Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Трябва да се активира в този случай ТА. Има няколко кодировки, нищо сложно. Важно е че имаш бутона, което означава че имаш капацитивен волан, който е най-същественото за адаптивния лейн асист. Може и само адаптивния лейн асист, но при положение че имаш бутона и всички асистенти от вижън +, най-добре е ТА
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Като се натисне копчето пише ли з а малко “Травел асист “ активиран / избран ?
EDIT: И @rts, е написал но ТА работи само ако има включено активно АЦЦ . "ТА" се явява надстройка . Ако няма АЦЦ активно нищо не става с натискане на бутона .
EDIT: И @rts, е написал но ТА работи само ако има включено активно АЦЦ . "ТА" се явява надстройка . Ако няма АЦЦ активно нищо не става с натискане на бутона .
Последно промяна от storm1st на 30.03.2024, 12:11:57, променено общо 4 пъти.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
@GOMOR, , още нещо важно, дори ако ти е активирано копчето за Травъл асисст - за да те държи в лентите травъл асиста, то трябва да си на адаптивен темпомат - лостчето за ACC da e дръпнато към теб.
-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Да, да това е ясно. Сега остава чисто организационния въпрос .... Къде, кога и колкоrts написа: 30.03.2024, 11:42:27 @ GOMOR, , още нещо важно, дори ако ти е активирано копчето за Травъл асисст - за да те държи в лентите травъл асиста, то трябва да си на адаптивен темпомат - лостчето за ACC da e дръпнато към теб.
-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Нищо не пише, само светват лампитеstorm1st написа: 30.03.2024, 11:27:59 Като се натисне копчето пише ли з а малко “Травел асист “ активиран / избран ?
-
Krakatan
При мен въобще не излиза опцията за активно следене, така че с натискането на бутона се активира Line assist, който само вибрира при доближаване до някоя от линиите. За това си мисля, че трябва софтуерно да се отключи.GOMOR написа: 29.03.2024, 17:10:49Това с копчето на волана определено ще го пробвам за активиране на адаптивно следене на лентата, но въпросът със седалките остава и при него май задължително трябва да се чопли софтуерно. Другият шофьор на мечока държи да се обляга с гърди на волана при шофиранеrts написа: 29.03.2024, 10:50:21 @ Krakatan, при теб няма смисъл от активиране на адаптивно следене на лентата. Ако имаш бутона травъл асист - най вдясно горе на волана то той играе тази роля - с натискането му ти активира всички асистенти, включително и адаптивното следене.
Относно гаранцията - според едни отпада, според други не - а и всичко зависи за какво точно ще предявиш. Няма еднозначен отговор на този въпрос.
Всичко е въпрос на тълкуване от едната и от другата страна. Примерно - щом тези функции не са заключени, то даже на автомивка може да се закачи някой и да ти активира и деактивира нещо и по тази логика да ти отпадне гаранцията. Ако питаш в ЕТ, задължително ще ти кажат че отпада.и влизането в колата след него е предизвикатество

-
storm1st
Ето със снимки как е при мен и работи . То е писано и преди същоGOMOR написа: 30.03.2024, 11:07:13 Светят едновременно в зелено и лайн асист и индикаторът, съответстващ на изображението на копчето, но колата си лашка по линиите и адаптивно следене на лентата нямааа
Колата е с вклчено АЦЦ само :
Подържа се зададена скорост и ако има кола пред Вас си намалява , увеличава и т н т .Лейн асиста работи над 60 км / ч . "Лашка" колата .То тов аму е и работата , да ви обърне внимание при излизане от лентата и евентуално нещо да корегира . Предупреждава да се кара в средата на лентата . На таблото "светят" две отделни "иконки" / извинявайте за качеството , нарочно увеличих / :

След това се натиска бутона ТА :

И двете иконки се обединяват , мига и за кратко надпис Травел Асист активиран и ето :

Травел асиста е включен . Включва се адаптивното следене на лентата . Колата при наличие на хубава маркировка си кара сама . Всички асистенти са включени . Ако е пуснато да се съобразява със знаци и терен си се съобразява и си намалява / писано е много , меко казано - непрактично е / .
@Krakatan, на мен менюто ми е същото . Адаптивното водене по лентите ми се включва с Травел Асист бутона . И лента следи и при 1 км/ч вече . Ако имате бутон , капацитивен волан и другите асистенти а Vision Plus има всичко в него би трябвало да е лесно активирането . Има хора запознати ,ще кажат . А има и опция както беше писал rts само водене в средата на лентата / вижте снимките / без ТА но тук аз не съм наясно кое как работи.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Коментираше се, че Vision Plus няма този бутон, освен ако допълнително не е поръчано ТА.
Моят трябва да дойде този месец и ще видя има ли бутон, не съм поръчвал ТА допълнително.
Но и ако с кодиране ми се появи тази опция (адаптивно следене на лентата) и винаги работи така, също ще съм доволен.
Карал съм коли с адаптивно следене и ми е полезно на мен в някои ситуации.
Моят трябва да дойде този месец и ще видя има ли бутон, не съм поръчвал ТА допълнително.
Но и ако с кодиране ми се появи тази опция (адаптивно следене на лентата) и винаги работи така, също ще съм доволен.
Карал съм коли с адаптивно следене и ми е полезно на мен в някои ситуации.
-
storm1st
Да ,точно , бяхме писали преди това но колегата @GOMOR, написа , че го има бутона но не работи …. Или поне така разбрах аз . Може би го има бутона когато има допъпнително поръчан волан .
-
glorious
Vision plus го няма това бутонче. Физически е там,но няма картинка върху него и е неактивно.
В офертата си пишеше нещо за pedestrian, това също не го виждам в асистентите?
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Трябва да се чете,че стана обърквация. ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Последно промяна от Lemi_ на 01.04.2024, 00:16:39, променено общо 1 път.
I ask you to judge me by the enemies I have made
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Да неби да е стандартно зададено.glorious написа: 31.03.2024, 23:35:26 Vision plus го няма това бутонче. Физически е там,но няма картинка върху него и е неактивно.
I ask you to judge me by the enemies I have made
-
GOMOR
Копчето го има и е със същото изображение като втората снимка, пубикумана от storm1stglorious написа: 31.03.2024, 23:35:26 Vision plus го няма това бутонче. Физически е там,но няма картинка върху него и е неактивно.
Не съм поръчвал допълнително нито волан, нито ТА, дойде с оборудването на VISION + /впрочем не съм убеден дали имам капацитивен волан .../
Когато се натисне бутонът /след като е активирано АСС/светват двете индикации, така както е показано на първа снимка на storm1st но толкова. Не обединява двата символа и не съобщава за активиране на ТА при последващо натикане на бутона.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Т.е. този бутон нищо не прави на практика? Явно понеже не си поръчал ТА, не е активирано софтуерно.
Въпросът е кой може да го активира и това ще засегне ли гаранцията.
А можеш и да питаш в ЕТ и да кажеш, че не работи просто, да видим какво ще кажат.
А можеш и да питаш в ЕТ и да кажеш, че не работи просто, да видим какво ще кажат.
-
Krakatan
Явно да. Утре ще се обадя в Шкода и ще попитам. Ще пиша какво са ми отговорили.style34 написа: 01.04.2024, 12:44:51 Т.е. този бутон нищо не прави на практика? Явно понеже не си поръчал ТА, не е активирано софтуерно.