Подсети ме да си поръчам
При всяка смяна на масло задължително се сменя дихтунга /шайбичката/ на пробата. Задължително трябва да е медна - най-доброто.smoke написа: 30.08.2022, 18:26:35 Аз заради това на моята О2 ползвах пробка, на която при всяка смяна на маслото сменях шайбата, като слагам едни медни ли, месингови ли шайби (не знам точно какви са)
Е кои са най-добри? Гумени, алуминиеви или...

Муахахахахаххаbega4kata написа: 30.08.2022, 22:25:13 Маслото и двигателя са много по-натоварени 1час каране на магистрала със 140+, отколкото 1час влачене в града,пък било и в задръстване.

Къде е логиката?ЦецоNOL написа: 30.08.2022, 23:03:33 Самите германци са го казали - 100 000 км в града са равни на 250 000-300 000км аутобан.
Логиката е на два клика в Гугъл по принцип Ванка.

На първо четене

В съвремените коли този проблем със часовете на място е решен със Старт/стоп системата и тези часове са доста по-малко.ЦецоNOL написа: 31.08.2022, 09:13:23 Вземаме едно типично за много автомобили положение – градското шофиране. Една значителна част от времето е в престой на поредния светофар или задръстване – двигателя си работи, километраж не се навърта, но затова пък на двигателя се навъртат моточасове работа които ние не отчитаме. При работата си на място освен двигателя си работи и маслото в него и в по-голяма или малка степен всичко се износва и старее
това няма нищо общо със ефективноста, а си е проста математика. Извън града се кара на максимална предавка с ниски обороти. В града 1,2,3,4 Даже и със същите обороти на мотора разтоянието което се изминава е в пъти по-малко за направените обороти. Реципрочно и изгореното гориво.ЦецоNOL написа: 31.08.2022, 09:02:51 Ако бяха ефективни градско в задръстване , нямаше да горят 20/100, а извън 8/100.

Аз за това казвам какво е моето мнение спрямо моя начин на каране на колата. Затова всеки си има глава на раменете и си преценява. Аз дори и на служебните си коли който се сменят на 5 години и около 200хил.км карат се предимно извънградско си го сменят на 10 - 12хил.км. Лошото е, че в чужбина масово се сменя на 30хил.км. Скоро даже имаше статия с главем механник от Тойота, който каза, че съвремените двигатели се убиват от тези дълги интервали за смяна. Лошо е, че ние сме вторичен пазар за тези коли който идвайки тук ресурса на двигателите е почти изчерпан и ще трябва да се бъркаме яко в джобовете.ЦецоNOL написа: 31.08.2022, 10:33:56 Митак, моите доводи са основно и винаги съм споменавал задръстванията основно.
Имаш съм 3.0ТДИ имам и 2.5ТДи и градско особено студените месеци маслото не съм виждал да мине 60 градуса.
Което знаеш какво значи за мотора:
Лошо е за тези, които искат да купят кола втора употреба. Но за първите собственици, които най-късно като изтече гаранцията и ще си купят нова, този интервал на обслужване е страхотен. То и аз ако знаех, че на 5-тата година със сигурност бих си купил отново нова кола, не бих сменял на 10к както сега го правя, защото това са ми допълнителни разходи.Архимандрит Дионисий написа: 31.08.2022, 11:42:32 Лошото е, че в чужбина масово се сменя на 30хил.км. Скоро даже имаше статия с главем механник от Тойота, който каза, че съвремените двигатели се убиват от тези дълги интервали за смяна.
Абсолютно +1Архимандрит Дионисий написа: 31.08.2022, 11:42:32 Аз за това казвам какво е моето мнение спрямо моя начин на каране на колата.