100 С

Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
shibumi

Škoda Фен

Мнения: 138
Регистриран на: 07.04.2020, 17:08:04
Репутация: 44
Местоположение: София
Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

100 С

Мнение от shibumi »

Привет на всички !

Не зная да колко има връзка, но някога първата кола на родителите ми беше Шкода 100 С в тъмночервен цвят.
Разказвали са ми няколко истории как в годините в които нямаше детски столчета, майка ми ме е возила на предната седалка до нея и при не едно и две спирания съм тествал здравината на таблото с глава [smilie=sarcastic.gif]
Тъй като в ранна детска възраст ( а пък и в онези години нямаше много разнообразие ) не разбирах много "тънкости" за различните марки не мога да кажа дали е имало гордост или недоволство, че точно това е семейната кола а не някаква друга...
След това родителите ми се разведоха и колата вече беше нещо "чуждо"
Когато започнах да различавам и познавам различните марки и модели виждах, че Шкода се различава от моделите идващи от СССР, но основно въздишах п редките в онези години "западни" автомобили. На улицата където живеех за кратко имаше едно "вечно" паркирано Волво. Много се впечатлявахме че километража му беше съвсем различен - хоризонтален, и имаше скала до 180 или дори 200 км.
Доста години не обръщах особено внимание на Шкода, докато веднъж в кваратала не видях Шкода 120 Купе със чуждестранна регистрационна табела.
Изглеждаше много различно и интересно. Докато я обикаляхме и оглеждахме с приятели от квартала, реших да се направя на "специалист" и да ритна едната гума ( волана беше завъртян и предната част на протектора на предната гума се виждаше) при което се включи алармата и всички заедно избягахме :)
Години след това на едно изложение в бившата зала Фестивална видях новата Фабия иииии много ми хареса. Разбира се зяпах и един Сеат Леон в някакво спортно изпълнение ... около 2000 година мисля че беше. Заглеждах и Октавиите, но Фабията някак си доста ми допадна.
Нямаше никаква възможност дори да се направи опит за сравнение със Шкода 100 С.. от това което разбирах на онзи етап.
Сега когато имам малко повече личен опит, и съм прочел малко повече ( без да имам претенции че разбирам каквото и да е ) виждам, че за времето си Шкода 100 и 1000 са били не лоши автомобили.
Наскоро попаднах на клип във Ютуб, какво е направил един младеж със Шкода ... разбира се 110 спорт, но пак е от семейството на Шкода 100Приятно гледане :)
shibumi

Škoda Фен

Мнения: 138
Регистриран на: 07.04.2020, 17:08:04
Репутация: 44
Местоположение: София
Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

100 С

Мнение от shibumi »

Привет !!!
Много Благодаря!!! За положителните оценки !
Сега като чета... виждам, че понеже писах късно снощи... съм пропуснал част от нещата,които исках да кажа, но основното беше клипчето и много се радвам, че е харесало на колегите :)
Публикувай отговор

Обратно към “100, 1000MB”