Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Здравейте.
Ако някой има наблюдения за времето от поръчка до доставка, моля да сподели за новата октавия.
120 работни дни е доста...
Ако някой има наблюдения за времето от поръчка до доставка, моля да сподели за новата октавия.
120 работни дни е доста...
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 2
Време за доставка(от опит)
Моята пристигна за около 40 календарни дни
-
С оглед проблемните доставки на електронни компоненти тази година, е напълно възможен този срок, особено ако не се взима складова. Лошото е, че лятото се очаква да стане по-зле и това може да се отрази пак на цените, които вече си ги вдигнаха.
-
- Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec
Eто и моят опит:
1. Поръчах на 09.02.2021
2. След няколко дни ми потвърдиха производствена седмица 12-15.04.2021
3. На 14.04.2021 ми се обадиха и казаха, че вече е в София
4. Подписах лизинга на 16.04.2021
5. Сега чакам още да изтече някакъв лизингов срок по закона и дано скоро да ми я дадат
1. Поръчах на 09.02.2021
2. След няколко дни ми потвърдиха производствена седмица 12-15.04.2021
3. На 14.04.2021 ми се обадиха и казаха, че вече е в София
4. Подписах лизинга на 16.04.2021
5. Сега чакам още да изтече някакъв лизингов срок по закона и дано скоро да ми я дадат
- Migel
- Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI Edition
Поръчката направих на 2-3 декември 2020.
В договора за доставка бяха заложени 90 работни дни.
През следващата седмица ми се обадиха, че е влязла в производствената прогама за 3-та седмица на януари 2021. В края на 3-тата седмица на януари се чух с търговеца и той каза, че е произведена и очаква товарене и транспорт към България. На 1 февруари получих съобщение, че колата е в представителството . Тъй като бях зает през тази седмица се уговорихме да я получа следващата и на 12 февруари си я взех.
Колата не е на лизинг, но предпочетох регистрация чрез посредник- около 2 дни.
На кратко, моят опит от поръчка до предаване е около 2 месеца.
В договора за доставка бяха заложени 90 работни дни.
През следващата седмица ми се обадиха, че е влязла в производствената прогама за 3-та седмица на януари 2021. В края на 3-тата седмица на януари се чух с търговеца и той каза, че е произведена и очаква товарене и транспорт към България. На 1 февруари получих съобщение, че колата е в представителството . Тъй като бях зает през тази седмица се уговорихме да я получа следващата и на 12 февруари си я взех.
Колата не е на лизинг, но предпочетох регистрация чрез посредник- около 2 дни.
На кратко, моят опит от поръчка до предаване е около 2 месеца.
-
Аз поръчах на 20.04, още нямам обаждане за седмица на проиводство По договор ми е до 120 дни, към средата на Май, ако все още няма нищо, ще пусна едно запитване, случайно да не е излязла и да не са ми казали. Направо ви завиждам на всички за тези 2 месеца. Силно се надявам РС-а да не е с по-трудно и бавно производство (Андреев също е бил бърз).
- Migel
Здравей, alexkk!
Всъщност аз звъннах след 3-4 дни на търговеца, за да разбера дали са получили капарото (преведох го по банков път) и тогава ми казаха, кога ще се произвежда.
Така, че спокойно можеш за ги потърсиш преди празниците
Всъщност аз звъннах след 3-4 дни на търговеца, за да разбера дали са получили капарото (преведох го по банков път) и тогава ми казаха, кога ще се произвежда.
Така, че спокойно можеш за ги потърсиш преди празниците
-
Здравейте, аз съм поръчал edition 2.0tsi 4x4 преди нова година и все още очаквам да се произведе. Вие сте късметлии, защото вече имам чувтвото че чакам Rolls Royse, а не Skoda.
- Filip Andonov
- Гараж: Octavia LK
Много зависи с какви екстри е конфигуриран автомобила. Моята я чаках точно 8 месеца от поръчката до произвеждането.
- Migel
-
8 месеца направо е лудост.. и то само за да се произведе Докато дойде, регистрира отива поне още 1. Какво е обяснението от Шкода за такова огромно закъснение? Все пак 120 работни дни са приблизително 6 месеца. Обезщетиха ли ви по някакъв начин?
Колегата с 2.0 тси, 4х4, имате ли поне планирана седмица за производство?
Колегата с 2.0 тси, 4х4, имате ли поне планирана седмица за производство?
-
Здравейте, миналата седмица ми се обадиха да я очаквам към края на месец Май. В интерес на истината автомобила е конфигуриран с доста допълнителни екстри и може това да е причината за големия период, но и не съм виждал все още тестове на нормална версия октавия с този двигател в интернет(като изключим скаут и РС).
- Migel
Според мен са избързали с приемането на поръчки за такава конфигурация- Октавия с 2.0 TSI. Когато аз поръчвах (в началото на декември) си спомням, че този двигател се предлагаше само за RS, т.е. приели са поръчки преди да е започнало сглобяването на тази комбинация.
Многото екстри не би трябвало да удължават производството с месеци...колата влезе ли на поточната линия няма да се задържи дълго там.
Многото екстри не би трябвало да удължават производството с месеци...колата влезе ли на поточната линия няма да се задържи дълго там.
-
Здравейте,
Понеже видях, че последните отговори са от преди няколко месеца, дали някой има представа в днешно време как стоят нещата? Доколкото знам, вече срока за доставка е 150 работни дни, та бих се радвал ако някой може да сподели опит при поръчка, направена със 150 дневен срок. Благодаря!
Понеже видях, че последните отговори са от преди няколко месеца, дали някой има представа в днешно време как стоят нещата? Доколкото знам, вече срока за доставка е 150 работни дни, та бих се радвал ако някой може да сподели опит при поръчка, направена със 150 дневен срок. Благодаря!
-
Срока е 150. Ще ти кажа само, че нашата поръчана април още не е дошла... според ексел с празници и делници им остават по малко от 15 работни дни. По договор 30 дни след 120те можеш да си искаш парите...