Различни указания на навигацията

Модел Kodiaq - 7-местен SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ecubg
Мнения: 6
Регистриран на: 25.02.2022, 10:00:10
Репутация: 3
Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4

Различни указания на навигацията

Мнение от ecubg »

Здравейте, през изминалите почивни дни ми се наложи да търся адрес в София и за това реших да използвам навигацията на колата. Въведох адреса, избрах си маршрут и тръгнах. Изкарах указанията на двата дисплея - на арматурното табло и на инфотейнмънта, като гласовите указания бяха в синхрон с указанията на арматурнот табло, а цялостният маршрут се виждаше на инфотейнмънта. Уточнявам, че арматурното табло НЕ е дигитално и на него се визуализират само стрелки и наближаващи завои/отбивки, а не цялата карта.
На два пъти указанията на арматурното табло (заедно с гласовите команди) се различаваха от маршрута, показан на инфотейнмънта.

Пример: Маршрутът ми е южна дъга от Горубляне към Бояна, наближавайки разклона към Симеоновско шосе, указанията на арматурното табло (и гласовите указания) ме карат да сляза от околовръсното и да завия надясно, тоест да тръгна в посока към Студентски град, а в същото време визуализацията на инфотейнмънта показава продължаване на маршрута по околовръсния път. Вторият случай беше идентичен на първия.

Дали някой от Вас се е сблъсквал с подобен проблем и дали има някакви актуализации за навигацията. Автомобилът е в гаранция.
ecubg
Мнения: 6
Регистриран на: 25.02.2022, 10:00:10
Репутация: 3
Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4

Различни указания на навигацията

Мнение от ecubg »

Имам записан час в ЕТ тази седмица за преглед на софтуара. Да видим дали ще излезе някакъв проблем.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Мнения: 11533
Регистриран на: 26.08.2015, 16:16:57
Репутация: 2886
Местоположение: София
Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Различни указания на навигацията

Мнение от Цецо75 »

Незнам какво ще ти кажат в ЕТ, но личното ми мнение е, че фабричната навигация е пълно дърво. Юзерския интерфейс е на ниво IGO отпреди 15 години. Аз се пробвах няколко пъти - е избеснях и повече не опитвам.

Съвета ми е да си вържеш медията с телефона и да си ползваш някаква нормална навигация.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kodiaq”