Е какво да ти се занимава ??? Все едно ти я регенерираш на ръка. Сама всичко си прави като в 90% от случаите дори не го разбираш.Pijomir написа: 17.05.2019, 23:35:41 Аз пък и сега бих избрал бензина - карам 95% градско и минавам около 11 - 12 к на година. Не ми се занимава с регенерации, dpf-и и т.н.
Освен това, за мен, 1.4tsi е по - пъргава от 2.0 TDI. 1.5, предполагам, не е много по-различна като усещане
Дилема: Octavia 1.5 TSI или Octavia 2.0TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Стига с тия регенерации!
Къв е проблема,че работи няколко минути на по-високи обороти,не знам?
Идеално си е дизелчето.
Икономичност,мощност,еластичност,екологичност- всичко си има.
Единственият недостатък е,че по-шумно от бензина,но пък някои предпочитат мъркането на дизела.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Къв е проблема,че работи няколко минути на по-високи обороти,не знам?
Идеално си е дизелчето.
Икономичност,мощност,еластичност,екологичност- всичко си има.
Единственият недостатък е,че по-шумно от бензина,но пък някои предпочитат мъркането на дизела.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Вие двамата щом нямате, начи всичко е ток. Тия дето имат са някакви идиоти явно
Съвсем наскоро една служебна Октавия замина на вторичния пазар преди да направи 2 години, щото хората бяха вдигнали ръце от лампите на филтъра. Колата се караше само в София. Шофьора ми каза, че на 25к сменили маслото, в сервиза му споделили, че било 500 грама над нормата като количество!
Всичко е въпрос на каране.
Съвсем наскоро една служебна Октавия замина на вторичния пазар преди да направи 2 години, щото хората бяха вдигнали ръце от лампите на филтъра. Колата се караше само в София. Шофьора ми каза, че на 25к сменили маслото, в сервиза му споделили, че било 500 грама над нормата като количество!
Всичко е въпрос на каране.
Бееееее.....
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Да няма разлика между Октавия и Супърб? Аз също като@SimichOil, нямам никакви грижи. Точно неговото мнение ме релаксира за дизела.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Има разлика. Съупърба е с ad blue, Октавия няма такова, друг тип е DPF-a. Но и аз не съм имал светещи ламБи при регенерации.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ясно. Има АдБлу да. Никакви грижи няма с DPF вече почти 25к.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Цецо,шест години имах дизелов С2(като твоя,знаеш го),сега вече три години 03-дизел.
За девет години лампа за ДПФ не ми е светнала,а и не знам къде е и каква е?
На шурата колата е същата,вече на 100хил. И няма лампа.
Брат ми е със С3(190коня,дизел,Ад Блу),също нищо.
Не знам как карате и къде,че постоянно се оплаквате?
За девет години лампа за ДПФ не ми е светнала,а и не знам къде е и каква е?
На шурата колата е същата,вече на 100хил. И няма лампа.
Брат ми е със С3(190коня,дизел,Ад Блу),също нищо.
Не знам как карате и къде,че постоянно се оплаквате?
- Taratajki
Аз съм забелязал, че горивото играе важна роля при честотата на регенерациите. Поне при мен, де. За това някои бензиностанции съм ги изтрил от списъка си 
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Е Октавията ми нямаше AdBlue. Пак никакви драми няколко години. Пак предимно градско.Taratajki написа: 18.05.2019, 09:44:08 Има разлика. Съупърба е с ad blue, Октавия няма такова, друг тип е DPF-a. Но и аз не съм имал светещи ламБи при регенерации.
- Taratajki
Е, човека попита има ли разлика, аз му отговорих
Аз съм убеден, че поне 150-170 хил. не би трябвало да има никакви проблеми с DPF, освен ако не зареждаш корабно гориво. Което, при описаният предполагаем пробег, си е едно 10 год. Така че, дискусията дизел-бензин за чисто нов автомобил е безпредметна, от гледна точка на експлоатационни разходи. Разхода на гориво също е близък, остава личното предпочитание.
Аз си имам и двете, и си ги карам с еднакво удоволствие. Когато ще имам повече магистрално каране си джиткам с октавията, но на път с повече завои си взимам фабията. Двете имат различен "дух", поне аз така го разбирам
Аз съм убеден, че поне 150-170 хил. не би трябвало да има никакви проблеми с DPF, освен ако не зареждаш корабно гориво. Което, при описаният предполагаем пробег, си е едно 10 год. Така че, дискусията дизел-бензин за чисто нов автомобил е безпредметна, от гледна точка на експлоатационни разходи. Разхода на гориво също е близък, остава личното предпочитание.
Аз си имам и двете, и си ги карам с еднакво удоволствие. Когато ще имам повече магистрално каране си джиткам с октавията, но на път с повече завои си взимам фабията. Двете имат различен "дух", поне аз така го разбирам
- komitoff
- Гараж: Skoda Octavia 2 / 2.0 TDI / CFHC
Според мен човекът се чуди коя кола ще изкара повече след гаранцията.
Не всеки може да сменя колата на 3 години.
Но за новите коли е ясна идеята - цялата кола е консуматив.
Капсуловат, това което може да се обслужва, запечатани електронни контролни модули...
Минава гаранцията, следва - рекет сервиз - или пак нова.
Не всеки може да сменя колата на 3 години.
Но за новите коли е ясна идеята - цялата кола е консуматив.
Капсуловат, това което може да се обслужва, запечатани електронни контролни модули...
Минава гаранцията, следва - рекет сервиз - или пак нова.
- Taratajki
След 5 години, я камилата, я камилара. Като изшибат пак някакви измислени такси и данъци и ще минаваме на електрокари
Спорд мен която и да е, при правилна експлоатация и поддръжка ще изкарат по 10 год. /150-180 хил. без големи грижи.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Човекът пита за мнения, аз излагам своето. Години наред карах дизел, минах на бензин. Карал съм и 2,0 TDI и затова си позволявам да дам моите 5 стотинки, а именно - моята ми е много по-приятна за каране отколкото дизеловата. Не споря с никой, само споделям. Не е нужно да започваме спорове - всеки си е прав за него си.
sls кара колкото мен, това означава, че на 10 години ще е докарал до 100 - 120к. Колко да е проблемна и на повече от 10 години с правилната подръжка? Нека да ги тества и двете и която му допадне повече, нея да вземе.
sls кара колкото мен, това означава, че на 10 години ще е докарал до 100 - 120к. Колко да е проблемна и на повече от 10 години с правилната подръжка? Нека да ги тества и двете и която му допадне повече, нея да вземе.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Мега тъпо е (аз така мисля) да сменяш чисто нова кола с всички екстри които искаш на 5 г. Бързо минават. Ама всеки си знае, като си баровец и не те бърка...Taratajki написа: 18.05.2019, 14:07:41 След 5 години, я камилата, я камилара. Като изшибат пак някакви измислени такси и данъци и ще минаваме на електрокариСпорд мен която и да е, при правилна експлоатация и поддръжка ще изкарат по 10 год. /150-180 хил. без големи грижи.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Taratajki
Аз не мисля да си сменям колата след гаранцията. Мисля да си я карам, докато ми е изгодна и не ми създава грижи. За това съм се решил на тази стъпка, да си взема нова кола. Просто съм написал, че 5 години е доста време, а особено у нас, нещата ги променят от днес за утре.