Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- sve
- Гараж: Roomster 1.4 TDI 80 hp
Superb II 2.0 TDI 170 hp, 4x4, 6DSG
Superb III 2.0 TDI 190 hp, 4x4, 6DSG
Значи 2 телефона безжично може.
1 по жица и 1 по въздуха не може ... нелогично ми е!
Язък!
П.С. Мерси за помощта!
1 по жица и 1 по въздуха не може ... нелогично ми е!
Язък!
П.С. Мерси за помощта!
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Здравейте,
Октавия 3, 2016 с мултимедия Амундсен - има безжично зареждане, но безжичен carplay не можах да подкарам - връзвам с wlan, какво ли не - явно тази мултимедия няма хардуера за подобна връзка. С кабел всичко си работи добре (ползвам apple).
Та, започнах да гледам тези адаптери, които ти правят мирорлинк-а безжичен - carlinkit 3.0 и CPLAY2air.
Някой има ли впезатление кое от двете е по-добро и изобщо има ли по-оптимален вариант да се направи безжичен мирорлинка, без да се сменя мултимедията?
Октавия 3, 2016 с мултимедия Амундсен - има безжично зареждане, но безжичен carplay не можах да подкарам - връзвам с wlan, какво ли не - явно тази мултимедия няма хардуера за подобна връзка. С кабел всичко си работи добре (ползвам apple).
Та, започнах да гледам тези адаптери, които ти правят мирорлинк-а безжичен - carlinkit 3.0 и CPLAY2air.
Някой има ли впезатление кое от двете е по-добро и изобщо има ли по-оптимален вариант да се направи безжичен мирорлинка, без да се сменя мултимедията?
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Аз по препоръка на @odo взех CPLAY2air. Има дреболии дето ме дразнят, но като цяло е ТОП!
-
mykacu
Оказа се в ютуб има доста ревюта. Извадих скрийншот, където са сравнени характеристиките за свързване на доста от моделите на пазара.
carlinkit и cplay2air са идентични продукти, дори от един и същ сървър си сваляли ъпдейтите.
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=kmuu1q1 ... arPlayLife
Скрийншот

carlinkit и cplay2air са идентични продукти, дори от един и същ сървър си сваляли ъпдейтите.
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=kmuu1q1 ... arPlayLife
Скрийншот

-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Това не е ли за айфони само?
Сега се зачудих и искам да се допитам и до вас дали някой не е пробвал нещо подобно:
Купува се евтин телефон, на който да му се сложат приложенията и да стой винаги във колата и вързан към андроидауто-то. Предполагам до 100лв се намират доста прилични телефончета за тази цел. И предвид, че всички донгали струват двойно то ...
Сега идва момента с интернета:
1. вариант първи - хот спот от личния телефон, въпросът е дали няма да пада бързо батерията и да загрява самия телефон докато е в джоба на хотспот за да захранва с интернет телефона в колата.
2. вариант втори - клонирана сим карта (мисля че операторите предлагат такава услуга за 1лв на месец) която си се слага в телефона на колата и воаля...
Споделете мнение, какво мислите по върпоса и "има ли почва у нас"
-
mykacu
Да, всичките устройства в тази таблица са за Apple устройства. За такова ми беше питането.Dzhelebov написа: 20.04.2022, 11:15:06 mykacu написа: ↑19.04.2022, 15:47:28
carlinkit и cplay2air
Това не е ли за айфони само?
В крайна сметка се спрях на Carlinkit 3.0 - през един от уж официалните сайтове с код за отстъпка излиза 150лв.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Става, но каква е идеята ?Dzhelebov написа: 20.04.2022, 11:15:06Това не е ли за айфони само?
Сега се зачудих и искам да се допитам и до вас дали някой не е пробвал нещо подобно:
Купува се евтин телефон, на който да му се сложат приложенията и да стой винаги във колата и вързан към андроидауто-то. Предполагам до 100лв се намират доста прилични телефончета за тази цел. И предвид, че всички донгали струват двойно то ...
1. вариант първи - хот спот от личния телефон, въпросът е дали няма да пада бързо батерията и да загрява самия телефон докато е в джоба на хотспот за да захранва с интернет телефона в колата.
2. вариант втори - клонирана сим карта (мисля че операторите предлагат такава услуга за 1лв на месец) която си се слага в телефона на колата и воаля...
Споделете мнение, какво мислите по върпоса и "има ли почва у нас"![]()
Защото:
- батерията ще пада на Hotspot
- ако не е клонирана картата, то обажданията ще бъдат само на закачения телефон, а този в джоба няма да може да възползва от "свободно ръце".
-
malak
- Гараж: Superb 3
- батерията ще пада на Hotspot - Ако е за дълъг път безжичното зарядно няма ли да успее да навакса
- ако не е клонирана картата, то обажданията ще бъдат само на закачения телефон, а този в джоба няма да може да възползва от "свободно ръце". - разговорите не стваха ли през Синия Зъб, освен ако когато имаш единия телефон с Андоид Ауто а другия с Bluetooth нещо да се сбъгясва, утре може да го тествам ако не збарвя
- ако не е клонирана картата, то обажданията ще бъдат само на закачения телефон, а този в джоба няма да може да възползва от "свободно ръце". - разговорите не стваха ли през Синия Зъб, освен ако когато имаш единия телефон с Андоид Ауто а другия с Bluetooth нещо да се сбъгясва, утре може да го тествам ако не збарвя
-
mykacu
Варианта с клонирането на сим картата ми се струва интересен. Единствено, не съм сигурен в принципа на работа при клонирана карта - звънят и двата апарата едновременно сигурно. Може би няма да виждаш на основния апарат разговорите, които си направил през този в колата, ама да речем, че това е малък минус. Някой сеща ли се за други минуси?Dzhelebov написа: 20.04.2022, 11:15:06 Купува се евтин телефон, на който да му се сложат приложенията и да стой винаги във колата и вързан към андроидауто-то. Предполагам до 100лв се намират доста прилични телефончета за тази цел. И предвид, че всички донгали струват двойно то ...
/АА и блутут по едно и също време е несъвместимо - или едното, или другото. 2 през блутут - да./
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
mykacu, клониране само от А1 и то ако основната карта не е на неограничен интернет с 5G. Ако се клонира само за data, няма да звънят и двата телефона.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
konstantin80
- Гараж: Megane III 1.9 dci
От вчера на waze ми замръзва екрана и не ми се ъпдейтва местоположението. Навигирането до адрес работи. Google maps си работи. Свързвам го без кабел. Някакви идеи ?
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
И при мен, на кабел, са се получавали преди разни такива аномалии - не обновява местоположението, после изведнъж преизчислява, после пак замръзва. Нещо ми се върти в главата, че беше минал някакъв ъпдейт на телефона и се беше включила някоя от онези опции за икономия на батерия.
-
mykacu
-
konstantin80
- Гараж: Megane III 1.9 dci
Сега имах време малко да си поиграя. Оказа се, че и на самия телефон също не обновяваше местоположението. Изчистих кеша и тръгна и през адроид ауто и на самия телефон.
-
mykacu
Carlinkit 3.0 дойде. Тествах го 1-2 дни и го разкарах.
Като цяло, работи така както е описано - върши работа.
Минуси, с които не ми се свикваше
- лаг при смяна на песни (по подразбиране е 1s и може да се намали, но тогава започват по-чести прекъсвания на музиката.)
- много голяма вероятност за едно единствено "пукане"/прекъсване/лаг в началото на почти всяка песен.
- вероятност за неуспешно изходящо обаждане - веднъж на няколко набирания директно прекъсва набирането. Рестартирах и се оправи.
- качеството на аудио сигнала е значително по-лошо от кабелното. (бях впечатлен, че дифолтния блутут стрийм е с най-дълбок и силен звук, та, дори кабелния carplay не е с перфектен аудио сигнал).
- компактен е, но пак заема място и кабелът дразни. Трябва някакви магии да се правят, за да се скрие по-добре. А безконтактното зареждане в октавията ми е толкова на неудобно място, че предпочитам всеки път да закачам кабел.
Като цяло, работи така както е описано - върши работа.
Минуси, с които не ми се свикваше
- лаг при смяна на песни (по подразбиране е 1s и може да се намали, но тогава започват по-чести прекъсвания на музиката.)
- много голяма вероятност за едно единствено "пукане"/прекъсване/лаг в началото на почти всяка песен.
- вероятност за неуспешно изходящо обаждане - веднъж на няколко набирания директно прекъсва набирането. Рестартирах и се оправи.
- качеството на аудио сигнала е значително по-лошо от кабелното. (бях впечатлен, че дифолтния блутут стрийм е с най-дълбок и силен звук, та, дори кабелния carplay не е с перфектен аудио сигнал).
- компактен е, но пак заема място и кабелът дразни. Трябва някакви магии да се правят, за да се скрие по-добре. А безконтактното зареждане в октавията ми е толкова на неудобно място, че предпочитам всеки път да закачам кабел.