Skoda Octavia на газ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
- Гараж: Octavia 3 FL 1,5 CNG DSG 2019
Octavia 1 1.6 MPI CNG 2000
Kamiq Vision 6M CNG 2022 - Обратна връзка:
Skoda Octavia на газ
Преди две седмици получих Камика на жена ми на метан. Аз също карам Октавия3 FL пак на метан. И като получавах Камика изразих съжаление пред техника защо не го поръчах на LPG при тази цена на метана сега. Но като го поръчвах преди една година метана беше в пъти по-евтин. Та отговора му беше, “по-добре”. Във фабричното изпълнение на двигателя на газ имало изменения от нормалния двигател. И при допълнително поставените уредби след изтичане на гаранцията имали случаи с проблеми и ходене по мъките, от Еуратек до BRC и обратно. Колко е вярно това не знам, или просто го каза да не съжалявам за избора си. То пък от няколко дни започна драстично падане цената на метана.
- lybrator
- Гараж: '16 Octavia Style 2.0 TDI 150 DSG
'05 C180 Kompressor SportCoupe LPG
'97 Berlingo 1.8 LPG
'15 Vivacity 0.05
Skoda Octavia на газ
Какъв е ориентировъчният разход на Шкодите с фабричен метан - октавия, камик, скала?
От чисто любопитство питам
От чисто любопитство питам

-
- Гараж: Octavia 3 FL 1,5 CNG DSG 2019
Octavia 1 1.6 MPI CNG 2000
Kamiq Vision 6M CNG 2022 - Обратна връзка:
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Skoda Octavia на газ
Според последните прогнози за ноември метана трябва да е около три и малко лева. При 6.50 за килограм нещата изглеждат много грубо като разход в лева.
- lybrator
- Гараж: '16 Octavia Style 2.0 TDI 150 DSG
'05 C180 Kompressor SportCoupe LPG
'97 Berlingo 1.8 LPG
'15 Vivacity 0.05
Skoda Octavia на газ
Вчера минавах по Мушанов, под Земляне беше 3.99. Ако наистина се постигат разходи от 3 4 кг на 100км, на тази цена пак е по-добре от дизел
-
Skoda Octavia на газ
от 01.11 пада с 45 % цената. В момента в Пловдив има на 4,33 лв./кг. би трябвало стане около 2,40 лв./кг. Започнаха да се нормализират нещата, дано е за по дълъг период.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Skoda Octavia на газ
По мои наблюдения никога поевтиняването на колонката не е със същия процент,какъвто е обявеният от Булгаргаз.
-
Skoda Octavia на газ
Така е прав си. Днес в Пловдив на колонка 2,53 лв/кг. на Глобал комерс, на Инсата е 2,60 лв/кг. без отстъпката. Пак е скъпо , но все пак глътка въздух. Иначе като трябва да го увеличават точно си спазват процентите.....
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Skoda Octavia на газ
Здравете колеги,
Тъй като прегледах темата и не видях коментари относно качеството на изпълнение... Някой може ли да сподели опит и впеччатления за BRC България относно качество на работа?
От скоро съм собственик на Skoda Octavia 4 с 2,0 TSI мотор. От Шкода ме уверяват, че няма никакъв проблем, ако реша да си поставя газов инжекцион на Prins в BRC България- гаранцията на автомобила се запазва, също така и спрямо техния опит- уж нямали никакви проблеми...
Като голям почитател на газовите уредби знам, че до голяма степен безпроблемната работа на двигателя на газ зависи най- вече от правилния монтаж и настройка на системата - т.е. от професионализма и опита на сътветния майстор газаджия. В конкретния случай относно качество на компоненти/хардурер/софтуер нямам притеснения, тъй като до колкото знам холандската фирма Prins са може би най- добрите в тази сфера. Т.е. тук отново опираме до това до колко качествено си вършат работата в съотвения сервиз (в случая BRC).
Та ще се радвам ако някой може да сподели опит, особено при монтаж на такава газова при нови автомобили в гаранция- имало ли е някакви проблеми при монтажа/ работа на двигателя и тн..
Благодаря!
Тъй като прегледах темата и не видях коментари относно качеството на изпълнение... Някой може ли да сподели опит и впеччатления за BRC България относно качество на работа?
От скоро съм собственик на Skoda Octavia 4 с 2,0 TSI мотор. От Шкода ме уверяват, че няма никакъв проблем, ако реша да си поставя газов инжекцион на Prins в BRC България- гаранцията на автомобила се запазва, също така и спрямо техния опит- уж нямали никакви проблеми...
Като голям почитател на газовите уредби знам, че до голяма степен безпроблемната работа на двигателя на газ зависи най- вече от правилния монтаж и настройка на системата - т.е. от професионализма и опита на сътветния майстор газаджия. В конкретния случай относно качество на компоненти/хардурер/софтуер нямам притеснения, тъй като до колкото знам холандската фирма Prins са може би най- добрите в тази сфера. Т.е. тук отново опираме до това до колко качествено си вършат работата в съотвения сервиз (в случая BRC).
Та ще се радвам ако някой може да сподели опит, особено при монтаж на такава газова при нови автомобили в гаранция- имало ли е някакви проблеми при монтажа/ работа на двигателя и тн..
Благодаря!
-
Skoda Octavia на газ
Разбират си от работата, препоръчвам да им гласувате доверие - личен опит.
-
- Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Skoda Octavia на газ
Здравейте,
има ли някой с двигател 1.5 TSI/110 kW/150 к.c.,6M да сподели мнение как работи колата на газ, усеща ли се разлика при бензин и газ?
има ли някой с двигател 1.5 TSI/110 kW/150 к.c.,6M да сподели мнение как работи колата на газ, усеща ли се разлика при бензин и газ?
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Skoda Octavia на газ
Това зависи силно от класа на газовото и как е монтирана. При най-високия клас системи няма разлика в динамиката и работят с до 10%разход на бензин. Имаме няколко т рока с 1.5 тси и един артеон с 2.0 190 коня с монтирани Принс системи. Хората за доволни и нямат ядове.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!