Може би последният проект (за сега)

Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
mecho_klecho

Мнение от mecho_klecho »

Us3rnam3d написа: 28.03.2024, 13:50:29 Ще следя с интерес, успех!
Мерси
Измъква един двигател от единия рапид, изобщо не го знам какъв е и какво му е състоянието, просто дойде със колата която купих за части.
Изображение

Измива се.
Изображение
Изображение
Изображение

И директно блока за хонинг, коляновият вал за втори ремонтен комплект, главата да и свалят един милиметър, нови клапани и по-големи пружини, че нали ще слагаме вал. 😂

И след това дилемата, стойкаджия със 4 моторджийските карбуратори. Изображение

Или Иван ми се обажда и вика един придава Вебер във фейсбук супер ще стане за твоята кола, и го взех и него 🙂
Изображение
mecho_klecho

Мнение от mecho_klecho »

След като запали двигателя един единствен път, баз смукател, без изпускател, само със спрей за да видим нещо да не изтропа ги качих двете на репатрака и ги закарах при бояджията че каза че е свободен. Нито довършихме спирачките, нито сложихме амортисьорите, нито някакви тоци.

Разглобихме едната и се почна
Изображение

Изображение

Няколко кофи химия.
Изображение

Нови прагове
Изображение

Нови калници
Изображение

Нова предна маска
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Нещата се нареждат много добре.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
mecho_klecho

Мнение от mecho_klecho »

Междувременно купувам последния ремонтен комплект за Вебера от Евро 07 и ще го ревизирам.

Изображение

Разглобявам го, снимам всяка стъпка, всяко болтче за да мога да го сглобя след това евентуално. Даже взех от един колега ултразвукова вана да го почистя.

Изображение

Отварям ремонтния комплект за да почвам да сглобявам и вътре какво да видя, нищо общо с моя карбуратор 😂 Еврото са ми продали последното нещо което са имали или просто някой е сложил в кутийката други части

Изображение

Викам си що да не взема да си купя още един нов китаец

Изображение
mecho_klecho

Мнение от mecho_klecho »

Междувременно на бояджията му дойде музата и каза "заеби той радиатор, ще сложим по-голям по-хубав" и почна да реже 😁

Изображение

Естествено и да заварява

Изображение

И нови тръби за водата, естествено неръждавейка 😉 и стойка за радиатора.

Изображение
mecho_klecho

Мнение от mecho_klecho »

Нали ще е "бегачка" естествено и трябват и седалки. Та купих един салон от Хюндай Купе и бояджията го преправя че да пасне на Шкодата. Даже и свали седалката 5 сантиметра от оригиналната.
Изображение

Естествено сме стойкаджи и трябваше и претапициране, тъй като нямам пари за Порше 911 затова ползваме тапицерия от 911 😉

Изображение

Изображение
Аватар
m_g
Гараж: Волга 3102, Warszawa 223, Волга М–21, ВАЗ 2101, Nysa 522

Мнение от m_g »

Проектът изглежда чудесно. Да се ползва купе с рейка с визия от старите е супер. На последния ретро пазар загледах Шкодата на Митко - тя е със старата задна маска, ми много яко се получава.
Раздувките за задължителни - с новите мостове и старите калници гумите ще надстърчат отстрани.
Новият радиатор не предполага да имаш резервна гума отдолу. Как ще решиш въпроса? Комплектче фъс фъс? Това е и основна разлика между новото и старото купе - старото е с капак отдолу и т.н. Иначе - за 1,3 и японковия радиатор става. Аз му сложих 6-лопатен вентилатор от Фелиция. И аз покарах доста, а след мене Коце й врътна към 20000км без проблеми на зелената.
Отпред как ще й завършиш муцуната? Ще заварите челната ламарина на капака за резервната гума от старата или ще е друг някакъв спойлер?
Зелената е със стъкломатов спойлер и зимата в снега е елементарно да го спраскаш. Аз го бях поостъргал в една преспа при разминаване.
Много по-добре е да няма такива глупости и да си е на метал. Но пък ако караш само на асфалт, всякакви варианти има.
Поздрави и успех!
mecho_klecho

Мнение от mecho_klecho »

Мерси

Бояджията не иска да слагаме раздувки, но аз мисля че ще сложим.
Резервната гума ще е патерица.
Отпред ще е и заварен отвора, и ще има допълнителни отвори за обдухване и ще има допълнителен нож. За всекиго по нещо 😉

Изображение
В Пловдив вече няма сняг за жалост, не вярвам да е проблем ножа но ще видим.
Аватар
Škoda 130LRh

Škoda Мод

Гараж: Škoda Felicia 1.3-МОРКОВА
Škoda 120 L-136 1987
Škoda 120 L 1986 (LS)
Škoda Octavia Mk1 Vrs
(Общо Шкоди 14 броя)

Мнение от Škoda 130LRh »

Бравос , аз пък ти пожелавам да не ти е последния проект [smilie=sarcastic.gif]
КЕФА ЦЕНА НЯМА ...
Red 120l

Мнение от Red 120l »

Леле, леле, браво!
А, някой, някога си е играл да сменя изцяло цвета на по-новото купе ли? Подкалници, очиларка, пода в купето, зад насрещниците на вратите е бяло.
mecho_klecho

Мнение от mecho_klecho »

Да някога колата е била бяла, след това оранжева а сега ще е сива 😁

Отдавна не съм писал просто защото няма какво да пиша. Бояджията му се наложи да спре малко да работи по нея но я почва пак другата седмица. Да искаше ми се да е готова за събора но да се надяваме че ще на поляната 2025та.

Единствено мисля че не съм качвал снимки от изпускателната система

Изображение

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “105, 120, 130”