![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Следващият ни семеен автомобил - Кодиак 2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Извинявам се за спама и шегата, но какъв е проблема да сложиш 3 колелета на покрива на колата и да ги забравиш на влизане в мола ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Нафтова горелка , със серпентина от антифриз, нагрява, върти 3-4 спомагателни помпи, че тук охлаждането не е с два кръга а доста по-сложно. Вътре климатроника си управлява клапите на ауто, вентилатора си духа , антифриза ако работи 20минито предварително стига до 90 градуса на уредите, маслото няма как да се стопли, защото картера няма водна баня, но като запалиш тръгва по топлия блок, глава и т.н. загрети до работна температура и много бързо става загряло и маслото. Вдига разхода с до литър грубо , но си струва всяка стотинка лично за мен.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
pavel31, Не е шега. Аз съм 175см и общо взето сериозно се затруднявам да го кача на покрива на Кодиака ако съм сам, особенно гадно е със средното колело. По-големият проблем е по черни пътища с неравности. Центъра на тежеста е високо и колелата горе се люлеят брутално в страни, в крайна сметка изтръгват стойките.
Това, че рискуваш да оставиш колелото на някой клон (или на входа на мола) е факт.
На СЮВ смисленото решение е отзад. Дали ще е на теглича или на стъклото вече е друг въпрос. На кола и отгоре бива.
Това, че рискуваш да оставиш колелото на някой клон (или на входа на мола) е факт.
На СЮВ смисленото решение е отзад. Дали ще е на теглича или на стъклото вече е друг въпрос. На кола и отгоре бива.
Бееееее.....
-
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Хайде и аз да дам мнение:
(1) Цвят: червения - аргумент: защото води до по-голяма сигурност - по-първосигнален е и една милимундел идея се забелязва по-рано от останалите участници в движението.
Неслучайно в някой страни - като си сключваш Каско - цвета е ценообразуващ показател и при червен и жълт цвят е най-добре.
(2) Бензин разбира се. Дизела при много ниски температури -18 примерно позамръзва. Изпитах го това на собсвен гръб навремето с една бивша дизелова кола - беше се задържал голям студ 3-4 дни - и колата уж тръгне, колкото да ме подлъжи, ама след 50 на средата на кръстовището спира - нема никой....
И това не беше само с моя дизел - целия форум (на Рено тогава), по-точно дизеловата му половина се оплакваше от същото. Не че последно време има такива тамператури, но понякога се случват.
(1) Цвят: червения - аргумент: защото води до по-голяма сигурност - по-първосигнален е и една милимундел идея се забелязва по-рано от останалите участници в движението.
Неслучайно в някой страни - като си сключваш Каско - цвета е ценообразуващ показател и при червен и жълт цвят е най-добре.
(2) Бензин разбира се. Дизела при много ниски температури -18 примерно позамръзва. Изпитах го това на собсвен гръб навремето с една бивша дизелова кола - беше се задържал голям студ 3-4 дни - и колата уж тръгне, колкото да ме подлъжи, ама след 50 на средата на кръстовището спира - нема никой....
И това не беше само с моя дизел - целия форум (на Рено тогава), по-точно дизеловата му половина се оплакваше от същото. Не че последно време има такива тамператури, но понякога се случват.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
Е хайде ако може без да намесваме рено от преди десетилетия. При VAG топлообменниците са внедрени мнооого отдавна и такива неща не се случват.
-
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Ами знам ли - при VAG се случват и доста по-тъпи неща - като случая при мята Октавия 4 - повреда на 25-ти ден от покупката...
Може би и такива неща "при VAG не се случват", но в моя случай се случиха...
- chill
- Гараж: Дакел 280
Аз съм в същия вертикален калибър и си взех такова столче от икеа. Седи обърнато във багажника и изпълнява функция на касетка/кашон за съхранение и като трябва да товаря ските го ползвам за стълба.Цецо75 написа: 07.05.2024, 21:42:11 Аз съм 175см и общо взето сериозно се затруднявам да го кача на покрива на Кодиака ако съм сам, особенно гадно е със средното колело.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Имам си сгъваемо столче в багажника и аз. Но пак е смотано да качваш колела.
Бееееее.....
- digitalpr
Да вметна нещо за теглича на.
Пакета е "Теглич с електрическо освобождаване и с адаптор
1996 лв.", но иска и задължително "Пакет Assisted Drive Plus
1219 лв.". Та теглича излиза ~3200лв. По спомен на Kodiaq FL беше към 2000лв.
Пакета е "Теглич с електрическо освобождаване и с адаптор
1996 лв.", но иска и задължително "Пакет Assisted Drive Plus
1219 лв.". Та теглича излиза ~3200лв. По спомен на Kodiaq FL беше към 2000лв.
-
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Някои неща са по-скъпи. Гледах, че 19" са около 2700, а за FL поръчах за 1800.
Тегличът беше 1890 лв.
Тегличът беше 1890 лв.
- Eager
- Гараж: Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI 7 DSG
Днес имах свободно време и произволно ми скимна да мина през ЕТ Дружба да задам някои от въпросите си. Разгледах изложените Кодиак II Selection, Супърб IV L&K и Ениак (не погледнах кой) там просто за сравнение. После изключително любезен човек от екипа на ЕТ (не хванах името му) ми обърна продължително внимание. Исках да споделя две неща с вас.
Първо, RS няма да се предлага за поръчка преди официалното представяне, което засега е насрочено към края на октомври 2024. Посъветваха ме да проверя пак, защото тези дати може да се местят, но едва ли ще успея да го поръчам тази година. Също, производството на RS бройките вероятно ще започне януари догодина (седмица 3, 2025).
Второ, както някои от вас знаят - ненавиждам екрана на моята Октавия IV. Кодиака в залата беше с малката мултимедия, затова седнахме в гореспоменатия Супърб и човека беше така добър да ми помогне да дам контакт и да си поиграя с мултимедията десетина минути. Добри новини! Много по-бързо реагира, и за това кратко време се държеше напълно като съвременен таблет, например айПад или Галакси Таб от сегашно поколение. Операционната система е променена, или по-точно shell-a, което е графичния интерфейс който виждаме и с който боравим. Колегата ЦецоNOLе пуснал снимки през май, които сега видях - това е.
В допълнение, за момент погледнахме изложената Октавия IV фейслифт, и установихме, че матрицата на екрана е по-нова от моята, и доста по-добре реагира, но уви компютъра отдолу е чувствително по-слаб от този в новия Супърб.
Така че добрите новини са, че не само новите Супърб и Кодиак получават подобрен дисплей. Не толкова добрите - поне за мен - са, че няма да мога да поръчам новия Кодиак това лято, и ще трябва да почакам до края на пролетта/началото на зимата. Посъветваха да дебна кога ще се появи в конфигуратора, особено в чешкия. Такива ми ти работи.
Първо, RS няма да се предлага за поръчка преди официалното представяне, което засега е насрочено към края на октомври 2024. Посъветваха ме да проверя пак, защото тези дати може да се местят, но едва ли ще успея да го поръчам тази година. Също, производството на RS бройките вероятно ще започне януари догодина (седмица 3, 2025).
Второ, както някои от вас знаят - ненавиждам екрана на моята Октавия IV. Кодиака в залата беше с малката мултимедия, затова седнахме в гореспоменатия Супърб и човека беше така добър да ми помогне да дам контакт и да си поиграя с мултимедията десетина минути. Добри новини! Много по-бързо реагира, и за това кратко време се държеше напълно като съвременен таблет, например айПад или Галакси Таб от сегашно поколение. Операционната система е променена, или по-точно shell-a, което е графичния интерфейс който виждаме и с който боравим. Колегата ЦецоNOLе пуснал снимки през май, които сега видях - това е.
В допълнение, за момент погледнахме изложената Октавия IV фейслифт, и установихме, че матрицата на екрана е по-нова от моята, и доста по-добре реагира, но уви компютъра отдолу е чувствително по-слаб от този в новия Супърб.
Така че добрите новини са, че не само новите Супърб и Кодиак получават подобрен дисплей. Не толкова добрите - поне за мен - са, че няма да мога да поръчам новия Кодиак това лято, и ще трябва да почакам до края на пролетта/началото на зимата. Посъветваха да дебна кога ще се появи в конфигуратора, особено в чешкия. Такива ми ти работи.

-
Здравейте,
имам идея да си взема новият Кодиак, но PHEV. В няколко UK форума прочетох, че имат проблеми със софтуера. Питането ми е дали има хора, които са имали подобни казуси? Става въпрос за проблеми със зареждането, с камерите и други софтуерни проблеми. Доколкото разбрах щяло да има ъпдейт през Март 2025г. Дали някой тук има подобни проблеми?
Предварително Благодаря!
имам идея да си взема новият Кодиак, но PHEV. В няколко UK форума прочетох, че имат проблеми със софтуера. Питането ми е дали има хора, които са имали подобни казуси? Става въпрос за проблеми със зареждането, с камерите и други софтуерни проблеми. Доколкото разбрах щяло да има ъпдейт през Март 2025г. Дали някой тук има подобни проблеми?
Предварително Благодаря!
- Eager
Нямам идея, уви. Колегите ще подскажат.Sofcode1 написа: 01.01.2025, 22:30:34 имам идея да си взема новият Кодиак, но PHEV. В няколко UK форума прочетох, че имат проблеми със софтуера. Питането ми е дали има хора, които са имали подобни казуси? Става въпрос за проблеми със зареждането, с камерите и други софтуерни проблеми. Доколкото разбрах щяло да има ъпдейт през Март 2025г. Дали някой тук има подобни проблеми?

- Eager
Днес измих колата, и понеже имах свободно време и бях на вълна Шкода - минах през Дружба. Понеже я няма още в българския конфигуратор - исках просто да попитам за седмица за поръчка. Е, тръгнах си с оферта.
Ще пиша подробности като се финализира, но с две думи ценовата листа на сайта е актуална, добавих следните екстри към базата:
XXX – Цвят Металик с цена – 1 110 ЛЕВА
EA9 - Удължение на гаранцията за 5 години, до 150 000 km – 780 Лева
PWD - Пакет Winter Sport - спортен мултифункционален волан с подгряване, управляващ DSG и подгряване на предни и задни седалки с отделно контролиране – 345 Лева
PI4 - Интериор RS SUITE - Black - тапицерия от перфорирана изкуствена кожа Vacora Soul ECO B-Green Sport и вентилация на предните седалки – 1 253 Лева
PTD - Пакет Technology Plus - Head-up дисплей, инфотейнмънт навигационна система с 13" цветен тъч скрийн дисплей – 911 Лева
4GW - Челно стъкло с подгряване – 575 Лева
PK1 – Теглич с електрическо освобождане и с ада
Както установихме по-горе не искам панорамен покрив, не ми трябва подгряване на купето в София и трети ред седалки. Като изключим мрежата и ваната за багажника, това е всичко предлагано към момента за модела.
Бях се настроил да поръчвам и доплащам за седалки Ерго, но в момента според вътрешните им каталози просто не са налични за този модел. Истината е, че исках охлаждането на седалките, не масажа - а RS Suite идва с охлаждане, така че не ме е яд. Ще се масажирам в някой от вашите автомобили на събора
Според офертата срокът за изпълнение е 150 дни от датата на поръчката. Като поръчам ще ви кажа, и ще ви държа в течение.
Живи и здрави, може и да види летен събор новото попълнение. Таман да се запознаем на живо с вас.
Ще пиша подробности като се финализира, но с две думи ценовата листа на сайта е актуална, добавих следните екстри към базата:
XXX – Цвят Металик с цена – 1 110 ЛЕВА
EA9 - Удължение на гаранцията за 5 години, до 150 000 km – 780 Лева
PWD - Пакет Winter Sport - спортен мултифункционален волан с подгряване, управляващ DSG и подгряване на предни и задни седалки с отделно контролиране – 345 Лева
PI4 - Интериор RS SUITE - Black - тапицерия от перфорирана изкуствена кожа Vacora Soul ECO B-Green Sport и вентилация на предните седалки – 1 253 Лева
PTD - Пакет Technology Plus - Head-up дисплей, инфотейнмънт навигационна система с 13" цветен тъч скрийн дисплей – 911 Лева
4GW - Челно стъкло с подгряване – 575 Лева
PK1 – Теглич с електрическо освобождане и с ада
Както установихме по-горе не искам панорамен покрив, не ми трябва подгряване на купето в София и трети ред седалки. Като изключим мрежата и ваната за багажника, това е всичко предлагано към момента за модела.
Бях се настроил да поръчвам и доплащам за седалки Ерго, но в момента според вътрешните им каталози просто не са налични за този модел. Истината е, че исках охлаждането на седалките, не масажа - а RS Suite идва с охлаждане, така че не ме е яд. Ще се масажирам в някой от вашите автомобили на събора

Според офертата срокът за изпълнение е 150 дни от датата на поръчката. Като поръчам ще ви кажа, и ще ви държа в течение.
Живи и здрави, може и да види летен събор новото попълнение. Таман да се запознаем на живо с вас.

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

450дизел bega4ka - КОЛЕКЦИОНЕРСКИ трактор (не се пипа).Форда може.

450дизел bega4ka - КОЛЕКЦИОНЕРСКИ трактор (не се пипа).Форда може.