Проблем със спирачна помпа за 105L

Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
105L

Мнение от 105L »

Здравейте, знам, че тук е единствената възможност да открия някой наистина да разбира от стари Шкоди, благодаря предварително за отделеното време. Имам нужда от помощ за намиране на спирачна помпа за 105L 1978г - Шкодичката е на баща ми, той дълги години - откакто е произведена - си я ремонтира сам, но буталото на спирачната помпа в един момент е блокирало, и той не е могъл да го раздвижи, така че поръчах нова такава, но е различна от оригиналната..
Взех я от Аутодок
https://www.autodoc.bg/ferodo/7864967
по всички каталози и всички сайтове дето гледах за тоя модел излиза такъв чешит, обаче се оказва различна от оригиналната стара - закрепването е различно и свързването също. Той я нагоди човека, закрепи я и я свърза, обаче не ще да направи налягане. Има ли някой да се е занимавал с такъв проблем или някаква идея как да намеря помпа, която да е същата като старите, а не различна като по новите каталози. Благодаря отново.
105L

Мнение от 105L »

Изображение
Red 120l

Мнение от Red 120l »

Здрасти
Като старата помпа за съжаление вече не се предлага никъде. За нея се намират само ремонтни буталца, но до колкото съм чувал проблема винаги е в самия цилиндър на помпата. Аз имам два броя Шкода 120л 82г. и едната я купих със сменена помпа, същата като тази новата която сте сложили и при мен си работи. Другата ми шкода си е с оригиналната помпа и е същата като вашата оригинална, така че би трябвало и при вас да стане, освен ако при смяната на моята не са правили някакви преработки, но нямам представа. Ето, прилагам и снимка как е монтирана: Изображение
Съжалявам че не мога да помогна с някакъв конкретен технически съвет, но ще следя темата и каквато информация имам по въпроса ще се радвам да я споделя. Може да проверите дали е добре обезвъздушена системата...при мен след дълъг престой, педала на спирачката потъваше и не се връщаше обратно, мислех че ще трябва да сменям помпа, но след обезвъздушаване се оправи.
raicho

Мнение от raicho »

По-старите 105/120 нямат сервоусилвател на спирачките. Старите помпи имат вграден нагнетателен клапан за остатъчно налягане 0,6-1,6 атм. /голямата гайка/. Предлагам да се направи на струг клапан и да се монтира към настоящата помпа.
Един път смених спирачна помпа. За втория ремонт нямаше откъде да се купи нова помпа. Смених буталото с двойна пружина и гумички на малкото бутало.
Rapid130

Мнение от Rapid130 »

Проблемът с купените като нови помпи съществува, помпата трябва да е оригинална, ако ще и втора употреба, виж в интернет, правят гумички по поръчка, ако занесеш помпата, поне едно време го правеха някъде ако ти е поизносен цилиндъра, решава проблема. Навремето имах Шкода 120 и също купих нова помпа, беше черна на цвят, беше все едно грубо излята от чугун отвънка, е след смяната тая кола спираше далеч по-зле от преди. Проблема се пооправи, след като сложих оригинална помпа втора употреба.
105L

Мнение от 105L »

Благодаря на всички за помощта, чак сега видях отговорите. За информация, проблемът беше решен, след като се закара Шкодата на кадърни майстори, които удължиха щеката, която натиска отвътре помпата, старите щеки са къси за новите помпи..
Публикувай отговор

Обратно към “105, 120, 130”