Сивата мечка

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
pavel31

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Сивата мечка

Мнение от pavel31 »

@TSI-LK, коя година е Аудито и как е от към пространство за шофьора? Помня, че сядах в едно мисля към 2016/2017та година и леко ми теснееше. Усещах, че предното табло ще ме прегърна всеки момент.
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Сивата мечка

Мнение от TSI-LK »

Колата е 2017-та година.
Като размери вътре е като Супърб, в някои отношения има повече място, в други - по - малко.
Багажникът например е по - малък. Но след като вече не возим по 1-2 колички, пасва.
Таблото в никакъв случай не е голямо, според мен е абсолютно съразмерно.

Иначе пореден уикенд със заигравки.
Понеже шило в торба не стои, та и аз като докарах колата веднага бях разровил да видя какви опции има по спирачната система.
За да е рошава гаргата - винаги се гледа най - големия вариант - в случая W12 и да не са керамика.
Познат се обади, че има W12 на части, бързо направих проверка за съвместимост и след потвърждение решението беше лесно.
Спирачната система на W12 се състои от 6 бутални Брембо апарати отпред и 400 мм. дискове, отзад 356 мм.
Апаратите наистина са брутални на визия, обем и тегло, тука сравнени със стек бира [smilie=sarcastic.gif]

Изображение

Понеже са в безупречно състояние дори и като боя, последва само основно почистване и лека профилактика на буталата.

В хода на подготовката забелязах, че в бързането не съм взел, а в последствие и не ги намерихме 4-те водача на апарата за накладките.
И настана лека паника, защото това е единствената част в спирачната система без парт номер.
Почна едно мислене и търсене, позвъни на този и онзи и разбира се на @ЦецоNOL, тоя бавняр изрови света си за един ден и стигна до артикула, за което голямо евала, човече.
В крайна сметка не се стигна до този вариант, но по - важното е, че има такива хора, на които можеш да разчиташ!!!

След 1 ден дойдоха и дискове и накладки и айде вече сетът беше готов.
Ебаси дисковете, чуек, на живо тея 400мм. са като джанти на нормална кола.

Изображение

Изображение

Хубавото на дисковете е, че не са ектремно тежки, а имат добро охлаждане и от вътрешната страна.
Последва малко профилактика на ламаринки, супорти и хайде да ги мятаме на колата.

Всичко пасна 1:1, следваха нормалните процедури и сега ще върви процеса по улягането и разработката.

Въпреки че и до вчера колата си спираше съвсем доволно, то разликата с този сетъп се усеща веднага.

Аз съм фен на ъпгрей на спирачките като цяло, затова подобно действие щеше да се случи рано или късно.
Еее, случи се рано [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”