Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от nmnikolov »

Работя в офис на Полиграфията и от сградата са пуснали ето тази фирма MobiWash, която предлага точно тази услуга - безводно миене. Ама някак скъпо ми се струва - 25 лв. за външно измиване и 34лв. за комплексно. За SUV е дори по-скъпо. Иначе е удобно - заявяваш миене, казваш им на кое паркомясто е колата, идват до офиса да вземат ключа на колата и после ти го връщат като са готови. Собствениците на Payhawk се възползват често от услугите им [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
digitalundgrd

Škoda Ludicrous

Гараж: i30N Drive-N '22
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17

Мнение от digitalundgrd »

Аз съм съгласен, че е удобно, еко-френдли-грийн итн, НО колкото и да е напреднала химията и технологията, няма как да "капсулира" безопасно полепналите камъчета и боклуци, които мятат зимата по пътищата.

За леко прашна кола - ОК, може би бих пробвал [smilie=pardon.gif]
Аватар
i_popov
Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4

Мнение от i_popov »

Още не съм мил изцяло безводно. То за зимата не е и препоръчително. Просто няма как да падне грубата мръсотия.
Аватар
marcas

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

nmnikolov написа: 27.02.2024, 16:31:09 Ама някак скъпо ми се струва - 25 лв. за външно измиване и 34лв. за комплексно.
То не е ли стандарт 30-35 лв за комплексно миене на автомобил на всяка автомивка в София?
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Не знам, аз сам си я мия на левчето [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
marcas

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Е по моловете ходят само заможни хора, все пак...
Tuscany

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Някой има ли опит с Carpro Reset? Опитвам се да си изготвя някакъв план за ежемесечно миене и се чудя каква пяна да избера.
Идеята е пинавам с пяна, за да сваля голямата мръсотия и после да правя ONR в гаража за контактно. Мисля при първото миене да сложа някакво керамично покритие на спрей, което да подновя след 2-3-4 месеца. Като при миене преди подновяване ще ползвам Opti-Seal.
Та, чудя се, дали Carpro Reset ще свърши работа за първо миение, т.е. на "гола" боя и после при последващи миенета.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Аз използвам Carpro Reset и супърба директно с него започнах да мия. Използвам го в кофа с вода и в IK Foamer pro 2. До сега винаги съм имал супер резултати, обаче с него не съм постигал много голяма пяна, поне и както го разбивам аз само ръчно. Иначе съм виждал, че с водоструйка много пени. Иначе виждал съм foamer-и да правят голяма пяна дори без водоструйка, ама може и аз нещо да не правя както трябва.
А и само да отбележа, че не съм го пробвал при силно наслоена мръсотия тип много кална кола. Може и тогава също да върши работа, но все си мисля, че с гъста пяна ще е най добре. А и също не знам дали да не слагам малко повече продукт от него и да разбивам директно в бутилката преди пръскане за по плътна пяна.
Tuscany

Škoda Фен

Мнение от Tuscany »

А имаш ли сложена керамика? Понеже моето чудене е за миене "на голо", и после миене върху "напръскана" керамирака, Optimum Ultra Ceramic Seal.
Алтернативно се чудя дали да не взема Carpro Lift за миене 2-3 пъти в годината, а през другото време да мия с KochChemie GSF.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Не, нямам керамика, на голо я мих така. И после и сложих Seal N Shine, и доста чиста стои колата след това. Мисля на пролет да сложа твърда вакса. Аз лично виждам смисъл от керамика само ако сам си я поставяш. Затова и до сега не съм слагал, нямам гараж, в който колата да стои 2-3 дена след поставянето. А цените в детайлинг студиата за мен са абсурдни (като пари, които аз не бих дал с оглед на това, че може и да не видя разлика дори).
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Керамиката е като хомеопатия [smilie=sarcastic.gif]
Единственият смисъл от нея виждам, евентуално да не се цапа толкова бързо колата. Въпреки че, в големите ни градове е такава помия навсякъде по улиците, че не виждам смисъл от нея.
Аз бих инвестирал в фолио.
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

По време на смяна на гумите ми правеше впечатление колко пръст, кал и т.н има по дъното на колата. При условие че тя се кара 99.99% по асфалтов път, мие се всяка седмица основно.
Или ми трябва подемник или канал с който да я измия отдолу.
Оказа се че в съвременния свят имат решение.
Dual-Function Underbody Cleaner, Surface Cleaner for Pressure Washer, 16 Inch, Underbody Car Wash Water Broom with 3 Pieces Extension Rod, 4000 PSI
Поръчах го. След две седмици ми беше доставено.
Трябваше да го направя на бързи връзки, за да може да работи с пистолета на водоструйката. Това отне още около седмица. Вчера го пробвах за първи път.
Очарован съм от резултата. Свали една малка лопата кал,камъчета и т.н от дъното на колата.
В Канада е доста разпространено, поради химията с която ръсят по пътищата. Доволен съм от резултата.
Tuscany

Škoda Фен

Мнение от Tuscany »

В общи линии си свалил шумоизолацията :D

Аз имам още едно питане, по-скоро от сверата на пощипването и вталясването. Тая вечер в София се оказах навън и колата бая се накаля. Утре ще пътувам и не ми се иска да карам така. Но няма да имам време да направя измиване с пяна + ONR и подсушаване. Какво казва канона? Реших, че ще ида да я изпръскам с Carpro Lift (взех и него и Reset) и ще я изплакна. Ама ще трябва да я оставя да изсухне, което според интернет е края на света. Ще е лоша идея да я подсушавам с кръпа, защото вероято ще я надера.
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Отиваш на левчето. Миеш каквото миеш, после мини с техният гланц. Последната програма. В това време навън до краят на седмицата, аз не бих си играл с кърпата.
Има една "далавера" с автомивките сините 5 минути. Имат карти които ги продават/предлагат. Но, понеже персонала е крадлив, ги крият. Какво е предимството с тях:
- взимаш я за 20лв, с 20лв заредени в нея
- при всяко вкарване на пари в нея ти дават 10% допълнително на момента. На техните машини. Вкарваш 10лв, на картата се начисляват 11лв.
- ползваш програмите с 1лв, вместо с 2лв.
Аватар
den4p
Гараж: SKODA Superb 3 1.4, 2018,
2022 VOLKSWAGEN Passat Business 2.0 TSI GPF

Мнение от den4p »

Ако ти е удобно, отиди до Дружба. Преди 3 седмици пуснаха нова автоматична автомивка. Супер измиване + вакса + изсушаване!Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”