Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
На мен ми е по-интересно дали има някакъв шанс колелото да влезе в багажника на тройката без да се разглобява.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Казах му да застава и да припада.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Според мен не, но може и да греша.mariyan написа: 14.06.2024, 15:53:06 На мен ми е по-интересно дали има някакъв шанс колелото да влезе в багажника на тройката без да се разглобява.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Тоз Цецо е на Всякъде
Приятно изкарване на компанията.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Приятно изкарване на компанията.
GUNTER SERVICE

450дизел bega4ka - КОЛЕКЦИОНЕРСКИ трактор (не се пипа).Форда може.

- mokanina
- Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW
То и в супърба трябва да се разглобява.mariyan написа: 14.06.2024, 15:53:06 На мен ми е по-интересно дали има някакъв шанс колелото да влезе в багажника на тройката без да се разглобява.
В Astra J комби се маха предната капла, а астрата е с доста голям багажник.
- mariyan
В моя и в на Явор Супърбите не се налага.
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Астрата е с по-голям багажник от Супърба?mokanina написа: 15.06.2024, 13:44:18То и в супърба трябва да се разглобява.mariyan написа: 14.06.2024, 15:53:06 На мен ми е по-интересно дали има някакъв шанс колелото да влезе в багажника на тройката без да се разглобява.
В Astra J комби се маха предната капла, а астрата е с доста голям багажник.
- mariyan
Може би трябваше да уточня, че говорим за сгънати задни седалки. Но той си знаеше какво го питам и вече ми отговори. Да не му цапаме темата повече.
- YYakovliev

- YYakovliev
Върнах се от Гърция, където колата стоя основно под ей тия дървета 10 дена:

От там беше тотално оакана от птички и яко накапана от смоли. Пясъкът от плажа също беше навсякъде в интериора. Стратегически бях запазил час при GK Auto Detailing за поддръжка и подхранване на керамиката, точно след почивката и преди събора. Вчера сутринта му оставих колата, той се хвана за главата като я видя, особено се зарадва на смолата по фолиото.
Взех я същия ден следобед, лъсната и вътре и вън. Отделно на вратата, която бях изкривил и се гласях да боядисвам (в последствие, след PDR изправянето, се отказах), ѝ се положи керамика наново.

Да споделя последно за фолиото и керамиката нещо, което не знаех и научих в последствие - огромен минус на фолиото е, че при химични "щети" по него, като смола, боя и т.н., почистването е в пъти по трудно, от колкото на останалата част от колата, която е покрита с керамика. Жоро ми сподели, че смолата от детайлите с керамика е паднала изключително лесно, докато тази върху фолиото го е затруднила доста. Допълнително усложняване за почистване на такива неща от фолиото е, че трябва да се внимава с какви препарати и методи се работи върху него. За "механични щети" тип камъни, дранета и т.н. няма спор, че само фолиото върши работа.

От там беше тотално оакана от птички и яко накапана от смоли. Пясъкът от плажа също беше навсякъде в интериора. Стратегически бях запазил час при GK Auto Detailing за поддръжка и подхранване на керамиката, точно след почивката и преди събора. Вчера сутринта му оставих колата, той се хвана за главата като я видя, особено се зарадва на смолата по фолиото.
Взех я същия ден следобед, лъсната и вътре и вън. Отделно на вратата, която бях изкривил и се гласях да боядисвам (в последствие, след PDR изправянето, се отказах), ѝ се положи керамика наново.

Да споделя последно за фолиото и керамиката нещо, което не знаех и научих в последствие - огромен минус на фолиото е, че при химични "щети" по него, като смола, боя и т.н., почистването е в пъти по трудно, от колкото на останалата част от колата, която е покрита с керамика. Жоро ми сподели, че смолата от детайлите с керамика е паднала изключително лесно, докато тази върху фолиото го е затруднила доста. Допълнително усложняване за почистване на такива неща от фолиото е, че трябва да се внимава с какви препарати и методи се работи върху него. За "механични щети" тип камъни, дранета и т.н. няма спор, че само фолиото върши работа.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Tоз Жоро,фолио слага ли?
GUNTER SERVICE

- YYakovliev
Той не, но работи в колаборация с другo студио за фолио - QV Studio - viewtopic.php?p=268216&hilit=QV+Studio#p268216 .
- YYakovliev
1 път на 6 месеца трябва да ходя, но реално периодите са плаващи, в зависимост от когато преценя, че ми трябва по-основно почистване (което се комбинира винаги с поддръжка на керамиката) или има форсмажорни обстоятелства (боя по цялата предница на колата). Средно се получава да ходя на около 4-5 месеца.
- YYakovliev
Сменихме днес предни и задни дискове и накладки на 49 500 км. Избрах Brembo Xtra серията и за двете.

Всичко по спирачната система беше педантично почистено, изшлайфано, напъскано и намазано, включително спирачните апарати и болтовете.

Удоволствие ми прави да седя при Евгени в Трансекперт, за каквито и да било процедури свързани с колата, защото по бели чорапи да влезеш, с бели чорапи ще излезеш. Подредеността и вниманието към детайла при работа е нещо, което търся от всяка една услуга попринцип, за съжаление все по-рядко се намират.

Колата преди да я оставя сутринта в сервиза беше измита. Благодаря на @ЦецоNOL за частите и организацията при получаването им.

Всичко по спирачната система беше педантично почистено, изшлайфано, напъскано и намазано, включително спирачните апарати и болтовете.

Удоволствие ми прави да седя при Евгени в Трансекперт, за каквито и да било процедури свързани с колата, защото по бели чорапи да влезеш, с бели чорапи ще излезеш. Подредеността и вниманието към детайла при работа е нещо, което търся от всяка една услуга попринцип, за съжаление все по-рядко се намират.

Колата преди да я оставя сутринта в сервиза беше измита. Благодаря на @ЦецоNOL за частите и организацията при получаването им.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
@YYakovliev, Би ли споделил как отзиви как се държи колата като се понапаснат нещата? И на мен ми предстои смяна. Някъде мярнах, че 2-3ма души препоръчват ОЕМ дискове и накладки от GTI Clubsport. И на мен ми предстои смяна скоро и съм в същата дилема...