А това уж е най-добрия за двигателя режим...
Аз си го обяснявам с факта, че тия дето се карат много в града, просто подменят маслото с нафта... не само, че не спада, ами направо се вдига нивото с километрите
Ами забелязал съм, че това си е особеност на TDI, независимо от поколението. Просто на магистрала крака натежава. Ако се кара с 90 не го гори толкова много, но все пак е нужно доливане между смените.Цецо75 написа: 21.07.2022, 14:17:01 Озадачаващото е, че коли, които се карат само извънградско и най вече по магистрала, най-много си ядат маслото

На паркинга си светна, рестартирах пак светеше. Утре ще й го видя на щеката и ще й долея, ама малък ми се струва пробега за доливане, очаквах поне до 15000км да не ми се налагаicohohi написа: 29.08.2022, 23:13:20 saniti, да не би да си влезнал в някой завой с вратите настрани? Питам защото на аудито редовно се случваше да светне ако е под средата и види малко зор в някой завой. Датчика остава за секунда без масло и после свети до рестартиране на колата.
Не мисля ,че е по-добре да е на средата от това да е на максимум.Какви са преимуществата да караш с 500мл по-малко. Моето мнение е ,че трябва да е от 80 до 100% на щеката. Повече масло, по-малка темепратура на маслото и по-добър вискозитет. И колегата който е писал ,че като светне лампата трябва да се долее 500мл? Като светне лампата трябва да е 1 литър за да е над 80%

Какъв двигател и какво масло 5/50ЦецоNOL написа: 30.08.2022, 08:25:51 Пробвах с 5w50 да видя дали ще го пипа, слава богу не го, и сега на 10к пак сложих 5w50.

1.6 MPI, а маслото е Мегуин.