И на спорт вози в пъти по-добре от Октавията. Просто при определен тип препядствия, при които се получава едно свободно падане от 8-10 см се чува тропане.Lemi_ написа: 15.05.2024, 20:29:07 Изглеждат меки заради ширината на джантите предполагам.Няма как при нормални условия да "тропа" повече от Октавия без активно окачване.Особено на комфорт мод.
Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
-
Аве хора, виртуалния педал на вас работи ли? Още в представителството не можаха да го демонстрират и така и не взех колата с надежда да я оправят. Възможно ли е да е в някакакъв сервизен режим и затова да не ще и да трябва да се покара просто? “Easy open-a” беше включен, но не ставаше и не ставаше. Не че е най-важното нещо на света, но се дразня. Платено е все пак. Дано да я оправят. Какво мога да направя аз според вас и заслужава ли си да се занимавам или да зарежа така?
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Да ти кажа това беше първото ми кофти впечатление, като карах С3 на тест драйв без ДКШ. Като взех моята ми се струваше една идея по-добре, но както казваш ти, има един тип препятствия, през които тропа доволно. Това са именно по-отсечените легнали полицаи и разширителни връзки по мостовете. Втората ни кола, която продадох беше Меган 2001 хечбек. Тя минаваше, като лодка през подобни препятствия спрямо Супърба. Та явно си е "екстра" на Шкода, като цялоstyle34 написа: 15.05.2024, 16:21:04 Това само на адаптивното окачване ли е "екстра" или и на обикновеното?
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Единствената константа в живота е промяната.
-
Да, два дена карам на комфорт и ми се струва много добре и не знам внушавам ли си, но доста по-малко хлопа. Лошото е, че в определени моменти като се залюлее тоя голем камион и е леко неприятно 
@Bekriyski,
Бях писал - виртуалният педал работи само когато ключът е в теб и двигателят не работи. Аз първия ден и двете неща не ги бях изпълнил и ми изтръпна крака да ритам без резултат
След това много не съм го отварял, но от 5-6 отваряния и затваряния, всеки път беше успешно.
Трябва да риташ напред и в средата.
Така че ако при тези условия не работи според мен трябва да ги търсиш да си го оправят.

@Bekriyski,
Бях писал - виртуалният педал работи само когато ключът е в теб и двигателят не работи. Аз първия ден и двете неща не ги бях изпълнил и ми изтръпна крака да ритам без резултат

След това много не съм го отварял, но от 5-6 отваряния и затваряния, всеки път беше успешно.
Трябва да риташ напред и в средата.
Така че ако при тези условия не работи според мен трябва да ги търсиш да си го оправят.
-
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Специално на Кодиак риташ напред-назад (не странично) точно на буквата D - работи 10 от 10 - @storm1st ме светна, когато я купихме.
-
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Така и така става въпрос за вратата на багажника . Аз го разбрах чак след 6 + месеца
- задната врата може и да се затвори с копчето от шофьорската врата със задържане . На мен приятел ми беше казал ,че на Супърб заради регулации не е пуснато затвярянето и така си ми е останало . А на Кодияка се оказа ,че си работи .
Бях го писал в друга тема преди и се извинявам за повторението .

Бях го писал в друга тема преди и се извинявам за повторението .
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Определящо условие също е да направиш крачка назад след като си върнеш крака назад.Ако останеш близо няма да се отвори от съображения за безопасност.
I ask you to judge me by the enemies I have made
-
Благодаря. Ще пробвам като взема колата. Засега ще си постои в представителството. Тези неща сигурно ги знаят и не успяха да отворят.
-
Аз изобщо не бих я приел ако не ми демонстрират, че работи, защото може изобщо да няма сензор.
Аз проверих всички екстри, за които се сетих преди да подпиша протокола, включително и това.
Междувременно сложих фолио на броня, фарове и странични колонки, които вече се бяха надраскали.
Това струваше 900 лева..... Бих препоръчал да се сложи на фарове и колонки, защото излиза към 300 лева. За бронята не съм много сигурен струва ли си. Все пак е масова кола. Не пречи да се пребоядиса при нужда.
Аз проверих всички екстри, за които се сетих преди да подпиша протокола, включително и това.
Междувременно сложих фолио на броня, фарове и странични колонки, които вече се бяха надраскали.
Това струваше 900 лева..... Бих препоръчал да се сложи на фарове и колонки, защото излиза към 300 лева. За бронята не съм много сигурен струва ли си. Все пак е масова кола. Не пречи да се пребоядиса при нужда.
- lys
Да, това с люлеенето го има и при мене, но си представям, че при тебе е още по-изявено. Аз на моята и свикнах, просто легналите полици ги захождам с 10-20
Факт. А аз се мъчих вчера, че по 10 секунди го държах това копче и нищо. После прочетох, че няма такава "екстра".storm1st написа: 18.05.2024, 09:42:39 Супърб заради регулации не е пуснато затвярянето и така си ми е останало
-
На Кодиака го пише в книжката и си работи, днес го пробвах. Едва ли няма да може да се направи и на Супърб, стига някой да знае какво да пипне.
Макар че като цяло не виждам полза от тази "екстра".
Макар че като цяло не виждам полза от тази "екстра".
- lys
Да за това все тая. Но виж, отварянето с ритник е нещо, което смятах за безсмислено, с се оказа, че го ползва много често. Дори да не са ми заети и двете ръце, и е валяло, предпочитам да отварям с ритник

-
Виртуалния педал за отваряне на багажника е топ функция, винаги нося по 2/3 торби или бебе в ръка ...та отварям с крак.
Това беше една от най-важните екстри за мен , особено след Kessy. Другата важна беше затъмнените стъкла, които не са много затъмнени или са затъмнени ама в Алиекспрес
.
Днес монтирах и щорите на багажника и 2те малки прозорчета /sun shades/. Изглеждат прилично, но не струват 185-то лева.
Вече навъртях 5к км на колата, започнах да свиквам и да ми харесва. Ако се движи и безаварийно, може и да я обикна след време.
Този уикенд за първи път светна на умряло- искала вода за чистачките, ама алоооу мой съм от село,ама аз наливам препарат...ква вода сака...
И другото любимо ми е като не съм затворил вратата добре, па съм запалил колата-пищи и пише- двигателя работи. Мисли ли,че не знам ,че работи, нали аз го стартирам, да беше казала- отворена врата...това бих го простил на нов модел,ама на фейслифт - не!
Та това за чистачките свети 100км,че и с удивителна ,даже не виждах и кога направих 5000-ия километър, има ли как да го изчиствам?
Това беше една от най-важните екстри за мен , особено след Kessy. Другата важна беше затъмнените стъкла, които не са много затъмнени или са затъмнени ама в Алиекспрес
Днес монтирах и щорите на багажника и 2те малки прозорчета /sun shades/. Изглеждат прилично, но не струват 185-то лева.
Вече навъртях 5к км на колата, започнах да свиквам и да ми харесва. Ако се движи и безаварийно, може и да я обикна след време.
![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
И другото любимо ми е като не съм затворил вратата добре, па съм запалил колата-пищи и пише- двигателя работи. Мисли ли,че не знам ,че работи, нали аз го стартирам, да беше казала- отворена врата...това бих го простил на нов модел,ама на фейслифт - не!
Та това за чистачките свети 100км,че и с удивителна ,даже не виждах и кога направих 5000-ия километър, има ли как да го изчиствам?
-
И аз сложих щоричките. Добра изработка, но както казваш overpriced. Така или иначе не искам за сега да мацам афтърмаркет фолио по прозорците.
Много досадно пищи като работи двигателя и излезеш от колата. Чак ме стряска, на Октавията няма такова нещо. Иначе и при нея като намалее течността за чистачки светва удивителна все едно си за основен ремонт.
Много досадно пищи като работи двигателя и излезеш от колата. Чак ме стряска, на Октавията няма такова нещо. Иначе и при нея като намалее течността за чистачки светва удивителна все едно си за основен ремонт.
-
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
“ Интересно “ е в приложението като видиш :

И се чудиш какво става а то я течност за чистачки е намаляла или за горивото е “ светнала лампата” . Поне за тези “ дефекти” можеха да измислят друго предупреждение

И се чудиш какво става а то я течност за чистачки е намаляла или за горивото е “ светнала лампата” . Поне за тези “ дефекти” можеха да измислят друго предупреждение