Проблем с придърпване Skoda Octavia II

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
papasd
Мнения: 2
Регистриран на: 19.03.2023, 10:16:00
Репутация: 0

Проблем с придърпване Skoda Octavia II

Мнение от papasd »

Здравейте, другари! :)

Имам проблем с придърпване на Шкода Октавия, 2006-та година, 2-ра генерация, 150 к.с., 2.0 FSI, бензин. Колата е с 6-степенен автоматик японски и при загрят двигател и скоростна кутия (и най-вече в най-големите задръствания) придърпва и тресе при потегляне единствено и при смяна 1-ва към 2-ра предавка и по-малко тресене от 2-ра към 3-та предавка. Усещането е като вибрация и моментно тресене при подаване на газ. Рециклирано е клапанно тяло "мозък" на скоростите преди около 25000 км и сменено трансмисионно масло. Прекъсването и придърпването при диагностика на майстор толкова бързо става, че не мога да го засекат с диагностика. Повечето сервизи, където съм водил колата казват, че й няма нищо и не засичат нищо. Просто не могат да разберат дали проблема е механичен в кутията или е възможно да е от горивната система проблема, някакво прекъсване по двигателя и т.н. Само веднъж един майстор, който уж разбира, докато я караше й направи диагностика и при прекъсването и втрисането отчете доста грешки наведнъж, ама без подробности. Една сутрин паля двигателя и колата тресеше и светеше и мигаше Check Engine.Ама си тресеше здраво единствено на студен двигател. Това беше еднократно само и повече не го е правила. Направихме й диагностика(DELPHI e диагностиката) един познат и ще прикача снимка какво е излязло на нея. Общо взето е много специфичен проблем, който не го прави винаги. И когато не карам в задръстванията не го прави или го прави много малко. А в големите задръствания при по-рязко подаване на газ, когато вече е загряла напълно колата и двигателя, и кутията, колата придърпва повече при превключване от 1-ва към 2-ра и от 2-ра към 3-та по-леко втрисане. Доста е неприятно. Ще се радвам, ако някой от Вас ми даде съвет какво да правя. Благодаря! браво [smilie=yahoo.gif]
papasd
Мнения: 2
Регистриран на: 19.03.2023, 10:16:00
Репутация: 0

Проблем с придърпване Skoda Octavia II

Мнение от papasd »

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”