита за лоши пътища и - Подгряване на дюзите на стъкломиячната уредба
Дилема: Octavia 1.5 TSI или Octavia 2.0TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
-
sls
@Вероломния Кръчмар,
Подгрева на предното стъкло първоначално ми беше в задължителния списък, но дилърът ми обърна внимание,че може да ми е дисконфортно (тъй като реотанчета са видими ). За да добия представа седнах в Карок-а, и да видими са, незнам дали с времето се свиква с тях ?
Няма да е комби, но задната чистачка сякаш ми променя визията в отрицателна посока (лично мнение).
Поздрави.
Подгрева на предното стъкло първоначално ми беше в задължителния списък, но дилърът ми обърна внимание,че може да ми е дисконфортно (тъй като реотанчета са видими ). За да добия представа седнах в Карок-а, и да видими са, незнам дали с времето се свиква с тях ?
Няма да е комби, но задната чистачка сякаш ми променя визията в отрицателна посока (лично мнение).
Поздрави.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Глупости!Трябва да се вгледаш в тях,за да ги видиш.По време на шофиране,изобщо не се забелязват,камо ли да пречат.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Твоята има ли или съдиш по подгрева на БМВ или Бензigeorgiev82 написа: 16.05.2019, 22:39:48Глупости!Трябва да се вгледаш в тях,за да ги видиш.По време на шофиране,изобщо не се забелязват,камо ли да пречат.
Аз като карах тестовия Кодиак много се виждаха, чак дразни.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Много исках подгрев на предното стъкло, но наличната нямаше. Тази зима не съм усетил липсата, колата спи на вън. Приятелката ми пътува от Банско към София в най-лошия сняг миналата зима и чак преди София беше вече наложително да почисти чистачките. Каза че за сметка на всички останали коли, тя не се е занимавала с чистачките. Демек не е драма без отопление. Абсолютно за ФРОНТ АСИСТА.
- igeorgiev82
Няма да дам мнение,ако нямам
БМВ-то и Мерца,нямат,а сети се що
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Сетих се.
Значи се свиква.
Значи се свиква.
-
Vil163
- Гараж: Renault Gtand Scenic 2.0 T
Peugeot 308 SW HDI
Kia Sorento 2020 2.2 GT Line
Стига бе! Чак да дразни? Това трябва да е много нескопосано изпълнение - 10 години съм карал Лагуна 1, беше 1998 набор с подгрев на предното стъкло и жичките (вълнообразни) се виждаха само ако сложиш бял лисг от вътрешната страна на стъклото. На сегашната ми кола реотанчетата също са почти незабележими - чак хората се учудват, че колата има тази екстра.bobo80 написа: 16.05.2019, 22:47:51Твоята има ли или съдиш по подгрева на БМВ или Бензigeorgiev82 написа: 16.05.2019, 22:39:48Глупости!Трябва да се вгледаш в тях,за да ги видиш.По време на шофиране,изобщо не се забелязват,камо ли да пречат.
Аз като карах тестовия Кодиак много се виждаха, чак дразни.
Задължително ще проверя как е и при шкодите, защото за мен това е задължителна екстра.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
- за чистачка на задното стъкло на лифтбек, ако е комби да, но на лифтбек много ми грознее. За 5 години, никога не съм изпитвал липса на задна чистачка.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Аз имам подгрев на челното стъкло - е не се вижда. Не знам с какви очи гледате, моето не мога да го видя. Освен да има някаква разлика в подгрева на Октавия и Супърб, знам ли. Не виждам никакви жички, нищо.
Кантон - задължително (както каза Ицето - с качествени файлове звука е невероятен и няма нищо общо с колите без кантон)
DCC - задължително (ако средствата позволяват)
Относно регенерациите - и аз карам предимно градско - като колата се изкарва извън града само уикендите и отпуските, по почивки и разходки. И предните ми коли имаха ДПФ - и за 10ти път сигурно пиша - аз досега проблеми не съм имал.
Вчера бях командировка - Русе - Казанлък (през Шипка) - и в двете посоки прилично каране (извън града - 120-130). С Oктавия 2.0 TDI - 150к.с. - разход 4,7-4,8 л/100. На ниските обороти си имаш мощност и въртящ момент. Много приятно се кара както в града така и извън. Карам редовно и служебни 1.4 TSI - е не ми е така кеф като дизела. ДА - има сила, но за да я използваш трябва да отидеш на доста високи обороти. Всички колеги които ги караме колите са на това мнение - върви бензина много хубаво, НО на обороти когато е. Кефа при дизела е че изсипваш мощността на пътя дори на ниските обороти. За разхода няма да говорим - не е критерий при пробег от 10к на година. Другото което сме обсъждали е, че натоварен дизела изтегля много по-добре от бензина - на ниски обороти.
Не мисля че до 150 - 200к км грубо трябва да те притеснява ДПФ-а и регенерациите. Колата си прави каквото има да прави сама, нито трябва да обикаляш околовръстни, нито каквито и да било други гимнастики. Какво ги мислите тези регенерации - кога и колко пъти се били пускали ? Все едно да мисля вентилатора на лаптопа кога и колко пъти се пуска да върти или климатика по колко пъти на ден си усилва перките. По време на каране не се усеща нищо, освен в случаите когато паркирам колата и излизайки чувам че нещо прави и върти. Но да го мисля защо и какво върти - никога !!! Каквото има да прави си го прави и грам не ме притеснява.
Хайде сега оплюйте ме че хваля дизела
Кантон - задължително (както каза Ицето - с качествени файлове звука е невероятен и няма нищо общо с колите без кантон)
DCC - задължително (ако средствата позволяват)
Относно регенерациите - и аз карам предимно градско - като колата се изкарва извън града само уикендите и отпуските, по почивки и разходки. И предните ми коли имаха ДПФ - и за 10ти път сигурно пиша - аз досега проблеми не съм имал.
Вчера бях командировка - Русе - Казанлък (през Шипка) - и в двете посоки прилично каране (извън града - 120-130). С Oктавия 2.0 TDI - 150к.с. - разход 4,7-4,8 л/100. На ниските обороти си имаш мощност и въртящ момент. Много приятно се кара както в града така и извън. Карам редовно и служебни 1.4 TSI - е не ми е така кеф като дизела. ДА - има сила, но за да я използваш трябва да отидеш на доста високи обороти. Всички колеги които ги караме колите са на това мнение - върви бензина много хубаво, НО на обороти когато е. Кефа при дизела е че изсипваш мощността на пътя дори на ниските обороти. За разхода няма да говорим - не е критерий при пробег от 10к на година. Другото което сме обсъждали е, че натоварен дизела изтегля много по-добре от бензина - на ниски обороти.
Не мисля че до 150 - 200к км грубо трябва да те притеснява ДПФ-а и регенерациите. Колата си прави каквото има да прави сама, нито трябва да обикаляш околовръстни, нито каквито и да било други гимнастики. Какво ги мислите тези регенерации - кога и колко пъти се били пускали ? Все едно да мисля вентилатора на лаптопа кога и колко пъти се пуска да върти или климатика по колко пъти на ден си усилва перките. По време на каране не се усеща нищо, освен в случаите когато паркирам колата и излизайки чувам че нещо прави и върти. Но да го мисля защо и какво върти - никога !!! Каквото има да прави си го прави и грам не ме притеснява.
Хайде сега оплюйте ме че хваля дизела
- igeorgiev82
Има разлика Венко.При Супърба е слой(като фолио)при Октавия са реотанчета.Пак казвам,при шофиране не ти правят впечатление.Трябва да се фокусираш върху тях,за да ги виждаш.Ама докато шофираш,има толкова други неща за гледане,че едва ли ще виждаш реотаните.SimichOil написа: 17.05.2019, 10:52:14 Не знам с какви очи гледате, моето не мога да го видя. Освен да има някаква разлика в подгрева на Октавия и Супърб,
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Ясно, затова явно аз не виждам нищо !igeorgiev82 написа: 17.05.2019, 11:01:08Има разлика Венко.При Супърба е слой(като фолио)при Октавия са реотанчета.Пак казвам,при шофиране не ти правят впечатление.Трябва да се фокусираш върху тях,за да ги виждаш.Ама докато шофираш,има толкова други неща за гледане,че едва ли ще виждаш реотаните.SimichOil написа: 17.05.2019, 10:52:14 Не знам с какви очи гледате, моето не мога да го видя. Освен да има някаква разлика в подгрева на Октавия и Супърб,
Но дори и да се вижда нещо, според мен си струва. Това е от онези екстри които няколко пъти в годината може да ти се наложи но с кеф ще си ги ползва човек.
- igeorgiev82
SimichOil, Не съм съгласен и за усещането ти между 1.4tsi и 2.0tdi
Бензина си се кара,като дизел имаш 250Nm които "тръгват" от 1500-3500об/мин.При печката започват от 1750-3000об/мин.
Какви високи обороти при тоя миксер,та той след 5000об....."ми той умрял ма" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Карам редовно и нарочно за да ги сравня, 1,4тси и 2.0тди 150 на октавия 3. Изобщо не ми обяснявайте, че тси-то върви по приятно от тди-то.
Изобщо нямаш дилема колега. 2.0тди.
Относно екстри, не питай по форумите!
Слагай си тези, които ще ползваш и те кефят. Много е СУБЕКТИВНО с екстрите. Не питай, ще се объркаш.
Изобщо нямаш дилема колега. 2.0тди.
Относно екстри, не питай по форумите!
Слагай си тези, които ще ползваш и те кефят. Много е СУБЕКТИВНО с екстрите. Не питай, ще се объркаш.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Дидко-19810
- Гараж: Октавия 2 vrs TDI 170hp CR. passat b5 1.9TDI
- Обратна връзка:
+1 за дизела