Formula Skoda MTX 1-01 1970

Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
todor_rs
Гараж: Skoda 130RS
Обратна връзка:

Мнение от todor_rs »

Та ето до къде я докарах,предното окачването е монтирано,след това монтирах мотора и скоростната кутия,като кутията е част от задното окачване,следователно след нея сложих задните носачи и амортисьорите. изработих разширителния съд,който има 2 извода,този по средата влиза в главата на мястото на термостатното тяло,а долния захранва радиатора(нещо подобно като при 130РС,мотора е без термостат и водата циркулира постояно през радиатора,а и също като РС няма перка за охлаждане)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Намерих и джанти Електрон,който за първи път са слагане на нея и на състезателната Шкода 1000МБ
Изображение Изображение
todor_rs
Обратна връзка:

Мнение от todor_rs »

На 10 февруари пристигна дългоочакваната пратка от Чехия.,а имено спойлерите на болида,на 7-то небе съм.Веднага ги наложих,много отдавна си представях този момент.
ИзображениеИзображение
Нещо интересно,спойлерите се оказаха от тази формула,която като разцветка ми е любима и имам много нейни снимки на лаптопа.Освен по резцветката хванах ,че спойлерите са нейните,защото на скоро си личи че са махнати лепенките и под тях червената боя естествено е по свежаи могат да се прочетат надписите
Изображение
todor_rs
Обратна връзка:

Мнение от todor_rs »

По Великден завърших скоростния механизъм,стана сравнително бързо,хода е доста къс,но е въпрос на свикване.
ИзображениеИзображение
Набързо направих и стойка за тубата,в която влизат всички отдушници,маслените пари от мотора,от скоростната кутия и от разширителния съд на водата.
Изображение
след това изработих горните упори на носачите,към рамата са на унибали и там става движението,също и са раздвижни за да може да се регулира надлъжния наклон на шенкела.
ИзображениеИзображение
Между времено бях поръчал от Словакия фланец за спортен волан,и той пристигна.Монтирах волана,не е чешки,а стар италиаски волан но мисля,че си заспа.
Изображение
todor_rs
Обратна връзка:

Мнение от todor_rs »

И последно,което направих по Празниите бе да монтирам водния радиатор.Тук имаше умуване как да го сложа правилно във спойлера,снимки имам на стойката и захвата към рамата,но проблема беше как да му хвана ъгъла на който седи във самия споилер.Умувах го една вечер,но го измислих. превързах радиатора с тел към рамата,монтирах спойлера,изпънах телта и радиатора си зае точния ъгъл във споилера,после махнах спойрела,радиатора си остана така и му изработих рамката
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
todor_rs
Обратна връзка:

Мнение от todor_rs »

Направих изпускателния колектор.Той е тръбен,3 тръби се събират в една
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Сложих и редукторен стартер от Фелиция,освен,че е мега лек и компактен,развърта и мотора по бързо
Изображение
След стартера,направих сложната ел.инсталация от 5 кабела :))
Същевремено направих и арматурното таблоИзображениеИзображение
todor_rs
Обратна връзка:

Мнение от todor_rs »

Завърших водната система,един приятел ми калайдиса водния радиатор,при формулата се затапва капачката за наливане и единия извод се извърта и слага на друго място,а и освен това имаше и пробойни от 50 годишния си стаж.След окончателното му монтирване прокарах и водните тръби и маркучи до него.ИзображениеИзображениеИзображение
todor_rs
Обратна връзка:

Мнение от todor_rs »

Вторник Ванката от Разград завари разиширителния съд ,но стана късно и сряда сед работа,го монтирах,налях бензин и тя взе,че запали от раз.Направих един клип,но е от второто и палене

Никакви ядове няма,работи страхотно,е наложи се да подменя въздушните жигльори,и от кранчето прикапваше антифриз,но го оправих.И петък след работа я вкарах на стенда за сходимост,От работата ми,ми е ясно как трябва да станат наклоните и сходимоста на една състезателна кола,но предваритено бях чел за параметрите,точно за такъв тип формули.Оказа се,че страничния наклон е още по отрицатеен от например една състезатена кола.И така в наклон(camber) -3градуса,наклон на шенкела(caster)+4 и на сходимост +2,задницата -2гр наклон и-6 мм.И така остава утре жилото на газта и да си излея седалката и съм готов за тестове ИзображениеИзображениеИзображение.С този пост стигнах до реално време,в момента формулата е готова и в петък ще са първите тестове на летището
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Човек, това е нещо, което не се вижда често, особено пък на наша територия. Не съм запознат с автомобила, освен от картинки, но покрай тази тема прочетох разни материали. Страхотна работа! Благодаря за споделеното тук! Успех в тестовете! наздраве
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Мога да кажа само едно голямо ЕВАЛА !!! [smilie=thank_you2.gif]
Изображение
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Обратна връзка:

Мнение от Бай Онзи »

Аш колсун, афереми, машала и други суперлативи за труда и професионализма.
Аватар
tsb

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Усеща се старата школа. Отличен проект и всичко капитално е продукт на собствените две ръце на автора, които изглежда са златни :)
Много заслужен респект колега.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
Škoda 130LRh

Škoda Мод

Гараж: Škoda Felicia 1.3-МОРКОВА
Škoda 120 L-136 1987
Škoda 120 L 1986 (LS)
Škoda Octavia Mk1 Vrs
(Общо Шкоди 14 броя)

Мнение от Škoda 130LRh »

Тошко , Приятелю радвам се , че сподели направеното от теб и тук . Още повече , че успях да я видя и на живо . Успя да реализираш още един мечтан проект . браво 1кола 1кола
КЕФА ЦЕНА НЯМА ...
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Такова нещо дори човек с много пари и познати ще му е трудно да го направи като теб. Поздравления за идеята и браво за реализацията!
Благодарим, че го сподели и пожелаваме много успехи, и радостни мигове! [smilie=yahoo.gif] браво
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Всички очакваме да видим тази формула на събора и разбира се в действие на писта Междене.
Силно се надявам да имаме шанс срещу нея [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “110, Garde, Rapid”