Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
peshetoman

Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Мнение от peshetoman »

Здравейте.
Ако някой има наблюдения за времето от поръчка до доставка, моля да сподели за новата октавия.

120 работни дни е доста...
Аватар
andreev

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 2

Време за доставка(от опит)

Мнение от andreev »

Моята пристигна за около 40 календарни дни
pooh

Мнение от pooh »

С оглед проблемните доставки на електронни компоненти тази година, е напълно възможен този срок, особено ако не се взима складова. Лошото е, че лятото се очаква да стане по-зле и това може да се отрази пак на цените, които вече си ги вдигнаха.
Mitko
Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec

Мнение от Mitko »

Eто и моят опит:

1. Поръчах на 09.02.2021
2. След няколко дни ми потвърдиха производствена седмица 12-15.04.2021
3. На 14.04.2021 ми се обадиха и казаха, че вече е в София [smilie=beach.gif]
4. Подписах лизинга на 16.04.2021
5. Сега чакам още да изтече някакъв лизингов срок по закона и дано скоро да ми я дадат [smilie=ireful1.gif]
Аватар
Migel
Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI Edition

Мнение от Migel »

Поръчката направих на 2-3 декември 2020.
В договора за доставка бяха заложени 90 работни дни.
През следващата седмица ми се обадиха, че е влязла в производствената прогама за 3-та седмица на януари 2021. В края на 3-тата седмица на януари се чух с търговеца и той каза, че е произведена и очаква товарене и транспорт към България. На 1 февруари получих съобщение, че колата е в представителството ;) . Тъй като бях зает през тази седмица се уговорихме да я получа следващата и на 12 февруари си я взех.

Колата не е на лизинг, но предпочетох регистрация чрез посредник- около 2 дни.

На кратко, моят опит от поръчка до предаване е около 2 месеца.
Изображение
alexkk

Мнение от alexkk »

Аз поръчах на 20.04, още нямам обаждане за седмица на проиводство :) По договор ми е до 120 дни, към средата на Май, ако все още няма нищо, ще пусна едно запитване, случайно да не е излязла и да не са ми казали. Направо ви завиждам на всички за тези 2 месеца. Силно се надявам РС-а да не е с по-трудно и бавно производство (Андреев също е бил бърз).
Аватар
Migel

Мнение от Migel »

Здравей, alexkk!

Всъщност аз звъннах след 3-4 дни на търговеца, за да разбера дали са получили капарото (преведох го по банков път) и тогава ми казаха, кога ще се произвежда.
Така, че спокойно можеш за ги потърсиш преди празниците 😉
Изображение
pesho0o

Мнение от pesho0o »

Здравейте, аз съм поръчал edition 2.0tsi 4x4 преди нова година и все още очаквам да се произведе. Вие сте късметлии, защото вече имам чувтвото че чакам Rolls Royse, а не Skoda.
Аватар
Filip Andonov

Škoda Фен

Гараж: Octavia LK

Мнение от Filip Andonov »

Много зависи с какви екстри е конфигуриран автомобила. Моята я чаках точно 8 месеца от поръчката до произвеждането.
Аватар
Migel

Мнение от Migel »

2.0 TSI 4x4 звучи много добре 😀 Заслужава си чакането...
Изображение
alexkk

Мнение от alexkk »

8 месеца направо е лудост.. и то само за да се произведе [smilie=fool.gif] Докато дойде, регистрира отива поне още 1. Какво е обяснението от Шкода за такова огромно закъснение? Все пак 120 работни дни са приблизително 6 месеца. Обезщетиха ли ви по някакъв начин?

Колегата с 2.0 тси, 4х4, имате ли поне планирана седмица за производство?
pesho0o

Мнение от pesho0o »

Здравейте, миналата седмица ми се обадиха да я очаквам към края на месец Май. В интерес на истината автомобила е конфигуриран с доста допълнителни екстри и може това да е причината за големия период, но и не съм виждал все още тестове на нормална версия октавия с този двигател в интернет(като изключим скаут и РС).
Аватар
Migel

Мнение от Migel »

Според мен са избързали с приемането на поръчки за такава конфигурация- Октавия с 2.0 TSI. Когато аз поръчвах (в началото на декември) си спомням, че този двигател се предлагаше само за RS, т.е. приели са поръчки преди да е започнало сглобяването на тази комбинация.
Многото екстри не би трябвало да удължават производството с месеци...колата влезе ли на поточната линия няма да се задържи дълго там.
Изображение
gdp

Мнение от gdp »

Здравейте,

Понеже видях, че последните отговори са от преди няколко месеца, дали някой има представа в днешно време как стоят нещата? Доколкото знам, вече срока за доставка е 150 работни дни, та бих се радвал ако някой може да сподели опит при поръчка, направена със 150 дневен срок. Благодаря!
peshetoman

Мнение от peshetoman »

Срока е 150. Ще ти кажа само, че нашата поръчана април още не е дошла... според ексел с празници и делници им остават по малко от 15 работни дни. По договор 30 дни след 120те можеш да си искаш парите...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”