При разкъсване на гумата никакви спрейчета не помагат
Не мога да качвам снимки да покажа за какво става въпрос
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Агент на ДС
658mm ми е патерицатаDIDOO написа: 18.07.2024, 21:41:24 Само за сравнение оригиналните гуми ,с които излиза колата са 235/45/18 -диаметър 668 мм
Гледам картинката и си мисля - на алхамбрата гумите са изтъркани като за карани на ниско налягане, а като я товаря за дълъг път до оставям на +\- 3 бара… май я товаря повечко тая кола…
Привет, без да имам претенции за голям специалист - аз подкрепям насоката, зимните гуми да са един размер по малки джанти. Обективните аргументи са няколко : 1. Цена - при първоначално закупуване трябва да добавим цената на джантите, но след това става доста по-бюджетно 2. Размер на "балона" - за да се запази общият диаметър, при по малки джанти, размера на гумата - тази част,която е от джантата до грайфера , за която съм срещал да се нарича " балон " ( без да съм сигурен дали е правилно ) става повече и респективно дава по-мека возия, повече възможност за компенсация, при поадане в дупка или качване на бордюри... Има разбира се и неудобство, понякога е по лесно да се съхраняват само гуми от колкото комплект гуми с джанти, но ако ползвате някъде услугата " хотел" за гуми, цената е една и съща независимо дали с джанти или без. Понякога позлвам автомобил, който лятото е на 20 цолови джанти а зимата на 18 цолови... определено се чувства разлика в мекотата на возенето.bobrock написа: 01.09.2024, 22:37:23 Здравейте колеги,
Това лято взех Супърб 3 FL, който беше със стоковите джанти и гуми 18” летни. За зимни искам да взема отделни зимни гуми но де колебая между;1) да взема зимни 18ки хубави или джанти 17”+ зимни 17ки гуми.
Досега съм карал летни 16”+зимни 15ки и винаги съм избирал клас А ( мокро /разход). Защо в онлайн магазините за гуми всички опции за моя размер 18” или 17 зимни независимо Континентал или други няма клас А?
Благодаря