Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Продължавайте момчета,който иска може да ги види на живо в Пловдив Аз нямам намерения да убеждавам никой,не и след 25г опит в бранша!
Отрицанието е нормална реакция на мозъка когато се среща с неразбираема материя,информация…
В случая маслото изобщо не е важно,даже за първи път съм с това само защото е Шел на добра цена.
Хайде със здраве!
Абсолютно нищо грешно колега-98% от хората сменят на такива интервали,и двигателите са им здрави. На база опита през годините си бях поставил за цел да постигна такъв резултат и при кола на 300+ без да ползвам engine flush. Първоначално съм ползвал само масла с много високи TBN стойности но съм следил и сулфатната пепел заради DPF разбира се. Трудно се намира такава комбинация. Обикновено три смени на около 3-4000км първоначално водят до драстично намаляване на въглеродните отлагания. Самата чернилка която се вижда е всъщност самото масло което бавно но прогресивно се разпада на фракции. Обикновено се случва след около 5-6000км при масовите крекове.
Хубавите синтетики като Ravenol,Amsoil,Mobil( ако се намери истински) Shell държат около 8к според стила на шофиране и моточасовете. Това е на кратко темата е брутално дълга за тук. Чистата щека е гаранция за това че масленият филм контактува на достатъчна площ с метала. Повечето модерни масла са с обратен поляритет и силно се привличат от голите метали. Ако осигурим чиста среда си гарантираме максимално защитени повърхности. В такива мотори трудно се откриват смолисти отлагания и корозия тъй като маслото е имало възможността да защити правилно всички части.