Колега, първо направи тест драйв и след това много неща ще ти се изяснят!
Сам ще си направиш преценката, както за двигателя, така и за екстрите.
Първо тествах 1.5 бензин, стори ми се абсолютно достатъчно, като мощност. Но, чисто визуално не ме изкефи интериора и формата на купето, в частност предница и задница. Изглеждаше ми на чичомобил... След това, ходих в Сеат, да гледам Леон ФР. Карах отново 1.5 с АСТ, но с ръчни скорости. Плавно работеше автомобила, не се усещаше кога минава в режим на 2 ц
илиндъра и имаше готина визия. Но, там намерих някакви кусури в качеството и се отказах. Ииии, отново в Еуратек, реших на сляпо да поръчвам 1.8 ДСГ 4х4. Смятахме колата, смятахме екстрите и като дръпнахме чертата, цената възлизаше на 51к. Вече бях готов да капарирам, но все едно нещо ме сръчка да питам колко пари ще ми излезне ВРС-ката. Отново, смятане и отстъпки - цената беше 53к. Попитах дали имат налична за тест драйв, и след 10мин вече бях седнал на черна ВРС бензин-ка. Получих душевен оргазъм след 1ч. и 30мин. ръчкане, върнахме се във шоурума и ВРС-ката бе поръчана.
А, преди това, колко други марки бях карал - не е истина. Кия Оптима ГТ, Сийд ГТ(мега офертата от 38к), Спортиджи, Пасат ЦЦ на старо, нов Пасат 1.8, Ауди С3 (тази ми беше първия избор, дори не исках да чуя за др. коли, но реших, че не ми се дават 100к и не съжалявам за това), Голфове, Супърби, Кодияци, Талисмани и т.н.
Мисълта ми е, че личното изживяване е най-важният фактор! Дали ще избереш
дизел или бензин - няма да сбъркаш с Шкодата(цена/качество). Подбери си нужните глезотиики, аз малко съжалявам за 2-3 екстри, но следващия път ще бъде FULL, TOP, VOLL etc.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)