Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Темата за ... надявам се моята кола - sonnyer
Честито и безаварийно

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Честито!
С яките джанти, супер![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
С яките джанти, супер
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
sonnyer, Много добро попадение!От тук нататък само да се радваш и с добро да споменаваш марката 
Dieselgate Team member
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "sonnyer" - Еййй, най-сетне.. Браво! Лъщи яко. Много Безаварийни Километри Заедно
17-ка ли е тази джанта?
17-ка ли е тази джанта?Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Честито, много безаварийни километри. Я кажи защо се спря на тази, а не на комбито?
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Честито. Ще чакаме подробности.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Честито, със здраве да си я караш.
Готина е.
Готина е.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Благодаря на всички !
Още не мога да повярвам честно казано .. но пък VAG-CAN кабела вече пристигна и да се готвят колегите да съдействат.
Ако искаш ми вярвай - деня, в който с теб си писахме (09.08) почти цял ден гледах обяви за Passat и вечерта към 18:30, шефът пусна офертите.
Отделно, бонус към седана са чисто нови (на 3000км) летни гуми Michelin Pilot Sport 4 + 4 зимни гуми, които още не съм видял, но според шефа стават за поне 1 сезон.
Сега предстои да сменя застрахователната компания, защото в момента е към Alianz и сумите са почти 50% по-високи за физически лица и отделно имат възрастови изисквания, в които аз попадам, че съм рисков шофьор (поне така разбрах от фирмения брокер). Също така се надявам да успея да изпера и салона, че за 5г. този бежов плат се е позацапал. После искам да фолирам фаровете и елементите по предницата, за да избегна неприятни дупки от камъчета доколкото е възможно. Междувременно съм сигурен, че със@JORDITO, ще измислим някаква дребни пакости, които да реализираме - монтиране на видеорегистратор, смяна на крушки с LED такива и т.н.
Сега и първия въпрос - някой може ли да съдейства с някакъв списък с VCDS кодинги, които да разгледам и да бутна тук там ? Какво ще ме посъветвате като работя с програмата при положение, че до сега не съм. Има ли някакъв вариант за предварителен back-up
Първото нещо, което искам да променя е Coming/Leaving home да пуска халогени и габарити, а не ксеноните.
Също така - интересно ми е, че с единия ключ при отключване се чува сигнал, а с другия не. Това от къде се променя ?
Още не мога да повярвам честно казано .. но пък VAG-CAN кабела вече пристигна и да се готвят колегите да съдействат.Инфо за самата кола има в първата страница .. мисля, че всичко съм описал - ако има нещо, което пропускам, питай.
Ако искаш ми вярвай - деня, в който с теб си писахме (09.08) почти цял ден гледах обяви за Passat и вечерта към 18:30, шефът пусна офертите.
18- ка .. карам я изтръпнал постоянно.
Накратко, офертите за двете коли бяха еднакви като стойност. Претеглих за себе си кои екстри наистина искам, кои мога да пропусна на този етап и в крайна сметка разликата в километража много силно ме буташе към седана. Наистина аз не виждам на този етап възможност да сменя колата след 2-3-5г., а идеята е да се кара повече. Също така комбито има доста пребоядисани елементи в следствие на удари от камъчета (не е имала никакъв сериозен удар, за разлика от седана, която има малко по-сериозен със смяна на преден ляв фар, но все пак нищо фрапантно) и тези елементи не са направени много кадърно.
Отделно, бонус към седана са чисто нови (на 3000км) летни гуми Michelin Pilot Sport 4 + 4 зимни гуми, които още не съм видял, но според шефа стават за поне 1 сезон.
Сега предстои да сменя застрахователната компания, защото в момента е към Alianz и сумите са почти 50% по-високи за физически лица и отделно имат възрастови изисквания, в които аз попадам, че съм рисков шофьор (поне така разбрах от фирмения брокер). Също така се надявам да успея да изпера и салона, че за 5г. този бежов плат се е позацапал. После искам да фолирам фаровете и елементите по предницата, за да избегна неприятни дупки от камъчета доколкото е възможно. Междувременно съм сигурен, че със@JORDITO, ще измислим някаква дребни пакости, които да реализираме - монтиране на видеорегистратор, смяна на крушки с LED такива и т.н.
Сега и първия въпрос - някой може ли да съдейства с някакъв списък с VCDS кодинги, които да разгледам и да бутна тук там ? Какво ще ме посъветвате като работя с програмата при положение, че до сега не съм. Има ли някакъв вариант за предварителен back-up
Първото нещо, което искам да променя е Coming/Leaving home да пуска халогени и габарити, а не ксеноните.
Също така - интересно ми е, че с единия ключ при отключване се чува сигнал, а с другия не. Това от къде се променя ?
- sonnyer
В знак на уважение към предишния ми автомобил, ще кача 1-2 снимки да го видите и него.
Opel Astra G 1.6 Twinport. Колата е от удълженото производство на модела. Създадена през 2006г и е с новия двигател, който се монтира на следващите Astra H - Z16XEP. Родителите ми я купуват чисто нова през Февруари 2007г. Екстрите ѝ - ел стъкла, ел огледала с подгрев, централно заключване и климатик, който спря да работи от 3-4г., защото губи фреон и на няколко места не можаха да хванат от къде. През годините, със съдействие на колеги от опел форума, направих подобрения като - смяна на 2-3 комплектаджанти, малко по-ниски пружини отпред, оригинален Irmscher спойлер, лед осветление на цялото табло + осветление в краката на пасажерите, монтиране на мултиволан, ксенонови светлини, дневни светлини, монтаж и окабеляване на халогени и разни ей такива дреболии. Получих колата през януари 2012г. когато тъкмо си бях взел книжката. Тогава беше на 78 000км, а сега е на 160 000км. и преминава във следващия собсветник - брат ми, който преди 3 месеца изкара книжка и сега ще се учим малко заедно![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)

Opel Astra G 1.6 Twinport. Колата е от удълженото производство на модела. Създадена през 2006г и е с новия двигател, който се монтира на следващите Astra H - Z16XEP. Родителите ми я купуват чисто нова през Февруари 2007г. Екстрите ѝ - ел стъкла, ел огледала с подгрев, централно заключване и климатик, който спря да работи от 3-4г., защото губи фреон и на няколко места не можаха да хванат от къде. През годините, със съдействие на колеги от опел форума, направих подобрения като - смяна на 2-3 комплектаджанти, малко по-ниски пружини отпред, оригинален Irmscher спойлер, лед осветление на цялото табло + осветление в краката на пасажерите, монтиране на мултиволан, ксенонови светлини, дневни светлини, монтаж и окабеляване на халогени и разни ей такива дреболии. Получих колата през януари 2012г. когато тъкмо си бях взел книжката. Тогава беше на 78 000км, а сега е на 160 000км. и преминава във следващия собсветник - брат ми, който преди 3 месеца изкара книжка и сега ще се учим малко заедно
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)

- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Включваш кабела, след това:sonnyer написа: 24.08.2019, 11:23:29 Какво ще ме посъветвате като работя с програмата при положение, че до сега не съм. Има ли някакъв вариант за предварителен back-up
Options
Test
K1,K2 и CAN трябва да са OK
SAVE
...и почваш да си човъркаш.
Но преди всичко това задължително "ауто-скан" и "карти на контролерите", особено на тези, които ще кодираш/адаптираш:
Auto-scan
Channel map
Кодинги и адаптации 1
Кодинги и адаптации 2
"Coming Home Lights via foglights
Control Module > [09] Central elec /
Coding /
Long coding helper /
byte 17/ bit 3, tick the box.
Exit
Do it."

Успех.
- sonnyer
Благодарности за инструкцията @todor87, ! Справих се.
Вече си нацъках 2-3 неща, включително и това, което си ми пратил по-горе. Посъветвайте нещо интересно за кодиране
Също така, има няколко дребни драскотини на различни елементи и съм сигурен, че ще ми ги пишат като забележки за пастиране при новия застраховател.
Някой би ли препоръчал къде да направя качествено пастиране, за да ги отстраня.![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Вече си нацъках 2-3 неща, включително и това, което си ми пратил по-горе. Посъветвайте нещо интересно за кодиране
Също така, има няколко дребни драскотини на различни елементи и съм сигурен, че ще ми ги пишат като забележки за пастиране при новия застраховател.
Някой би ли препоръчал къде да направя качествено пастиране, за да ги отстраня.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- odo
- Гараж: Х3 М40i
sonnyer,
Имаше кодинг когато задърш малко бутона за заключване и го пуснеш да вдигне до горе отворените прозорци, без да се налага да държиш бутона постоянно.
Ако от макси дота го нямаш, можеш да си пуснеш автоматичното заклюване.
Имаше опция след като си изчистиш с пръскалките предното и задното стъкло 10-15 сек това чистачките да направят още един цикъл, за да изчистят останала стичаща се течност.
Преди в един друг форум имаше много кодинги за О2, които ставаха и за С2. Обаче сега май ги няма.
Имаше кодинг когато задърш малко бутона за заключване и го пуснеш да вдигне до горе отворените прозорци, без да се налага да държиш бутона постоянно.
Ако от макси дота го нямаш, можеш да си пуснеш автоматичното заклюване.
Имаше опция след като си изчистиш с пръскалките предното и задното стъкло 10-15 сек това чистачките да направят още един цикъл, за да изчистят останала стичаща се течност.
Преди в един друг форум имаше много кодинги за О2, които ставаха и за С2. Обаче сега май ги няма.
- sonnyer
@odo, мерси.
Тези ги имам и си работят всички. Дори кодирах ако съм оставил отворен прозорците и завали, автоматично да се затворят. Тествах го после с бутилка вода. Умрях от кеф !
Тези ги имам и си работят всички. Дори кодирах ако съм оставил отворен прозорците и завали, автоматично да се затворят. Тествах го после с бутилка вода. Умрях от кеф !
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl