Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
shpeki
Колкото искаш, от примерно 300 до няколко хиляди, цената зависи дали издържа 1, 2, 3 или повече години. Отделно има керамични покрития които се пекат и кво ли не.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Аз нямам
.
Карам 3 години с фолио и освен 3-4 точки от камъчета по фолиото, дето не се знае като се махне, дали по боята ще има щети или не.
Всеки ми пипа колата, понеже е лъскава. @JORDITO може да ти даде пример, какви ръце и игра Радо на Сапарева или детето на @audiman (той и е фен) на Пчелина. Преди,като спра някъе и някой ми минава с ръчичка предния капак, е така. Като нямаше нищо и е прашна, остават холограмки. Минавах с вакса, тя ги запълва тези леки язвички и след 3-4 измивания си пада....и пак минавам. Докато накрая не я полирах и избоцах керамика.
П.С: На Жеравна бяхме на един банкет. Спрели сме 5-6 Шкоди, 2 БМВта и едно каталясало Ауди
, на сутринта само на моята чернилка някой прокарал ръчички по капака. Не знам с какво ги привлича.....
Определено си заслужава предн броня и капак.
Но , аз винаги съм карал и по-внимателно де. Не се набивам зад колите.
По-нов си във форума, в смисъл, че преди 4-5 години още бях писал, 3 години като експлоатирах Октвията, че платмасата и на бронята е много мека. И леки камъчета я гънат или остават следи. Преди имах Фабия 1 РС, сега в Моркова. Първите 3 години я карах нон-стоп, във всякакви условия. На пъя съм оставал в преспите с замръзнала нафта при -22 и як вятър и преспи. Стоеше пред блока и за 3 години съм имал 2-3 камъчета само. После се изчанчих и взех да пазя с времето и форума. А с Октавията, хем гледам да пазя и камъчетата я правиха бронята на решето.
Вече н новите Кодиаци, Кароци, 4ки и Супърби, не ги знам те как са с пластмасите.
Едно време бяха по-корави и боята яка.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Керамиката си съхне, печенето и е просто за да съкратят процеса на съхнене.
@shpeki, аз съм карал 4год без фолио и съм пребоядисвал 2 пъти капак и броня и 4 пъти лип.shpeki написа: 08.01.2022, 20:52:55 Едва ли и фолиото ще те спаси, просто така си мислиш. Но ако си правил измервания и си сравнявал тогава приемам.
Карам 3 години с фолио и освен 3-4 точки от камъчета по фолиото, дето не се знае като се махне, дали по боята ще има щети или не.
Всеки ми пипа колата, понеже е лъскава. @JORDITO може да ти даде пример, какви ръце и игра Радо на Сапарева или детето на @audiman (той и е фен) на Пчелина. Преди,като спра някъе и някой ми минава с ръчичка предния капак, е така. Като нямаше нищо и е прашна, остават холограмки. Минавах с вакса, тя ги запълва тези леки язвички и след 3-4 измивания си пада....и пак минавам. Докато накрая не я полирах и избоцах керамика.
П.С: На Жеравна бяхме на един банкет. Спрели сме 5-6 Шкоди, 2 БМВта и едно каталясало Ауди
Определено си заслужава предн броня и капак.
Но , аз винаги съм карал и по-внимателно де. Не се набивам зад колите.
По-нов си във форума, в смисъл, че преди 4-5 години още бях писал, 3 години като експлоатирах Октвията, че платмасата и на бронята е много мека. И леки камъчета я гънат или остават следи. Преди имах Фабия 1 РС, сега в Моркова. Първите 3 години я карах нон-стоп, във всякакви условия. На пъя съм оставал в преспите с замръзнала нафта при -22 и як вятър и преспи. Стоеше пред блока и за 3 години съм имал 2-3 камъчета само. После се изчанчих и взех да пазя с времето и форума. А с Октавията, хем гледам да пазя и камъчетата я правиха бронята на решето.
Вече н новите Кодиаци, Кароци, 4ки и Супърби, не ги знам те как са с пластмасите.
Едно време бяха по-корави и боята яка.
Керамиката си съхне, печенето и е просто за да съкратят процеса на съхнене.

- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Да не се редактирам, но да кажа : На тъмни коли е задължително даже. Когато човек няма условия, нашите мивки са с много варовита вода. Отделно- сливи, черници, падне ли....ецва в лака и и евава мамата.
Предимството е най-вече от варовити петна, птичи екстременти и тн.
П.С: На Берлингото ми, работника ходи до Варна, исрала се чайка, ама хубаво над задна плъзгаща врата лятото на 36градуса. Прибрал се мързела, не я пръснал на левчето, оставил я така и на следващия ден я изми.
Мога да снимам, как лайненцето се е ецнало в лака и си стои така, все едно си бил залепил лепенка за 1 година и после си я отлепил. И това само за едни има няма 30часа.
Мамата си джаса!
Предимството е най-вече от варовити петна, птичи екстременти и тн.
П.С: На Берлингото ми, работника ходи до Варна, исрала се чайка, ама хубаво над задна плъзгаща врата лятото на 36градуса. Прибрал се мързела, не я пръснал на левчето, оставил я така и на следващия ден я изми.
Мога да снимам, как лайненцето се е ецнало в лака и си стои така, все едно си бил залепил лепенка за 1 година и после си я отлепил. И това само за едни има няма 30часа.
Мамата си джаса!

- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Аз да ви кажа относно боята.
Наложи се да се боядисва врата, но не по каско и в официални, доверени, одобрени, сервизи, та отивам аз прибояджията и му казвам искам най-добрата боя и лак и той ми казва отиваш в магазина и си казваш. Отивам в магазина и там ми казват - основат си е основа, т.е. боята, цвета, обаче после лака основно две разновидности, обикновен/масовка и твърд. Обикновения стои мек и подлежи на полиране колкото е нужно пъти и се износва/надрасква/лесно губи блясък/матира се, докато другия е твърд и се полира само веднъж докато още не е финално изсъхнал като след като изсъхне неможе да се полира става яко твърд и почти не се драска и матира, поема камъчета без видими следи.
Наложи се да се боядисва врата, но не по каско и в официални, доверени, одобрени, сервизи, та отивам аз прибояджията и му казвам искам най-добрата боя и лак и той ми казва отиваш в магазина и си казваш. Отивам в магазина и там ми казват - основат си е основа, т.е. боята, цвета, обаче после лака основно две разновидности, обикновен/масовка и твърд. Обикновения стои мек и подлежи на полиране колкото е нужно пъти и се износва/надрасква/лесно губи блясък/матира се, докато другия е твърд и се полира само веднъж докато още не е финално изсъхнал като след като изсъхне неможе да се полира става яко твърд и почти не се драска и матира, поема камъчета без видими следи.
Günter Stg 1
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Зле са. По външните пластмаси на моя Карок остават следи само от поглед. Лакът и боята са много тънки и вече имам следи от дребни камъчета по предния капак и пасажерската врата и то, както казваш, без да се навирам в колата пред мен. Засега предното стъкло се държи.BlackPearl написа: 08.01.2022, 21:09:24 Вече н новите Кодиаци, Кароци, 4ки и Супърби, не ги знам те как са с пластмасите.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Аз имам фолио само на фаровете... Прендата броня и да се надупчи, дреме ми, пластмаса е - имам каско, боядисвам я от време на време. Ако някъде по метала се случи - боядисвам и лакирам с китчето боя, което си взех от ET, а в последствие - оправям я обикновено по автокаско. Така или иначе все се намира някой да я одере. Виж, за керамика на интериора не бях и чувал, щеше да е добре да направя... Сега вече няма много смисъл. Сега едно пране би ме оправило, но ще е лятото и трябва да видя някаква втора кола първо да взема, защото разкарах полото...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
При Жоро става за ден. Няма нужда от друга кола 
- Pijomir
А съхнене и прочие?
При кой Жоро - наш Жоро?![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
При кой Жоро - наш Жоро?
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
- Pijomir
Ако става за ден, ще звънна определено... ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
-
shpeki
Винаги има смисъл за керамика на салона. Като ходиш да ти го перат може да попиташ, ще е точният момент.Pijomir написа: 09.01.2022, 09:35:32 Аз имам фолио само на фаровете... Прендата броня и да се надупчи, дреме ми, пластмаса е - имам каско, боядисвам я от време на време. Ако някъде по метала се случи - боядисвам и лакирам с китчето боя, което си взех от ET, а в последствие - оправям я обикновено по автокаско. Така или иначе все се намира някой да я одере. Виж, за керамика на интериора не бях и чувал, щеше да е добре да направя... Сега вече няма много смисъл. Сега едно пране би ме оправило, но ще е лятото и трябва да видя някаква втора кола първо да взема, защото разкарах полото...
- Pijomir
Може, да. Ще питам. Както казах, дори не знаех, че на салона се прави подобно нещо...
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
лятото става , аз си пера салона сам с перяща прахосмукачка Делонги penta multivac, която не си знае годините сигурно е на 27-8 години. Изсмуква почти до сухо, докато мина целия интериор , там от където съм започнал вече е сухо напълно. Професионалните машини 100% постигат още по-добри и бързи резултати, така че няма какво да те притеснява. А за керамика на интериора и аз не бях чувал, ако може някой с две три изречения да обясни като на индианец
- Pijomir
И ние на вилата имаме такава, но нещо сме изгубили приставката за миене. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)