S режим на кутията.Shake написа: 25.01.2024, 21:35:22 Като усетя, че колата задържа прекалено дълго на висока предавка и е мудна
DSG и неговата правилна експлоатация.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
5rar
-
kdanailov
Баща ми преди месец си взе Skoda Kodiaq 2017 2.0d 190hp 7 DSG 4x4, след покупката колата се караше редовно и нямаше проблеми, но един ден отиде на Огняново за два дни(бяха студени) на връщане му се случи същия проблем, колата влезе в авариен режим и не искаше да превключва както трябва. Видях че имаше отговори, че е възможно да е мехатеонк. Какво друго може да е причинил проблема
digitalundgrd написа: 23.01.2024, 20:22:08 Малко питанка към по-знаещите @ bega4kata, @ skodko, @ todor87, относно ДСГ.
Мой близък познат (облъчен от мен) си докара на ход миналата седмица от Германия фейсов Супърб 2.0тси 7дсг без драми. Последните 2 дни колата е висяла на открит паркинг без да мърда (в София беше -10; -14 двата дена).
Днес пали, включва си на D и в този момент моторът гасне. Пали отново и тръгва, колата започва да лашка, светва чек и набива някаква "грешка за скоростите". След 4-500 метра тласъсци-тласъци, гаси колата, заключва-отключва и този път нещата са били една идея по-добре, но забелязва че кутията не иска да включва четните предавки. Тоест кара 1 3 5... Задна също не включвала. Покарал така 4-5км отчаяно без подобрение. Накрая отбива на някакъв паркинг, гаси и излиза от колата. Докато ми обяснява кво се случило минават към 10 мин и умуваме дали не са го "сготвили" швабите или просто от студа нещо се шашнал някой датчик по дсг-то.
След края на разговора, пали си, тръгва и О чудо! Кутията започнала да си включва пак нормално като първоначално била по-нервна, но след още 5-10км всичко си дошло в норма![]()
Някакви идеи? Датчик ли е някакъв, кутията ли е тръгнала да напуска бара, драми с тоци-акумулатор ли?
-
kdanailov
Може ли също така да препоръчате добър сервиз за шкодата в региона на Пловдив.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
От M връща на D (или на S, зависи какво е било преди M), ако само чукнеш лоста назад (все едно D/S). Аз лично така го правя, защото идвам от ръчни скорости и така или иначе ръката ми постоянно е там наоколо.
Също така като ми се наложи да изпреварвам, не връщам с перцата, а пак цъкам назад лоста на S, газ до доле и колата общо взето скача доволно добре. После като завърша маневрата, пак лоста назад за D и така. Общо взето за човек дето е карал с ръчни скорости, това ми приляга най-добре.
Бееееее.....
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Навика е голяма работа, аз имам сила и на Д да ги прескачам ама пак си дърпам на С да ми е спокойно
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
На мен 95% от изпреварванията ми са на D, понеже така или иначе като направя кикдаун, колата смъква до най-ниската възможна скорост. Бутам на S, когато дълго време се влача зад някой с 40-50 км/ч по завои и искам при първа възможност да го мина.
В този ред на мисли, при стокови софтуери на кутиите при Шкода единствената разлика м/у D и S е оборотите за смяна на скорост, нали? Не говоря за заспиването на кутията при дълго каране на извънградски път и т.н.
В този ред на мисли, при стокови софтуери на кутиите при Шкода единствената разлика м/у D и S е оборотите за смяна на скорост, нали? Не говоря за заспиването на кутията при дълго каране на извънградски път и т.н.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Не мисля. Според мен работи и на по-обогатени смеси за дизела и подтиска разни еко-функции. Не случайно на 2021+ колите се връща към нормалните профили при всяко палене, явно заради екологията.
Бееееее.....
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Ако пак се докопам до някое Dragy бих тествал от чист интерес.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Няма как да го тестваш, защото факта, че сменя в други обороти, така или иначе променя резултата на драгито.
В смисъл, че няма как да изтестваш само влиянието на S върху мотора.
todor87 може да го каже това, защото е виждал картите в ЕКУ-то. Т.е. дали има различни карти на мотора за D и S.
В смисъл, че няма как да изтестваш само влиянието на S върху мотора.
todor87 може да го каже това, защото е виждал картите в ЕКУ-то. Т.е. дали има различни карти на мотора за D и S.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Няма
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Е това отговоря на въпроса на pdimanov, аз не съм прав 
Бееееее.....
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
@kdanailov, без диагностика няма как да се каже.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
https://youtu.be/P301pdQkt-s?si=9yjbM4lAQFfGRRsl
Много хубав клип за ремонт на мехатроника. Мисля, че конкретния е от DQ500.
Много хубав клип за ремонт на мехатроника. Мисля, че конкретния е от DQ500.

-
tteodoshev
Здравейте колеги ШКОДАДЖИИ
, чисто нов съм във форума а и от скоро собственик на един Kodiaq с DSG кутия. Имам няколко въпроса/опасения относно поведението на това неще наречено DSG , като се има впредвид ,че изчетох цялата тема два пъти. Значи при студено сутрешно палене се чува един лек дранчащ звук идващ като от съединителя. При загрят/шофиран автомобил престава. Също така ,отново при незагряло, при дауншифтинг 4-3-2ра хрипти и стърже, отново като позагрее престава. Въпросът ми е може ли това да бъдат индикации за износен съединител? Също може ли да ми препоръчате читав механик в Пловдивско , при който да е закарам ?
Колата съм е взел на 200к реали и проверени , обслужил съм е напълно включително и скоростната кутия, моделът е 2018 2.0 нафта DSG 4х4 150к.с.
Благодаря Ви
Колата съм е взел на 200к реали и проверени , обслужил съм е напълно включително и скоростната кутия, моделът е 2018 2.0 нафта DSG 4х4 150к.с.
Благодаря Ви
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами ако всичко е наред, нищо не трябва да се чува, а и на тези километри може и да има нещо, както се съмняваш.
Бееееее.....