Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
"Потъва" педала на спирачката изведнъж - така се ориентирате ,че е сработило . На Кодияк -а като се задейства се чува нещо като все едно се освобождава някаква пружина/механизъм или подобен звук.
-
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90 h.p. 2014
При мен го усетих за първи път преди 2 седмици. Паркирам назад , гледам огледала , камера няма никой и след секунда педала потъна всичко светна в червено ..... И един колоездач профуча покрай мен
-
- Гараж: SKODA SUPERB III Combi
2.0 TSI 190 к.с. DSG7
А как се казва тази екстра/функционалност?
-
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Ето , примерно . По-стари са видеата но става ясно за какво иде реч . Общо взето спира автоматично при маневри ако намалее дистанцията от паркинг сензорите както написа @smoke. Също и спира сама при заден ход ако хване някакво напречно движение чрез радарите при наличие на сайд асист / 2 рото видео / . Първо предупреждава със звуков сигнал / мигащ оранжев , после червен цвят и при липса на реакция от водача си спира .
Второто е много полезно освен в ситуацията от видеото и при тичащи/на колело хлапета минаващи отзад .
Второто е много полезно освен в ситуацията от видеото и при тичащи/на колело хлапета минаващи отзад .
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
Има условност: когато "обирате" със спирачката т.е. кракът е на нея и е леко натисната, колата се движи много бавно. Така може буквално да я залепите до стената. Ако обаче скоростта на маневриране е по-висока сензорите сработват.
Случи ми се с треви в поляна като знам, че няма нищо опасно зад мен и смело си давам назад, но системата сработи и спирачката потъна. А всяка вечер спирам на 5 см от стената в подземния.
Случи ми се с треви в поляна като знам, че няма нищо опасно зад мен и смело си давам назад, но системата сработи и спирачката потъна. А всяка вечер спирам на 5 см от стената в подземния.
-
2.0 TSI 190 к.с. DSG7
Да, май открих екстрата - Контрол на разстоянието при паркиране отпред и отзад - сензори за паркиране с автоматична спирачка.
Това пише в списъка ми...
Благодаря ви!
Трябва да внимавам повече...
Това пише в списъка ми...
Благодаря ви!
Трябва да внимавам повече...
-
- Гараж: Seat Leon ST FR
Абсолютно! Има ли бавно движение и спирачка няма да спре. Освен, ако не премине някой! Случвало ми се е при успоредно паркиране, тротоар и дете караше колело. В момента, в който се насочих под ъгъл към тротоара и детето премина по тротоара колата изпищя и наби спирачка. При мен "аварийната" спирачка е брутално. Всеки път ми е като микро инфаркт. Обикновено не е имало нужда - освен веднъж.
-
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
В книжката пише, че матричните светлини не трябва да се ползват по магистрала ... Е, трябваше и аз да пробвам каква е работата
Интересно е, че работат е ... интересна. Ботевград - > София
През 90% от времето на левият фар изобщо не се активираха матриците. Съжалявам, че телефонът ми беше далеч да снимам как от дясно знак за скорост блестеше осветен, а в ляво не. Без значение от насрещен трафик или пък такъв пред мен. Дори не беше свързано с отражателите по мантинелата. Абе, не светеше.
През другите 8% светеха някакви секции, без някаква специална закономерност коя да свети. По-често беше при излизане от тунел или пък при някаква по-голяма денивелация. 2% видях как отсрещния трафик се осветява. Единия път светеше точно една секция - ни в клин, ни в ръкав, но освети камион.
При все всичко, не бих казал, че има и някаква голяма ползва от матрицата на магистралата - то през повечето време не се виждат, защото има други светлини. Но също са чувствам длъжен да отбележа, че в 20% от времето аз бях заслепен от разни "самоделни матрици" ...
Интересно е, че работат е ... интересна. Ботевград - > София
През 90% от времето на левият фар изобщо не се активираха матриците. Съжалявам, че телефонът ми беше далеч да снимам как от дясно знак за скорост блестеше осветен, а в ляво не. Без значение от насрещен трафик или пък такъв пред мен. Дори не беше свързано с отражателите по мантинелата. Абе, не светеше.
През другите 8% светеха някакви секции, без някаква специална закономерност коя да свети. По-често беше при излизане от тунел или пък при някаква по-голяма денивелация. 2% видях как отсрещния трафик се осветява. Единия път светеше точно една секция - ни в клин, ни в ръкав, но освети камион.
При все всичко, не бих казал, че има и някаква голяма ползва от матрицата на магистралата - то през повечето време не се виждат, защото има други светлини. Но също са чувствам длъжен да отбележа, че в 20% от времето аз бях заслепен от разни "самоделни матрици" ...
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
Колеги,
Дайте мнение дали е нормално това "клекване" на задницата.
Може и да не се вижда много на снимката, но чистия просвет отзад е едвам един пръст, а отпред спокойно влизат два. Колата е на 8к км и скоро ще я вкарвам в Еуратек за масло (и ще ги попитам за това), но ми се щеше да чуя вашето мнение. С адаптивни амортисьори е и реално основно отзад се возят жена ми и детето на 3 години със столче (идеята ми е че рядко е по-натоварена и ми е странно за такова кратко време да се получи).
Дайте мнение дали е нормално това "клекване" на задницата.
Може и да не се вижда много на снимката, но чистия просвет отзад е едвам един пръст, а отпред спокойно влизат два. Колата е на 8к км и скоро ще я вкарвам в Еуратек за масло (и ще ги попитам за това), но ми се щеше да чуя вашето мнение. С адаптивни амортисьори е и реално основно отзад се возят жена ми и детето на 3 години със столче (идеята ми е че рядко е по-натоварена и ми е странно за такова кратко време да се получи).
-
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Огледай другите подобни как са, то поне море от такива Супърби и можеш да си направиш извадка. На мен лично, много ми харесва как стои.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
И моя седи така, не съм проверявал с пръсти, но забелязвам. Ако загледаш и на официални снимки май си е така. Нямам забележки към стойката като цяло.
-
- Гараж: Superb L&K 2.0 TSI 190
Потвърждавам, и моята седи по същият начин
- n_ivanov
- Гараж: Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
И моята е така леко пркилекнала (модел 2016). Първият път като го забелязах си помислих, че амортисьорите са сдали багажа, но мерих клирънса отпред и отзад и няма разлика. Явно такъв им е бил замисала.
- Lup40
- Гараж: Skoda Superb 3
Още един СупърБъ за сравнение...
В момента е с половин резервоар, пълноразмерна резервна гума и още някакви дреболии в багажника, ако има значение. Смятам, че е равна и отпред и отзад.
В момента е с половин резервоар, пълноразмерна резервна гума и още някакви дреболии в багажника, ако има значение. Смятам, че е равна и отпред и отзад.
-
2.0 TSI 190 к.с. DSG7
Здравейте,
Като новобранец продължават да ми изникват въпроси.
Не се смейте, моля. Не разбирам грам от двигатели...
Скоро ще направя първа смяна на маслото, след първоначалната разработка от около 5000км.
Само масло и маслен филтър ли да сменям, или направо цялостно обслужване с всички филтри?
Бях мернал из темите една картинка с интервалите за задължителните обслужвания, но не успявам да я намеря.
Някои успях да изнамеря, но ще бъда благодарен ако някой помогне и допише как ги дават от Шкода, а и какви са препоръчителните по нашите географски ширини с основно градско каране.
Смяна масло и филтри (маслен, горивен, купе) - Шкода - на 30 000 км, аз мисля да сменям на 12 до 15 000 км или един път годишно горе-долу.
Смяна масло скоростна кутия - тук май беше 60 000 км.
Сменя се и филтър на маслото на скоростната кутия.
Съединителите на тая скоростна кутия сменят ли се?
Смяна спирачна течност - 30 000км или 2 год.
Свещи - 60 000 км.
Сервизиране на климатика - 30 000км или 2год.
Верига на двигателя смяна - тук нямам идея (Моя двигател нали е с верига? )
Ако съм пропуснал някакви обслужвания, моля да ги допишете.
Благодаря ви предварително!
Като новобранец продължават да ми изникват въпроси.
Не се смейте, моля. Не разбирам грам от двигатели...
Скоро ще направя първа смяна на маслото, след първоначалната разработка от около 5000км.
Само масло и маслен филтър ли да сменям, или направо цялостно обслужване с всички филтри?
Бях мернал из темите една картинка с интервалите за задължителните обслужвания, но не успявам да я намеря.
Някои успях да изнамеря, но ще бъда благодарен ако някой помогне и допише как ги дават от Шкода, а и какви са препоръчителните по нашите географски ширини с основно градско каране.
Смяна масло и филтри (маслен, горивен, купе) - Шкода - на 30 000 км, аз мисля да сменям на 12 до 15 000 км или един път годишно горе-долу.
Смяна масло скоростна кутия - тук май беше 60 000 км.
Сменя се и филтър на маслото на скоростната кутия.
Съединителите на тая скоростна кутия сменят ли се?
Смяна спирачна течност - 30 000км или 2 год.
Свещи - 60 000 км.
Сервизиране на климатика - 30 000км или 2год.
Верига на двигателя смяна - тук нямам идея (Моя двигател нали е с верига? )
Ако съм пропуснал някакви обслужвания, моля да ги допишете.
Благодаря ви предварително!